4 джерела для розвитку критичного мислення


							альт Корисно знати: Вища освіта

Важливою навичкою, яка впливає на успішність навчання студентів в усіх країнах та закладах світу – це вміння працювати з інформацією. В якій школі або університеті ви б не навчалися, без цієї навички вам не досягти успіху. Також це важливо і для вже дорослих фахівців з досвідом. Але як працювати з гігабайтами інформації різних форматів та навчитися критично осмислювати її? Для цього потрібно розвивати навичку критичного мислення. У цьому матеріалі Mudra розповість вам про 4 доступні джерела, які допоможуть вам в цьому.

Онлайн-курс «Наука повсякденного мислення» (Prometheus)



Курс розробили викладачі University of Queensland (Брісбен, Австралія) для англомовної платформи edX, а адаптували та переклали українською цей курс волонтери української платформи онлайн-курсів Prometheus. Він не лише допоможе зрозуміти, що таке критичне мислення, а й навчить вас застосовувати наукові методи для оцінювання, розуміння доказів та усвідомлення причин, чому ми часто обираємо щось нераціональне.

Курсом передбачено вивчення 12 тем та складання фінального іспиту. Загальний обсяг часу для проходження курсу – 80 годин.

Книга «Мислення швидке й повільне» Деніела Канемана


Ця праця Деніела Канемана визнана книгою року за версією New York Times Book Review, The Economist, The Wall Street Journal і Globe and Mail (2011). Вона зацікавить тих, хто хоче навчитися ухвалювати правильні рішення і пояснить, чому так часто ми діємо нераціонально. У цій книзі автор зосереджує свою увагу на вивченні особливостей повільного і швидкого мислення як компонентах, які впливають на наші рішення.

YouTube-канал «Клятий раціоналіст»


Це український YouTube канал, на якому, використовуючи наукові методи та факти, розвінчуються популярні міфи та стереотипи. Дивлячись ці відео, ви не лише будете дізнаватися щось нове, а й навчитеся аргументувати свої думки, наводити факти та перевіряти джерела, з яких ви отримуєте інформацію.

Онлайн-курс «Critical Thinking» (EtonX)


Це англомовний курс, розроблений підрозділом провідного британського освітнього закладу – Eton College. У кожній групі навчаються до 7-8 студентів. Вік студентів – 14-20 років.

Курсом передбачено 2 блоки занять:

  • Самостійне опрацювання навчальних матеріалів
  • Групові онлайн-заняття під керівництвом викладача

Якщо вас цікавить можливість навчання за кордоном, скористайтеся нагодою отримати безкоштовну консультацію за тел. (098) 115 115 0, (095) 115 115 0 або (063) 115 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація