Кар’єра в сфері гостинності. З чого розпочати, щоб вистачило грошей, досвіду та сил на відкриття власного бізнесу?


							альт Корисно знати: Вища освіта

Гостинність – індустрія, що розвивається з неймовірною швидкістю та відкриває безмежні можливості. Чому, можете запитати ви. Відповідь проста.

Що люди люблять більше всього? Чого чекають весь рік? Про що мріють на роботі? Що допомагає переключитися від щоденної рутини та стресу?

Звичайно - гарний відпочинок.

Сфера гостинності допомагає – насолодитися життям, зарядитися енергією, отримати позитивні враження та задовольнити всі інші потреби людини.

Дуже часто до індустрії гостинності відносять лише ресторани та готелі. Проте, сфера гостинності - це про набагато більше. Це й спортивно-оздоровчий бізнес, організація заходів, розважальний бізнес, подорожі, нерухомість, медицина, фінансовий та державний сектори тощо. Гостинність – це все, що про людей та для людей.

А чи знали ви що:
- Індустрія гостинності – це роботодавець номер 2 у світі, після державного сектору.
- За даними World Travel and Tourism Council на сьогоднішній день в цій галузі працює понад 235 мільйонів чоловік, а до 2023 року цифра збільшиться до 337 мільйонів. Тобто кожна 10 людина буде будувати кар'єру в сфері гостинності.
- Середня заробітна плата управлінців в сфері складає від $5000 до $27000 на місяць.

Індустрія гостинності активно розвивається і потребує нових фахівців. Вона пропонує відповідальні посади, можливість професійного росту і подорожей, практику іноземних мов, гідну оплату праці і величезне моральне задоволення від роботи з людьми.

Проте перші кроки до цього успіху будуть коштувати вам часу й чималих грошей.

З чого ж розпочати, щоб вистачило грошей, сил та досвіду на відкриття власного бізнесу?

По-перше, не женіться за рейтингами шкіл гостинності. Дуже часто ціна за навчання в них не виправдовує якість освіти та проживання.  Обирайте ті навчальні заклади, які мають акредитацію та програми з обов’язковим стажуванням за швейцарською моделлю, яку так цінують роботодавці. Окрім того, багато університетів пропонують подвійні дипломи: країни навчання та швейцарський, американський або британський. Диплом, програма та якість освіти не будуть відрізнятися, а вартість навчання та проживання буде на декілька десятків тисяч доларів нижче. Наприклад, навчальні заклади Іспанії, Кіпру, Греції тощо.

Мудра пропонує звернути увагу на наступні заклади вищої освіти, які були особисто перевірені експертами компанії:
EU Business School Швейцарія, Іспанія, Німеччина.
IUBH Німеччина, Ірландія.
City Unity College, Греція.
EUTH Sant Pol De Mar, Іспанія.
Університети Swiss Education Group: Hotel Institute Montreux, César Ritz Colleges, Swiss Hotel Management School, IHHTI School of Hotel Management, Швейцарія.
Sheridan College, Канада.
Niagara College, Канада
та інші.

По друге –  шлях до посади керівника досить довгий. Він починається з найнижчих позицій. Тож, обирайте ті навчальні заклади, які теоретичні знання підкріплюють практичними заняттями: у спеціально обладнаних навчальних кампусах з демонстраційними кухнями, ресторанами і номерним фондом та які включають обов’язкові стажування. Часто кампуси університетів розташовані на території діючих готелів та ресторанів, де одночасно живуть, навчаються та працюють студенти.

Навчальні заклади, які є партнерами компанії Мудра, співпрацюють з найбільшими готельними мережами, ресторанними групами, авіакомпаніями і іншими світовими брендами. Кожного семестру вони проводять дні кар’єри, на яких підготовлені студенти проходять співбесіди та отримують запрошення на стажування або роботу. 

Освітні програми сфери гостинності розраховані як на випускників шкіл, так і на фахівців, які планують підвищити свою кваліфікацію. Тож, навчатися можна в будь-якому віці та маючи різний попередній досвід, обрав будь-яку відповідну програму - бакалаврат, магістратуру, MBA, дипломні чи післядипломні програми. 

Готові розпочати? Телефонуйте та отримайте безкоштовну консультацію: 044 499 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація