Як покращити англійську перед навчанням за кордоном?


							Як покращити англійську перед навчанням за кордоном? | Mudra Корисно знати: Вища освіта

Коли мова йде про покращення знання англійської мови перед навчанням за кордоном, то ми говоримо не лише про вивчення всіх граматичних правил, а й про практику. Часті випадки, коли результати тесту з англійської вдома показують бездоганне знання англійської, але потрапляючи в нове середовище студенту важко заговорити англійською мовою. Трапляється і протилежне, коли людина з не найвищими знаннями граматичних основ англійської мови, впевнено почуває себе в англомовному середовищі. Чим це обумовлено? В першу чергу практикою. Готуючись до навчання в англомовному середовищі важливо підготувати себе до перебування в англомовному середовищі 24/7, а не лише 45 хвилин під час уроку. Чарівної пілюлі не існує. Не бійтеся помилок, це нормально в процесі навчання. Вам допоможуть лише години практики, практики і ще раз практики. Ділимося з вами найефективнішими варіантами, як покращити англійську, аби ваше навчання за кордоном було продуктивним і результативним.

Готуючись до навчання в іноземному коледжі, школі чи університеті, важливо працювати над всіма 4 навичками англійської: письмо, слухання, говоріння та читання. Пропонуємо розглянути кілька варіантів, як працювати над кожною навичкою.

1. Де знайти з ким поговорити англійською?

  • Мовні школи часто влаштовують відкриті для запису зустрічі з native спікерами за певною темою або навіть пропонують навчатися на спеціалізованих курсах, які зосереджені саме на розвитку вміння впевнено говорити англійською.
  • Шукайте групи однодумців в Facebook. Часто молодь організовується в групи і щотижня збирається для обговорень цікавих тем, перегляду фільмів тощо. А якщо не знайдете таке об’єднання в своїй місцевості, то що заважає вам самому започаткувати такий клуб? В часи соцмереж знайти однодумців не так вже й важко і обчислюється кількома кліками.

2. Життя в вік інтернету відкидає всі бар’єри. Головне – знаходити час для регулярних занять. Так, наприклад, розуміння та сприйняття англійської можна покращити завдяки:

  • Перегляду англомовних серіалів та фільмів з субтитрами, а також відео на YouTube.
  • Слухаючи подкасти та аудіокниги.

Для цього навіть достатньо вашого смартфону та точно визначених днів, коли ви будете займатися. Навіть 30 хвилин занять англійською щодня дадуть свої результати.

3. В покращенні навички читання англійською вам допоможуть такі методи:

  • Що з нами завжди і всюди? Правильно, телефон! Змініть мову інтерфейсу, якщо не в усьому телефоні загалом, то принаймні в кількох додатках, які ви найчастіше використовуєте.
  • Перечитайте улюблену книгу англійською або знайдіть книгу відповідно свого рівня англійської. В інтернеті безліч добірок книг англійською за рівнем мови. Читайте вдумливо, не лінуйтеся зазирнути до словника, а ще краще виписати невідомі вам словосполучення в словник. Так-так, саме словосполучення, адже це в рази ефективніше, ніж зазубрювання окремих слів.
  • Читайте сучасні ЗМІ та професійні блоги, щоб поповнювати словниковий запас сучасною англійською.

4. Працюючи над покращенням письмової англійської важливо пам’ятати, що тут є 3 основоположні складові успіху:

  • Мати граматичну базу
  • Поповнювати словниковий запас
  • Регулярно практикуватися

Покращувати знання граматики можна не лише завдяки підручникам та відео з YouTube, а й завдяки додаткам з завданнями на кшталт Grammar Test.

Для тих, хто прагне покращувати свою письмову англійську, радимо звернути увагу на Grammarly. Пишіть щодня нотатки на різні теми англійською в Grammarly, відслідковуйте свої типові помилки та пояснення до них.

5. Тих, хто налаштований серйозно і рішуче, зацікавить можливість покращити англійську в університеті чи коледжі, де ви плануєте навчатися. Часто університети пропонують можливість навчатися на програмах:

  • Pre-sessional English – це програма тривалістю 2-4 тижні, навчання на якій зазвичай починається напередодні старту семестру. Програма націлена на те, щоб покращити академічну англійську, навчальні навички та допомагає адаптуватися в новому середовищі.
  • English as a Second Language (ESL) – це довша за тривалістю програма, яка також націлена на підготовку іноземних студентів до продуктивного навчання. Подекуди студенти з достатнім рівнем володіння англійською мовою відвідують одночасно курси стандартної програми навчання та програму ESL для покращення знання академічної англійської.

Таким чином, ми бачимо що існує безліч можливостей для вивчення англійської для людей з різним початковим рівнем володіння мовою та різними цілями. Навчання за кордоном – це ваша чудова можливість пізнати нову культуру, людей та місцевість, отримавши новий досвід та чудові спогади. Не дозвольте мовному бар’єру позбавити вас цього. Успіхів в навчанні!

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація