5 міфів про освіту за кордоном


							альт Корисно знати: Вища освіта

Тема можливості навчатися за кордоном оповита міфами та стереотипами. Експерти компанії Mudra зібрали найпоширеніші з них, щоб розставити всі крапки над «і».

Міф 1. Освіта за кордоном – це дорого

Це одна із найпопулярніших відповідей, що доводиться чути від батьків, які обирають, де буде навчатися їхня дитина. Хоча насправді, якщо порівняти з вартістю року навчання в найпрестижніших українських університетах, ми отримуємо близькі по своєму значенню суми. Але чи такими ж близькими по значенню будуть показники якості освіти та можливості, які дає диплом українського та закордонного університетів? Тут є привід сумніватися.

Міф 2. Освіта за кордоном – багато мороки з документами

Так, вступ до університету в різних країнах має свої особливості, в тому числі і процедурні. Але зазвичай всю необхідну і вичерпну інформацію можна знайти на офіційних ресурсах навчальних закладів. Деякі з них навіть сприяють, аби батьки та майбутній студент мали мінімум проблем. Так, наприклад, всі навчальні заклади, з якими ми співпрацюємо в США, мають офіційний дозвіл Департаменту національної безпеки уряду США на видачу бланків форми І-20, котрі спрощують процедуру отримання студентської візи для іноземців.

Крім того, наша компанія не лише консультує з приводу вибору освітніх програм, а також займається візовим супроводом та допомагає в підготовці і перекладі всіх необхідних документів.

Міф 3. Освіта за кордоном – це лише про бакалаврат та магістратуру

Серед батьків школярів існує стереотип, що освіта за кордоном це актуальне для них питання, коли постає вибір вступати в український університет чи продовжувати навчання після школи за кордоном. Та насправді вже зараз слід звернути увагу на мовні програми та можливості, які отримує дитина, здобуваючи повну середню освіту в країнах Європи, Азії та в США.

По-перше, іноземні системи освіти мають відмінності від української. Тому якщо ваша дитина закінчує 11 класів в українській школі і бажає вступати до іноземного університету, їй доведеться спочатку пройти спеціальну програму, яка готує студентів у віці 16-18 років до вступу в університет. Або існує альтернатива – навчання в старшій школі з 9 по 12 клас в іноземній школі, де учні посилено готуються до майбутнього вступу, вивчають спеціальні курси, працюють з психологами та профорієнтаційними консультантами.

По-друге, це гарна можливість для дитини не лише отримати сильну базу академічних знань, а й розвивати свою самостійність, відповідальність та комунікаційні навички в мультикультурному середовищі.

По-третє, якщо ви бажаєте своїй дитині кар’єрних висот, слід пам’ятати, що без англійської мови сьогодні ніяк. Тому чим раніше ви дозолите дитині зануритися в англомовне середовище, тим кращі будуть її здобутки.

На останнє також орієнтовані мовні програми. Вони можуть бути різними за тривалістю та з різною спеціалізацією: професійно орієнтовані або мовні програми типу «табір на канікули».

Міф 4. Освіта за кордоном – це лише для тих, хто навчається на 12

Навчання за кордоном – можливість розкрити потенціал вашої дитини незалежно від того, яка в неї успішність в українській школі. На жаль, навчальні програми в державних закладах освіти України мають такі недоліки як орієнтація на заучування інформації, а не засвоєння практичних навичок. Новітній підхід, який пропонують навчальні заклади за кордоном, дозволять проявити свої сильні сторони будь-якій дитині. А досвідчені викладачі та консультанти лише сприятимуть їхньому розвитку, розробивши індивідуальну програму навчання, орієнтовану на захоплення та вміння дитини.

Крім того, більшість коледжів співпрацюють з місцевими компаніями і пропонують проходження стажування під час навчання, що теж є великою перевагою іноземних закладів освіти перед українськими.

Міф 5. Освіта за кордоном – це небезпечно, адже дитина буде сама в чужій країні

Кожен навчальний заклад, що розміщений в каталозі компанії Mudra, є нашим перевіреним партнером, в чиїй компетенції ми беззаперечно впевнені.

Відправляєте дитину в школу-пансіон чи до університету? Територія навчального закладу охороняється 24/7 і діти завжди мають до кого звернутися за допомогою в будь-якій ситуації. Відправляєте дитину вивчати іноземну мову в місцеву родину з проживанням? Перш ніж кожен навчальний заклад підписав договір з приймаючою родиною, було проведено ретельну перевірку умов проживання та особисті біографії кожного з членів родини. Тому ви можете бути впевнені не лише в рівні якості отриманих знань, а й в тому, що ваша дитина в безпеці.

Освіта за кордоном – це пізнавально, захопливо та водночас найкраща інвестиція в майбутнє вашої дитини. Пам’ятайте, що знання – це безцінний скарб, який завжди буде перевагою. Тож не позбавляйте вашу дитину цього скарбу.

Звертайтеся скоріше за безкоштовною консультацією експертів компанії Mudra за номером (044) 499 115 або 0 (098) 115 115 0.

Попередня новина

FAQs Корисно знати: Вища освіта
FAQs

Наступна новина

Знижки від Istituto Europeo di Design (IED) Корисно знати: Вища освіта
Знижки від Istituto Europeo di Design (IED)
Підписатися на новини
Безкоштовна консультація