Відпочиваємо і вчимо англійську на Мальті у 2020 р.


							альт Корисно знати: Вища освіта

Валлетта – столиця Мальти

Мальта – це острівна держава на півдні Європи, яка складається з Мальтійського архіпелагу (острови Мальта, Гоцо, Коміно, Святого Павла, Філфла та ще кілька дрібних островів). Столиця держави Мальта розташована на однойменному острові у місті Валлетта. Мальта є 10-ю найменшою країною світу та 5-ю країною за густотою населення. Нині на Мальті проживають майже 500 тис. осіб.

Офіційними мовами на території Мальти є мальтійська та англійська. Високий рівень поширення англійської обумовлений зв’язком цієї острівної держави з Великобританією, адже до 1964 року Мальта була британською колонією.

Мальта на карті Європи

Особливості відвідування Мальти влітку 2020

За версією Forbes Мальта увійшла до переліку 100 безпечних країн в умовах поширення COVID-19, посівши 44 місце. Крім того, представники ВООЗ відзначили Управління охорони здоров’я Мальти як таке, що змогло максимально ефективно підготувати країну для протидії COVID-19.

З 1 липня міжнародний аеропорт Мальти почав приймати іноземців з обмеженого переліку країн, а з 15 липня кордони Мальти будуть відкриті для громадян всіх країн. Крім того, влада країни зазначила, що з 1 липня використання масок та захисних щитків не є обов’язковим. Місцеві освітні установи впроваджують додаткові заходи безпеки, аби навчання й відпочинок на Мальти були доступними та безпечними для кожного. Розповімо про це детальніше на прикладі мережі мовних шкіл BELS.

Вивчення англійської мови на Мальті: види програм та особливості

Червоним відмічені навчальні центри BELS на о. Гоцо та о. Мальта

Влітку 2020 року студентам BELS не потрібно вносити додаткову доплату за високий сезон. Це нововведення поширюється і для тих, хто оплачує навчання, і для тих, хто оплачує проживання в резиденціях BELS.

Крім того, студенти мають змогу зекономити 36 % від стандартної вартості двотижневого курсу для дорослих. Цей курс включає 15 годин заняття на тиждень, реєстраційний внесок, навчальні матеріали, онлайн-тестування, проживання у двомісному номері резиденції з підвищеним рівнем комфорту і трансфер з та в аеропорт. Також в цьому сезоні для студентів BELS обов’язкове страхування.

Команда BELS готова зустрічати іноземних студентів

Нині мережа шкіл англійської мови BELS пропонує іноземним студентам 3 програми на липень та серпень 2020 року:

1. BELS JUNIORS

  • Цей курс орієнтований на студентів 10-16 років і доступний у навчальному центрі BELS на о. Мальта.
  • Студентів цієї програми розміщують у власній резиденції BELS у двомісних кімнатах з власною ванною кімнатою, кондиціонером, балконом, доступом до Wi-Fi.
  • Програма передбачає 20-25 ранкових занять та щоденні післяобідні активності.

2. YOUNG ADULTS

  • Цей курс орієнтований на студентів 16-17 років і доступний у навчальному центрі BELS на о. Мальта.
  • Студенти можуть проживати у місцевій родині або в резиденції BELS.
  • Програма включає 20-30 занять на тиждень у невеликих за кількістю студентів класах.

3. ADULTS BELS

  • Цей курс орієнтований на студентів від 18 років і він доступний у навчальних центрах мережі і на о. Мальта, і на о. Гоцо.
  • Програма передбачає 15-20 занять на тиждень зранку та обов’язкові позанавчальні активності.
  • Студентам цього типу курсів доступні двомісні і одномісні кімнати у резиденціях BELS.

Острови Мальта та Гоцо: особливості та популярні пам’ятки

Мальта є популярним туристичним регіоном Європи. Щороку сюди приїздять десятки тисяч туристів з різних країн світу. Тому якщо ви поїдете покращувати свою англійську мову в мовній школі на Мальті, у вас є чудова нагода поєднати навчання з відпочинком.

Якщо порівнювати острови Мальта та Гоцо, то о. Мальта є більш діловим та традиційним «розважально-дискотечним» регіоном. Острів Гоцо сподобається любителям відпочинку на природі. Пропонуємо до вашої уваги 2 переліки, які цікавинки чекають на туристів на цих островах.

Що відвідати на о. Мальта?

1. Риболовецьке село Марсашлокк

Туристів тут зацікавлять щоденні туристичні ярмарки, маяк Делімара, Вандомська вежа-редут, церква Діви Марії Сніжної та мальовничі пейзажі гавані.


2. У місті Біргу туристам варто не оминути Палац інквізиторів, морський музей та форт Сант-Анджело.

Форт Сант-Анджело

3. Також варто відвідати оглядовий майданчик Блакитного грота і прокататися на човні в печери. Човни катають туристів протягом всього року з 9:30 до 15:30 (листопад-березень) та з 9:00 до 17:00 (квітень-жовтень).

4. Перебуваючи на Мальті, не впустіть нагоду побачити мегалітичні старовинні храми Ħaġar Qim та Mnajdra, будівництво яких датується археологами 3600-3200 р. до н.е.

5. Місто Мдіна зацікавить туристів своєю архітектурою та неймовірними краєвидами. До речі, саме тут знімали деякі сцени популярного серіалу «Гра Престолів». Місцеві екскурсоводи навіть пропонують тематичні екскурсії «місцями Гри Престолів».


6. У столиці Валлетті варто не оминути увагою безліч архітектурних пам’яток:

  • Церква Сан-Публіус

  • Парк Lower Barracca Gardens

  • Форт святого Ельма

7. Зі столиці можна доїхати на поромі в курортне місто Гзіра.

8. А у курортне місто Буджібба варто приїхати для того, щоб відвідати Національний Акваріум Мальти.


Що відвідати на о. Гоцо?

1. Католицька церква Ghajnsielem Parish Church у місті Айнсілем – першому поселенні на острові Гоцо.


2. Цитадель в місті Вікторія та музей при ній.


3. Скелясті кручі Sannat Cliffs

 

4. Грот Кароліни в містечку Шленді

5. Базиліка Діви Марії Та'Піну

6. Скеляста арка у морі Wied Il-Mielaħ

7. Штучні солоні озерця Xwejni Salt Pans

І це лише зовсім маленькі списки того, що зачарує вас на Мальті. Якщо вас зацікавила можливість вивчати англійську мову на Мальті або лишилися питання щодо вартості поїздки, звертайтеся за консультацією в Mudra. Її ви можете отримати безкоштовно за тел. (044) 499 115 0. Не баріться і не втрачайте шанс створити приємні спогади цього літа!

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація