Як спробувати вступити до Гарварду? Шляхи вступу до топ-100 ВНЗ світу.


							альт Корисно знати: Вища освіта

Мрієте навчатись в престижному університеті, але розумієте, що вимоги надзвичайно високі? А чи знаєте ви, що існують програми, які допомагають підготуватися та вступити в найпрестижніші ВНЗ світу? Про них і поговоримо. Загалом, є декілька шляхів підготуватися та вступити в університети ТОП-100 в США  –  навчатись в партнерських університетах та зробити трансфер або через приватні школи.

 

За допомогою програми OnCampus в США студентам пропонують чітку стратегію вступу до омріяного ВНЗ. Суть програми полягає в тому, що студент вступає в партнерський університет та навчається там протягом року, двох або трьох, в залежності від студента. Під час навчання, студент покращує свої академічні показники, вивчає не тільки предмети зі спеціальності, а й проходить курси, на яких отримує ті навички, які йому необхідні задля вступу. Це можуть бути курси англійської мови, ораторського мистецтва та презентацій, пробні співбесіди, створення та коригування резюме, портфоліо, а також написання мотиваційних листів та есе.

Іноземні студенти, які навіть дуже добре володіють мовою, ніколи не вчились англійською, особливо академічною. Програма OnCampus готує студентів до навчання академічною англійською в вишах США, в т.ч. топових. Після завершення програми студент подає документи до омріяного ВНЗ та переводиться туди одразу на 2 чи 3 курс, не втрачаючи час. Таким чином, майбутньому студенту не потрібен рік підготовки до вступу у ВНЗ і він завершує навчання так само як і інші американці, за 4 роки.

Задля зарахування на програму умови досить прості – необхідно мати достатній рівень володіння мовою та певний середній бал атестату.  

Accelerated Bridge Programдля тих, хто прагне розпочати підготовку ще ці шкільної лави. На програму зараховують учнів на 11-12 класи навчання. За 2 роки учень не тільки отримає диплом старшої школи американського зразка, а й матиме можливість отримати диплом коледжу. Після успішного завершення програми студент матиме можливість або вступити на 2 рік топового університету, або на 3 рік регіонального навчального закладу. 

Для студентів які досягли віку 16 років та мають низький рівень мови розроблена програма The High School Completion, яка триває 3-4 місяці. Програма дає можливість учням розпочати підготовку до бакалаврату та почати вивчати академічні предмети, не втрачаючи рік на підготовку після школи.

З програмами підготовки ви зекономите найдорогоцінніше – час. І набудете найголовніше – конкурентоспроможність. Обирайте свій шлях та вибудовуйте власну стратегію на майбутнє.

 

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація