ТОП 10 університетів для вивчення біоінженерії та біотехнологій за кордоном


							ТОП 10 університетів для вивчення біоінженерії та біотехнологій за кордоном | Mudra Корисно знати: Вища освіта

Stanford University

Stanford University – приватний дослідний університет в Стенфорді. Університет вважається одним з найпрестижніших закладів вищої освіти в світі. У рейтингу 500 найкращих університетів за версією U.S. News and World Report Stanford University займає 4 місце. На базі Stanford University працює 18 незалежних лабораторій, дослідних центрів та інститутів.

В Stanford University студенти вивчають біоінженерію на однойменній бакалаврській програмі. Тривалість навчання – 4 роки. Вартість 1 року навчання – від 53 тисяч доларів.

Дозвіл на проживання та працевлаштування в США після закінчення навчання можуть отримати тільки випускники програм STEM спеціальностей і тільки за умови, що на момент випуску вони вже знайшли роботу і уклали договір з роботодавцем. Дозвіл видається максимум на два роки.

University of Guelph (Канада)

University of Guelph – державний дослідний університет в місті Гуелф, провінція Онтаріо. Щорічно в University of Guelph приїжджають здобувати вищу освіту понад 24 тисяч студентів. Вони спільно з викладачами працюють над 1800 науково-дослідними проєктами. University of Guelph займає перше місце серед інших університетів дослідних університетів Канади за обсягами фінансування проєктів. Гроші йдуть на фінансування проєктів, над якими в University of Guelph працюють спільно з міністерством сільського господарства і харчової промисловості провінції. Особливу увагу в дослідній роботі University of Guelph приділяють ветеринарії, дієтотерапії, виробництву харчових продуктів, питанням екології, розвитку сільського господарства. Крім того, University of Guelph співпрацює в сфері біотехнологій з іншими місцевими університетами і науковими центрами. Також University of Guelph входить в список 500 кращих університетів світу за версією U.S. News and World Report, займаючи 390 місце.

В University of Guelph студентам доступна стандартна я і co-op програма в сфері біологічної інженерії.

Вартість навчання за 1 семестр в University of Guelph на бакалаврській програмі «Біологічна інженерія» – від 10 тисяч доларів.

Після закінчення навчання в Канаді, студенти можуть скористатися дозволом на роботу після навчання. Це можливо в рамках програми Post-graduation work permit. Тривалість дії дозволу – від 8 місяців до 3 років. Тому багато студентів, які зацікавлені в навчанні в сфері біотехнологій за кордоном, вибирають Канаду як гарне місце для старту своєї міжнародної кар'єри.

University of Kent (Великобританія)

University of Kent – громадський дослідний університет в Кенті. На базі University of Kent проводяться дослідження в 24 спеціалізованих школах і 40 дослідних центрах в сфері науки, технологій, медицини, соціальних і гуманітарних наук, а також мистецтва.

В University of Kent студенти вивчають біотехнологію і біоінженерію на однойменній магістерській програмі. Студенти спеціальності «Біотехнологія і біоінженерія» беруть участь в дослідних проєктах, які проводяться на базі Школи біологічних наук University of Kent. Школа біологічних наук University of Kent регулярно займає високі позиції в світових дослідних рейтингах. Так, наприклад, вона зайняла 7 місце в рейтингу «Інтенсивність досліджень» та увійшла в ТОП-20 успішних дослідних шкіл, чия робота має велике значення для суспільства. Якщо ви зацікавлені вивчати біотехнології в Європі, цей університет вважається одним з кращих в цій галузі.

Вартість навчання в University of Kent – 22300 доларів за всю програму.

Залишитися в Великобританії після закінчення місцевого університету іноземному студентові складніше, ніж в інших країнах. Студенти не отримують дозвіл на працевлаштування, але можуть подати заяву на отримання візи. Якщо у вас є диплом британського університету, а ще краще, якщо ви вже встигли знайти місце роботи в Великобританії, це може допомогти вам в процесі отримання візи.

University of Illinois at Chicago (США)

University of Illinois at Chicago – це громадський дослідний університет в Чикаго. Цей університет славиться результатами своєї дослідної роботи, на яку щорічно виділяється в середньому 300-400 млн доларів. Завдяки співпраці University of Illinois з місцевим та міжнародним бізнесом, університету вдається залучати щорічно нові інвестиції для науково-дослідної діяльності в сфері медицини та інженерії.

Студенти University of Illinois at Chicago вивчають біоінженерію на бакалаврських, магістерських та PhD програмах. Також на магістратурі доступна спеціальність «Медична біотехнологія». Вартість 1 року навчання на бакалаврській програмі – 33 тисячі доларів, на магістерській програмі – від 22 тисяч доларів.

University of Illinois at Chicago займає 168 місце в рейтингу 500 кращих університетів світу за версією U.S. News and World Report.

University of Chemistry and Technology Prague (Чехія)

University of Chemistry and Technology Prague – це найбільший заклад вищої освіти в Чехії в галузі хімічної промисловості. В University of Chemistry and Technology Prague проводиться навчання і дослідна робота в сфері екологічних технологій, хімічної інженерії, промислових і біомедичних технологій.

В University of Chemistry and Technology Prague вивчають біотехнології на магістерській програмі. Тривалість програми навчання – 2 роки. Вартість за 1 рік навчання – 2600 євро.

Вивчення біотехнології або біоінженерії в Чехії – це відмінний варіант, якщо ви не хочете їхати далеко, але бажаєте отримати якісну і фінансово доступну освіту. Головна перевага навчання в Чехії в тому, що, знаючи чеську мову на високому рівні, при вступі до чеського університету ви берете участь в конкурсі на бюджетні місця разом з іншими студентами. Для цього тільки необхідно надати результати спеціального мовного іспиту. Mudra займається організацією поїздок студентів в Чехію на мовні курси. Ці курси відрізняються від стандартних курсів в Україні. Їхня головна перевага в тому, що вони орієнтовані на абітурієнтів, а також представники курсів часто співпрацюють з представниками університетів. Це гарантує високий рівень підготовки студента, дозволяє студенту краще вивчити можливості навчання в Чехії і звикнути до життя в цій країні.

Також Чехія цікава для українців ще через те, що випускники чеських університетів можуть отримати легальне право на працевлаштування в країні. Уряд Чехії зацікавлений в тому, щоб в країну приїжджали кваліфіковані іноземні фахівці.

Oregon State University (США)

Oregon State University – державний дослідний університет в Корваллісі, штат Орегон. У Oregon State University вчиться 32 тисячі студентів, 12% яких це іноземні студенти. На базі Oregon State University працює 14 дослідних станцій. Oregon State University отримує на фінансування дослідної діяльності більше, ніж будь-який інший університет в штаті. У 2018 Oregon State University вдалося залучити 382 млн доларів на дослідження. Найпопулярніші теми досліджень в Oregon State University стосуються тем, які націлені на те, щоб розв’язати сучасні проблеми людства в питаннях екології, медицини, забезпечення людства важливими ресурсами життєдіяльності. Oregon State University займає 250 місце в списку 500 кращих університетів світу.

Щорічно в Oregon State University приїжджають іноземні студенти з понад 100 країн світу.

Студенти Oregon State University вивчають на магістерській програмі біоінженерію і екологію. Вартість навчання на магістерській програмі в Oregon State University від 23 до 34 тисяч доларів.

ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology (Швейцарія)

ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology – державний технічний університет в Цюриху. Займає 1 місце в Європі в галузі інженерії та технологій за версією QS World University Rankings. Серед випускників ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology відомі вчені, в тому числі і лауреати Нобелівської премії. В університеті навчається майже 22 тисячі студентів, серед яких представники 120 країн світу.

Студенти ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology вивчають біотехнологію на магістерській програмі тривалістю 2 роки. Вартість 1 року навчання – 8 тисяч євро.

Видача дозволу на працевлаштування після закінчення навчання в Швейцарії для іноземних студентів не передбачена, але ви можете спробувати отримати посвідку на проживання в цій країні, вже маючи диплом місцевого університету та досвід проживання в країні.

Rhine-Waal University of Applied Sciences (Німеччина)

Rhine-Waal University of Applied Sciences – державний університет прикладних наук, який орієнтований на іноземних студентів. Університет знаходиться в місті Клеве.

Студенти Rhine-Waal University of Applied Sciences вивчають біоінженерію на англомовній бакалаврської програми. Програма передбачає обов'язкове стажування тривалістю 8 тижнів. Звична фіксована плата за навчання відсутня, необхідно лише вносити семестровий студентський збір – 303 євро.

Випускники німецьких університетів можуть отримати робочу візу на 1, 5 року. Якщо у них вийде знайти хорошу роботу в Німеччині, через 2 роки вони можуть спробувати отримати посвідку на проживання.

Institute of Technology, Sligo (Ірландія)

Institute of Technology, Sligo або як його ще називають IT Sligo – це ірландський технологічний інститут в місті Слайго. Команда IT Sligo заявляє про інститут як про прогресивний і амбітний заклад вищої освіти, що планує продовжувати утримувати за Ірландією звання «айтішной» столиці Європи. Це можливо завдяки залученню нових джерел фінансування для модернізації вже існуючих корпусів і створення нових технологічного і наукового корпусів інституту. До структури IT Sligo входять 3 школи: науки, дизайну і інженерії, а також бізнесу і соціальних наук.

Студенти IT Sligo вивчають медичні біотехнології на бакалаврській програмі з відзнакою. Тривалість програми – 4 роки. Вартість 1 року навчання – 9 тис. євро.

Після завершення навчання іноземні студенти можуть скористатися правом залишитися працювати в Ірландії. Для цього їм надається дозвіл на 1 рік.

Northeastern University (США)

Northeastern University – приватний дослідний університет в Бостоні. Студенти магістратури Northeastern University можуть займатися дослідною діяльністю в Центрі експериментальної освіти. На базі Northeastern University працює 60 дослідних центрів та інститутів.

Northeastern University займає 224 місце в списку 500 кращих університетів світу за версією U.S. News and World Report.

Студенти Northeastern University вивчають біотехнологію на бакалаврській програмі і біоінженерію на бакалаврській і магістерській програмах.

Завдяки співпраці Northeastern University з місцевим бізнесом студенти можуть працювати над дослідними проєктами і розв’язувати реальні проблеми бізнесу.

Хочете стати студентом одного з цих університетів? Ми знаємо програми, які підготують вас до вступу в кращі університети світу. Щоб отримати консультацію, зателефонуйте нам за номером (044) 499 115 0 або залиште заявку на сайті.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація