7 відповідей про навчання в Південній Кореї


							альт Корисно знати: Вища освіта

Все частіше освітні консультанти компанії Mudra отримують запити з приводу навчання в Кореї. Нещодавно ми вже розповідали про систему вищої освіти та особливості навчання в Південній Кореї. У цьому матеріалі ми вирішили відповісти у нашому блозі на типові запитання, які ми отримуємо від наших клієнтів. Зокрема, ми це зробимо на прикладі нового партнера компанії Mudra – Yeungnam University College.

Програми навчання в Кореї сильно відрізняються від інших країн світу?

Система вищої освіти в Південній Кореї не сильно відрізняється від систем вищої освіти інших країн, які мають попит серед міжнародних студентів (США, Канада). Завдяки цьому навчання в Кореї доступніше для людей з різних куточків світу.

Загалом ви можете обрати один з 2 шляхів, як здобувати вищу освіту в Кореї в залежності від обраної спеціальності, навчального закладу та бюджету.

Навчання в корейських університетах доступно тільки корейською мовою?

Ні, в місцевих університетах щороку лише збільшується кількість англомовних навчальних програм.

Як COVID-19 вплинув на навчання в Кореї?


У Південній Кореї суворо ставляться до дотримання карантинних обмежень. Зокрема, тим, хто не дотримується повністю всіх правил карантину, загрожує до 1 р. в’язниці або штраф в розмірі 10 млн. KRW (≈9000 USD).

Станом на квітень 2021 р. всі, хто прибуває в Корею, мають відбувати 14-денну самоізоляцію. Іноземні студенти перебувають на самоізоляції за межами кампусу, а потім поселяються в студентську резиденцію.

У Південній Кореї є навіть спеціальний онлайн-ресурс для іноземних студентів, де можливо знайти та зарезервувати місце для самоізоляції після прибуття в країну.

Що стосується формату навчання, то як і в інших країнах, все залежить виключно від поточної ситуації навколо COVID-19. Але станом на зараз корейські університети приймають іноземних студентів на кампусі.

Я хочу вчитися в Кореї, але не знаю достатньо добре корейську мову. Що мені робити?


Це зовсім не є проблемою. По-перше, ви можете вчитися у Кореї на англомовній програмі. По-друге, ви можете вивчити корейську мову в Кореї з нуля у мовному центрі при університеті. Наприклад, при Yeungnam University College працює Korean Languages Institute YUC.


Де я буду жити під час навчання в Кореї?

Іноземні студенти, які навчаються в Кореї, зазвичай проживають на кампусі у студентській резиденції. Їм пропонують на вибір двомісні, тримісні та чотиримісні повністю мебльовані кімнати з власним туалетом, спільною кухнею, зонами для навчання, відпочинку та пральнями.


Скільки коштує навчання в Кореї?

Вартість 1 року навчання стартує від 2800 USD і залежить від:

  • спеціалізації (соціальні та гуманітарні науки – дешевше навчання; технології, бізнес – дорожче);
  • регіону навчання;
  • типу закладу вищої освіти (коледж чи університет);
  • мови навчання (корейська/англійська).

Також, підраховуючи бюджет, варто враховувати витрати на проживання та повсякденні потреби.


Чи можна отримати стипендію для навчання в Кореї?

Так, студенти, які мають високі показники академічної успішності, можуть здобути стипендію у корейському коледжі чи університеті. Якщо говорити про Yeungnam University College, то студенти цього закладу зазвичай отримують стипендію у розмірі від 30 % до 80 % покриття витрат на навчання.

Якщо ви не знайшли відповідь на своє запитання у цьому матеріалі, ви завжди можете отримати безкоштовну консультацію від фахівців Mudra. Для цього телефонуйте за номером (098) 115 115 0, (095) 115 115 0 або (063) 115 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація