10 порад, як ефективно навчатися онлайн


							альт Корисно знати: Вища освіта

Внаслідок оголошення пандемії та поширення COVID-19 в різних країнах світу, багато освітніх організацій запровадили опцію онлайн-навчання. Як в цих умовах лишатися продуктивним та не відволікатися на скролення стрічки новин? Mudra підготувала для вас 10 порад по цій темі.

  1. Графік дня та дисципліна – ваші друзі. Так, економія часу на поїздках до університету чи школи це добре, але це не привід проспати весь день і всі лекції. У такому режимі ви точно будете мати проблеми з концентрацією.
  2. І щодо концентрації. Навчаючись онлайн, бажання перевірити сповіщення і на телефоні, і на ПК росте як на дріжджах. Тому не спокушайте самих себе, відкладіть ґаджети, якщо вони вам не потрібні під час навчання. Або ж встановіть «Режим польоту», щоб нічого вас не відволікало, поки ви навчаєтесь.
  3. Щоб краще засвоювати матеріал, не відмовляйтеся від ведення «старомодних» конспектів. Вчені довели, що в такий спосіб ми краще запам’ятовуємо інформацію.
  4. Піжама та тепле ліжко – це, безумовно, зручно, однак це точно не буде налаштовувати вас на робочий лад. Навіть лишаючись вдома, не забувайте про створення робочої атмосфери. Відокремте місце, де ви навчаєтесь від місця, де ви відпочиваєте, переодягніться у щось не дуже домашнє, зробіть комфортною зону навчання.
  5. Менше відволікайтеся на стрічку новин і фейсбучні сварки. У непростий за настроями період дуже легко втратити фокус і почати витрачати свій час на вивчення чергової теорії змови щодо COVID-19.

  6. Не залишайте всі завдання на останній день перед дедлайном. Плануйте свій тиждень, адекватно розраховуючи, скільки часу на кожне завдання вам потрібно. Безсонні ночі ще нікому не додавали здоров’я.
  7. Якщо у вас заплановані онлайн-заняття, семінари чи індивідуальні уроки з викладачем, перевірте справність вашої техніки, аби не налаштований мікрофон чи камера, не завадили планам.
  8. Не забувайте про відпочинок. Так, це добре, якщо ви вирішили пройти всі збережені онлайн-курси, однак чим якісніший ваш відпочинок, тим продуктивніше ви працюватимете.
  9. Якщо ви навчаєтесь онлайн в іноземному закладі освіти і у вас є обов’язкові групові онлайн-заняття, заздалегідь уточніть, чи можливо якось вирішити ситуацію з різницею у часі. Прокидатися о 3-4 ранку на лекцію подобається не всім.
 10. Залишайтеся на зв’язку з однокласниками (одногрупниками). Обмінюйтеся думками щодо навчання, обговорюйте лекції, влаштовуйте ZOOM-вечірки – збереження соціальних зв’язків також допоможе вам бути в доброму гуморі і, відповідно, більш продуктивними.

Сподіваємось, що ці поради були корисними для вас. Якщо ж ви ще в пошуках програми навчання в університеті, мовній школі чи коледжі, звертайтеся за консультацією в Mudra. Першу безкоштовну консультацію можливо отримати за тел. (044) 499 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація