Варто чи ні: середня освіта за кордоном


							альт Корисно знати: Середня освіта

Якщо тема здобуття вищої освіти за кордоном частіше обговорюється, то коли говорять про можливість здобувати середню освіту за кордоном, з’являється в рази більше питань. Mudra розповість вам у цьому матеріалі, на що слід зважати, коли ви вагаєтесь щодо необхідності здобуття середньої освіти за кордоном.

Мета навчання

Це, напевно, головне питання для кожного, хто вагається. Для чого конкретно вашій дитині здобувати середню освіту за межами України? Цікавий досвід, бажання розвинути самостійність чи плани на вступ до іноземного вишу? Наприклад, ви можете планувати вступити до престижного університету, а вони, як нам відомо, дивляться не просто на оцінки в атестаті, а і на те, якою школою було видано той атестат. Тому цілком зрозуміло, що ваша мотивація має раціональне підґрунтя.

Навчання в іноземній школі допомагає студентам адаптуватися до життя в іншій країні та мультикультурному середовищі. Багато хто з батьків відправляють дітей хоча б на короткі семестрові шкільні програми з культурологічною метою. Тому якщо в майбутньому ви плануєте, що дитина навчатиметься в університеті за кордоном, навчання в іноземній школі стане відмінною підготовкою.

Бюджет

Чим менше обмежень по бюджету, тим більше характеристик шкіл можна враховувати. Це важливо, адже кожна школа, крім програм навчання, ще відрізняється розважальними активностями, різноманіттям спортивних секцій та умовами проживання.

Крім того, варто врахувати тенденцію, коли навчання за програмами старших класів буде дорожче вартості навчання за програмою молодших класів.

Рівень підготовки і самостійності студента

Це теж важливий пункт, адже кожна школа незалежно від того, чи мова йде про державну або приватну школу, має свій перелік вимог, яким має відповідати студент. Це не забаганки адміністрацій шкіл, а раціональна потреба, аби студенти конкретної програми і конкретного року навчання мали приблизно однаковий рівень підготовки. Це запорука подальшої ефективної роботи студентів та викладачів.

Не менш важливо оцінити, чи готова психологічно ваша дитина до такого кроку. Оцініть її характер, рівень самостійності, зважте плюси і мінуси, якщо дитина лишиться навчатися в Україні і якщо поїде навчатися в іншу країну.

Висновки

Найкращої універсальної поради для всіх не існує. Ви самі зможете зрозуміти, що краще у вашій ситуації, якщо відповісте на такі питання:

1. Яка мотивація здобувати середню освіту за кордоном?

2. Який у вас бюджет?

3. Який рівень підготовки студента?

Відповівши, ви матимете фундамент, на основі якого можна сформувати остаточну думку щодо цього питання. Гнатися за престижем чи копіювати сусіда – точно не найкращі причини. Ваша мотивація має базуватися не на емоційному прагненні, а на раціональних аргументах.

Якщо у вас лишилися питання, як обрати школу за кордоном, звертайтеся за безкоштовною консультацією в Mudra за тел. (044) 499 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація