Розвиток кар'єри під час навчання в університеті у часи COVID-19


							альт Корисно знати: Вища освіта

COVID-19 вніс свої зміни в умови діяльності тисячі фахівців по всьому світу. Не оминуло це і молодих спеціалістів, які покинули чи незабаром збираються покинути стіни рідного вишу. Безліч компаній були змушені переглянути свої бюджети, в тому числі і скоротити витрати на додаткові активності, які націлені на підтримку молодих фахівців. Також вплинули і нові карантинні норми, котрі унеможливили проведення масових заходів чи традиційну групову роботу в офісі. Все це призвело до того, що сьогоднішні студенти коледжів та університетів мають задуматися про те, як їм зайнятися розвитком своєї кар'єри у новому «постковідному» світі. Саме тому Mudra підготувала перелік універсальних порад, які допоможуть зрушити з мертвої точки у напрямку до професійного успіху.

1. Ознайомтесь з можливостями, які у вас є

Це актуальне правило для всіх студентів. У якому б університеті чи коледжі світу ви не навчалися, спершу зверніть увагу на пропозиції, що анонсує ваш навчальний заклад. Іноземні університети відомі своєю тісною співпрацею з низкою державних установ, корпорацій та громадських організацій. Вони часто поширюють через студентські об’єднання оголошення про нові вакансії, програми стажування та онлайн-навчання.

2. Не забувайте про пріоритети

Весна минулого року перевела всіх в режим онлайн. Компанії, навчальні заклади, державні установи почали масово організовувати різні вебінари, курси та лекції. Ця ж тенденція тримається і нині. Саме тому вам важливо не лише знаходити ці можливості, а вміти правильно розставляти пріоритети та відкидати зайве або те, що зараз не на часі.

3. Тестуйте нові формати

Багато університетів та освітніх компаній почали розробляти продукти, які дадуть шанс в нових реаліях закрити потребу в додаткових інструментах, які допомагатимуть професійно розвиватися в умовах пандемії. Одна із них – це програма INTO CareerFirst. Це програма, яка передбачає менторську підтримку студента на шляху до розвитку необхідних навичок для пошуку роботи та розвитку кар'єри. Програма складається з 5 модулів:

  • кар'єрне наставництво
  • особистісний розвиток
  • галузеві навички
  • перший досвід роботи
  • пошук першої роботи

Обов'язкові складові цієї програми – це стажування в реальному бізнесі та робота над власним бізнес-проєктом. Також можна обрати підтип програми INTO CareerFirst, яка має опцію гарантованого працевлаштування. Особлива перевага INTO CareerFirst у тому, що вона враховує наслідки пандемії і має опції проходження всіх модулів офлайн і онлайн.

4. Час для опанування нових мікрокомпетенцій

Цей період є ідеальним моментом, коли слід проаналізувати, які додаткові компетенції знадобляться вам для розвитку кар’єри в нових реаліях. Можливо ви будете викладати онлайн? Тоді вам слід навчитися працювати з відповідним програмним забезпеченням. Можливо ваша професія в нових реаліях ще сильніше вимагає вміння керувати автівкою? Тоді саме час моніторити відгуки про найближчі до вас автошколи. Все це дрібні цеглинки компетенцій, які створять міцний фундамент для розвитку вашої кар'єри.

5. Створюйте професійне середовище онлайн

Безліч спеціалістів відмічають, що один із найбільш відчутних мінусів віддаленого формату роботи – це втрата відчуття, що ти перебуваєш у професійному оточенні. Саме тому важливо створити таке середовище онлайн. Так, це не замінить групових з'їздів та заходів, однак принаймні так ви будете відчувати себе частиною єдиного професійного кола та будете в курсі новин у своїй сфері. Тематичні групи фахівців з різних куточків світу у фейсбуці, спільноти серед випускників вашого університету чи вузьких професійних курсів – шукайте різні способи, щоб відчувати себе частиною єдиного професійного середовища.

Також ви можете дізнатися більше про освітні можливості для розвитку кар'єри за кордоном, отримавши безкоштовну консультацію від фахівця Mudra. Для цього достатньо залишити заявку на сайті або зателефонувати за тел. (098) 115 115 0, (095) 115 115 0 чи (063) 115 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація