5 магістерських програм для вашої успішної кар’єри в бізнесі


							5 магістерських програм для вашої успішної кар’єри в бізнесі | Mudra Корисно знати: Вища освіта

По завершенню навчання на бакалаврській програмі перед студентами постає питання, чи продовжувати навчання надалі на магістерській програмі. Насправді все залежить від сфери діяльності та країни, де ви плануєте працювати, адже в деяких країнах необхідність мати диплом магістра важлива для тих, хто планує працювати в науці чи викладачем. Але сьогодні ми пропонуємо зосередити вашу увагу на сфері бізнесу. Забігаючи наперед, скажемо, що навчання на магістратурі в сфері бізнесу – це однозначно «must have» незалежно від того, де ви плануєте будувати кар’єру.

Які переваги навчання на магістерській програмі?

  • Розширення кар’єрних можливостей і підвищення рівня конкурентоспроможності на ринку праці.
  • Експертиза в конкретній сфері діяльності, що допомагає створити резюме з акцентуванням на ваших сильних сторонах.
  • За статистикою випускники магістерських програм мають вищі зарплати, ніж бакалаври. Наприклад, ті, хто продовжив навчання на магістратурі зі спеціалізацією на менеджменті, в середньому заробляють на 18 % більше, ніж бакалаври.

Загалом можна виділити 5 базових магістерських програм, які зацікавлять тих, хто планує розвиватися в бізнесі. Розповімо про них детальніше.

Магістерська програма «Бізнес-аналітика»

Ця програма зосереджується на вивченні математики, статистики та обчислень. Випускники цієї програми отримують навички аналізу, без яких неможливо розвиватися в сфері бізнесу. Магістри бізнес-аналітики зазвичай працюють в таких сферах:

  • Розробка продуктів
  • Проджект-менеджмент
  • QA
  • Розробка програмного забезпечення
  • Менеджмент

Магістерська програма «Бухгалтерський облік»

Випускники цієї програми знаються на найбільш ефективних методах розрахунків, підготовці звітів та роботі з важливою фінансовою інформацією. Будь-який бізнес, в якій сфері б він не працював, має власну фінансову історію та потребує кваліфікованих фінансових фахівців і бухгалтерів. Випускники цієї програми працюють бухгалтерами, аудиторами, аналітиками та фінансовими менеджерами.

Магістерська програма «Фінанси»

Випускники цієї програми мають чітке розуміння економічних та фінансових принципів ведення бізнесу. Під час навчання студенти цієї програми вивчають сферу державних і корпоративних фінансів, ринки, методи інвестування, управління ризиками та фінансові інструменти ціноутворення. Випускники магістерської програми «Фінанси» працюють фахівцями казначейських служб, фінансовими консультантами, фінансовими аналітиками, бюджетними аналітиками та аудиторами.

Магістерська програма «Економіка бізнесу»

Випускники цієї програми займаються розв’язанням проблем, які має компанія, що динамічно розвивається. Під час навчання студенти зануренні в світ економіки на міжнародному рівні, звертаючи уваги на політичні, соціальні та економічні чинники впливу розвитку бізнесу. Випускники магістерської програми «Економіка бізнесу» працюють в державному секторі та приватних компаніях консультантами, економістами, політичними консультантами й аналітиками.

Магістерська програма «Менеджер проектів»

Студенти цієї програми є ефективними лідерами, які під час навчання набувають важливі організаційні навички: тайм-менеджмент, делегування завдань, ведення та завершення проектів. Хоча більшість випускників цієї програми прагнуть будувати кар’єру як менеджери проектів, але це не єдина роль, в якій вони можуть використати свої знання. Випускники магістерської програми «Проджект-менеджмент» активно працюють в логістиці, інженерії не лише менеджерами різного рівня, а й операційними директорами.

Таким чином, ми бачимо, що сфера бізнес-освіти різноманітна і дає можливість знайти себе особистостям з різними сферами інтересів. Студенти з України, навіть які закінчили українські університети, їдуть вивчати бізнес за кордоном, адже європейські та американські заклади вищої освіти пропонують вивчати цю сферу на кардинально іншому рівні. Орієнтація на сучасні тенденції та технології, зв’язок теорії з практикою, можливість отримати корисні знання не просто від викладачів-теоретиків, а від фахівців, що мають значний досвід роботи в бізнесі – головні причини, чому українці їдуть за бізнес-освітою за кордон. Незалежно від того, чи ви плануєте розвивати кар’єру в Україні чи в будь-якій іншій країні, навчання на магістерській програмі у сфері бізнесу за кордоном є вашим фундаментом до беззаперечного успіху та небувалих кар’єрних перспектив.

Хочете дізнатися більше? Телефонуйте нам (044) 499 115 0, щоб отримати консультацію або залишайте заявку на консультацію на сайті.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація