Як заощадити гроші під час навчання за кордоном.


							альт Корисно знати: Вища освіта

Навчаючись за кордоном, всі мріють взяти від життя весь максимум перед тим, як закінчиться навчання, й почнеться справжнє життя. Тоді реальність вдаряє молотком одного слова - «Витрати». Коли ми думаємо про переїзд від батьків, перше слово, яке приходить на думку, - це "дорого"! Але довіртеся нам, турбуватися абсолютно не потрібно!

Даємо декілька порад як заощадити трохи коштів під час навчання за кордоном.

Плануйте бюджет!
Перш ніж робити що-небудь, лімітуйте свій бюджет. Це ключ до вашого виживання (або, принаймні, виживання вашого гаманця). За рахунок бюджетування ви можете мінімізувати свої витрати, встановивши ліміт на видатки. Це допоможе вам належним чином контролювати та планувати. Не просто зробіть це, а дотримуйтеся.


Спробуйте працювати Part Time!
За кордоном високо цінують студентів, які навчаються і працюють одночасно, тому це хороший спосіб не тільки заробити, а й асимілюватися в країні. Враховуючи грошовий фактор, неповний робочий день - це гарний спосіб зустрітися з новими людьми та весело провести час! Новий та корисний досвід. Більше того, по закінченню навчання у вас буде перевага перед іншими випускниками – досвід роботи та рекомендації від роботодавців.

Купіть велосипед!
Відмінний спосіб вивчити місто та заощадити  – їздити скрізь на велосипеді. Крім того, це корисно як для вашого здоров’я, так і навколишнього середовища. Вам ніколи не доведеться турбуватися про відсутність останнього потяга або метро, і ви матимете повну свободу для вивчення всіх милих вуличок, яких ніколи б не помітили користуючись громадським транспортом.

Уникайте банкоматів! Відкрийте місцевий банківський рахунок.
Якщо ви користуєтесь міжнародною карткою, то найкраще знімати максимально скільки ви потребуєте.  Банкомати за кордоном беруть дуже велику комісію. Не дозволяйте їм викрасти свій бюджет.

Навчіться готувати! Купуйте місцеву продукцію.
Ми всі любимо поїсти. Існує дуже велика спокуса спробувати всі нові ресторани при переїзді в нову країну. Якщо ви все ж таки хочете заощадити гроші, спробуйте уникнути цього. Купуйте сезонні місцеві продукти та готуйте вдома. Кулінарія може стати вашим новим хобі.

Відпочивайте розумно!
Студентські роки вважаються найкращими в житті кожної людини, тому не варто сидіти вдома. Але будьте готові до того, що розваги стануть найбільшою частиною ваших витрат. Для того, щоб зменшити видатки дізнайтеся, коли музеї проводять безкоштовні дні, коли ви можете подивитися кіно від відритим небом, коли проходять вуличні фестивалі та інші дешеві події. Так ви зможете отримати свою дозу розваг, не розриваючи свій гаманець. Скрізь беріть свою студентську картку – адже майже всі місця пропонують знижки студентам.

 

Це найважливіші способи заощаджувати гроші, і, хоча вони можуть здатися незначними, повірте, що вони вам значно допоможуть.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація