5 країн Європи, куди варто поїхати здобувати вищу освіту


							альт Корисно знати: Вища освіта

Різноманіття європейських університетів може збити з пантелику випускника та його батьків, але не досвідчених освітніх консультантів. Саме тому Mudra підготувала для вас підбірку з 5 популярними країнами, куди студенти з України їдуть здобувати вищу освіту в Європі.

Вища освіта у Німеччині

Німеччина є центром європейського економічного життя, тому не дивно, що багато студентів прагнуть здобувати у цій країні вищу освіту і розвивати кар’єру. У Німеччині доступні програми німецькою та англійською мовами навчання. Якщо ви обираєте німецькомовну програму у державному університеті Німеччині, то найімовірніше, що вам не треба буде платити за навчання (крім щосеместрового студентського внеску розміром в кілька сотень євро). Це ще одна перевага місцевих вишів.

  • Кількість іноземних студентів: 250 тис.
  • Тривалість навчання: за стандартною програмою бакалаврату – 6-7 семестрів, в коледжах мистецтва та музики – 8 семестрів, магістратура – 1-2 роки.
  • Середня вартість навчання залежить від типу закладу. Так, за навчання у державному університеті доведеться сплатити до 1000 євро студентських зборів, а в приватному університеті навчання обійдеться від 10000 євро за рік.
  • Можливість отримати дозвіл на працевлаштування: під час навчання іноземні студенти мають право паралельно працювати до 120 днів з повною зайнятістю або 240 днів з частковою зайнятістю. По завершенню навчання іноземці можуть здобути дозвіл на працевлаштування в Німеччині тривалістю 18 місяців.

Вища освіта в Австрії

Австрія – це ще один популярний варіант серед студентів, які хочуть навчатися в Європі. Австрія в останні роки стає все більш популярною серед українських студентів завдяки доступній вартості, можливості навчатися німецькою та англійськими мовами та географічній близькості країн.

  • Кількість іноземних студентів: 60 тис.
  • Тривалість навчання: за бакалаврськими програмами – 3 роки, магістерськими програмами – 1-2 роки (в залежності від спеціалізації).
  • Середня вартість навчання: у державних університетах – 800 євро за семестр, в приватних вишах – від 4-5 тис. євро за рік.
  • Можливість отримати дозвіл на працевлаштування: іноземні студенти в Австрії, котрі є вихідцями з країн, що не входять до ЄС, мають додатково подавати заявку на отримання дозволу на працевлаштування паралельно з навчанням, підтверджуючи необхідність листом від роботодавця.

Вища освіта в Іспанії

Іспанія цікавить іноземних студентів, які прагнуть знайти країну з теплим кліматом і не найвищим цінником за рік навчання. Зазвичай іноземці їдуть вивчати в іспанські виші бізнес, економіку, медицину та архітектуру. Навчання доступно як іспанською, так і англійською мовами.

  • Кількість іноземних студентів: 60 тис.
  • Тривалість навчання: на бакалавраті – 4 роки, магістратурі – 1-2 роки (в залежності від спеціалізації).
  • Середня вартість навчання: навчання у державних університетах вартуватиме від 2000 до 3500 євро за рік, у приватних – від 5500 до 18000 євро за рік в залежності від спеціалізації.
  • Можливість отримати дозвіл на працевлаштування: паралельно з навчанням студенти можуть працювати до 20 годин на тиждень, по завершенню навчання їм надається дозвіл на 1 рік на працевлаштування.

Вища освіта в Італії

Італія приваблює іноземних студентів не лише високою якістю освіти, а й теплим кліматом, багатогранною історією та відносно доступною вартістю навчання, якщо порівнювати з такими гігантами як США та Велика Британія. Найчастіше студенти їдуть до Італії вивчати моду, дизайн, бізнес, медицину та архітектуру. Навчання доступне італійською та англійською мовами навчання.

  • Кількість іноземних студентів: 30 тис.
  • Тривалість навчання: бакалаврат – 3 роки, магістратура – 2 роки.
  • Середня вартість навчання: рік навчання у державному університеті обійдеться іноземному студенту від 900 до 4000 євро, у приватному – від 6000 до 20000 євро за рік.
  • Можливість отримати дозвіл на працевлаштування: під час навчання іноземні студенти можуть працювати до 20 годин на тиждень, а після випуску можна отримати офіційний дозвіл на працевлаштування на 1 рік.

Вища освіта в Нідерландах

Нідерланди є популярною серед європейських студентів країною для здобуття вищої освіти. Освіта в цій країні фінансується на високому рівні, тому і не дуже дивно, що місцеві виші займають високі позиції у європейських рейтингах. Крім того, нідерландські виші пропонують найбільший перелік англомовних програм навчання. Популярністю серед іноземних студентів користуються інженерні спеціалізації, бізнес, біотехнології та архітектура.

  • Кількість іноземних студентів: 82 тис.
  • Тривалість навчання: бакалаврат – 3 роки, магістратура – 1-2 роки.
  • Середня вартість навчання: від 6000 до 15000 євро за рік.
  • Можливість отримати дозвіл на працевлаштування: паралельно з навчанням студенти можуть працювати до 10 годин на тиждень, після випуску вони отримують дозвіл на працевлаштування на 1 рік.

Якщо ви хочете дізнатися більше деталей і перспектив щодо навчання в конкретній країні, скористайтеся нагодою здобути безкоштовну консультацію. Для цього телефонуйте за тел. (044) 499 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація