Найкращі "нові" університети світу — ТОП 10


							альт Корисно знати: Вища освіта

Коли ви думаєте про найкращі університети світу скоріш за все Вам прийде на думку картинки американської Ліги Плюща – Гарвард, Йель або Британський Оксфорд та Кембридж. Ці заклади будували репутацію та престиж завдяки сотнями років успішних випусків та досягнень.

Але зберігати історичне лідерство стає дедалі складніше через ріст нових зірок сфери освіти, якщо вірити ренкінку університетів, який сфокусований на нові заклади освіти.

В останньому ренкінгу найкращих університетів, яким менше 50ти років, що складений маркетинговою компанією QS, - Наньянський технологічний університет у Сингапурі (НТУ) займає першу позицію. Заснований в 1991 році з більш ніж 30 тис. студентів НТУ визнано найкращим серед молодих університетів останні 4 роки підряд.

В ренкінгу всіх університетів НТУ піднялось з 39 сходинки в 2015 році до 11ї в 2018, перегнав такі відомі заклади як Прінстон, Йель та Колумбія.

Молоді університети оцінюються за 6 критеріями: академічна репутація, репутація працедавця, цитування дослідницьких робіт у відношенні до кількості співробітників факультету, співвідношення співробітників факультету до студентів, пропорція міжнародних студентів та пропорція співробітників- іноземців.

Шість з десяти найкращих університетів розташовані в азійський країнах – Сингапур, Гонгконг, Південна Корея – в той час як заклади Фінляндіїї, Австралії, Франції, Іспанії завершають список. Заклади Гонгконгу домінують в списку – це Гонконгський університет науки та технологій, Південний міський університет Гонконгу та Гонконгська політехніка – всі в 10ці найкращих.

США не має гарного представлення в ренкінгу, який включає 150 університетів в цілому – тільки Університет Джорджа Мейсона та університет Техасу включений в список. В той час 15 університетів Британії присутні в списку, найвищу позицію з яких займає університет Оксфорда Брукса на 41-ій позиції.

Університети 25 країн складають цей список і майже третина з них присутня в Азії. За даними Times Higher Education багато з цих новітніх організацій на підйомі завдяки якості досліджень та досконалості в невеликій кількості дисциплін порівняно зі старішими освітніми закладами, які, як правило, намагаються бути кращими у всіх предметах.

В той час, як НТУ схильний до широкого діапазону предметів – він займає четверте місце в світовому ренкінку за інженерною справою та технологіями, результати досліджень в цих галузях оцінюються як дуже високі.

Автор: Лаура Олівер

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація