Як обрати мовну програму за кордоном?


							альт Корисно знати: Мовні курси

Ви напевно вже бачили багато рекламних оголошень та пропозицій мовних програм за кордоном. Всі вони переповнені яскравими фотографіями, насиченими розважальними та екскурсійними заходами, а також різними типами навчальних програм.
Але як обрати ту, яка стане максимально ефективною для вас? Що ви дійсно повинні враховувати та на що варто звертати увагу при виборі мовної школи за кордоном?

Перш за все визначте свої цілі. Більшість людей, які вивчають іноземні мови мають одну мету: вільно володіти іншою мовою. Проте, насправді, цілей може бути дуже багато: підготуватися до складання іспиту з іноземної мови для вступу в закордонний навчальний заклад, підтягнути академічну мову з певних предметів, щоб навчання за кордоном не викликало великого стресу на початку, просто відпочити з користю та багато інших. Які б не були ваші цілі, переконайтеся, що мовна школа допоможе вам їх досягнути.

Після того як цілі були визначені, обирайте тип мовної програми на основі ваших цілей, розкладу, способу життя та фінансового становища. Щоб не загубитися серед десятків типів програм, зверніться до фахівців, які виявлять вашу потребу, оцінять рівень ваших знань та підберуть програму виключено під вас.

Особливу увагу зверніть на акредитацію школи, навчальний план та рівні навчання. Всі викладачі повинні бути кваліфіковані, а програми сертифіковані. Не полінуйтеся запитати про це в освітньої агенції, яка підбирає вам мовну програму за кордоном. Деякі школи навчають лише з підручників, а інші не використовують підручників взагалі. Акредитовані мовні школи мають високо стандартизовану, збалансовану навчальну програму, яка відповідає стандартам міжнародно визнаних схем мовних рівнів, а також збалансований навчальний план, який охоплює всі аспекти вивчення мови: аудіювання, спілкування, читання, письмо, граматику та вимову.

Надалі завжди запитуйте про національний склад учнів школи. Учні кожної окремої нації стикаються зі своїми викликами при вивченні іноземної мови, особливо коли мова йде про граматику й вимову. Також не варто їхати на навчання в ту школу, в якій багато учнів розмовляють українською чи російською мовами.

Розмір класу також грає свою роль. Останнім часом великою популярність користуються програми вивчення мови в сім’ї викладача, але звичайні мовні школи не втрачають свої лідируючі позиції. Велика кількість студентів в класі може призвести до втрати особистої уваги вчителя до кожного, що може суттєво вплинути на успіх вивчення мови. Ідеальний розмір класу - 8-10 студентів, підходить для активної участі та комфорту, особливо якщо ви новачок.

Оберіть місце розташування. Тепер весела частина. Де у світі ви збираєтеся отримати знання? Для певних мов опції можуть бути досить обмеженими. Ви нікуди не поїдете, окрім Норвегії вчити норвезьку, чи не так? Тим не менше, для більшості мов у вас буде багато варіантів щодо того, куди поїхати і на який термін там залишитися. Якщо ви намагаєтесь вивчити такі популярні мови, як англійська чи іспанська мова, подумайте, яка країна чи регіони допоможуть вам найкраще цього досягти.

Не бійтеся думати за межами. Не обирайте Францію тому що це місце, де виникла французька мова. Обирайте країну, яка трохи менш очевидна, але дасть вам кращу можливість вивчення мови і часто дозволить вивчити паралельно ще одну.

Але не забувайте про акцент. Можливо, ви хочете вивчити іспанську мову, щоб допомогти вашому бізнесу, оскільки у вас є постачальники в Латинській Америці. Навіть якщо ви живете в Європі, краще не вчитися в Іспанії, тому що акцент і спосіб спілкування можуть сильно відрізнятися від Латинської Америки.

Питання вартості та тривалості. Коли справа доходить до вивчення іноземної мови за кордоном, ми маємо одну пораду: залишайтеся так довго, як можете. Існують цінові переваги, чим довше ви навчаєтеся, тим менше платите за тиждень. Навіщо платити кілька тисяч доларів на навчання в мовній школі протягом двох тижнів, коли ви можете заплатити трохи більше та залишитися на цілий семестр?  
Але якщо у вас лише 2 тижні відпустки, беріть велику інтенсивність занять. Чим більше годин ви навчаєтеся на тиждень, тим швидше ви вивчите мову.

Тож сміливіше, вивчення мови за кордоном – це завжди пригоди, які не тільки приносять неабияку користь, але й залишаються у пам’яті на все життя.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація