3 проєкти, які мотивуватимуть вас вивчати штучний інтелект


							альт Корисно знати: Вища освіта

Штучний інтелект – це не така популярна спеціальність для більшості українських вишів та досить звична для багатьох іноземних університетів. Раніше ми вже розповідали, які професії у майбутньому може замінити штучний інтелект. У цьому матеріалі Mudra розповість про 3 незвичні проєкти, які були розроблені завдяки штучному інтелекту.

Deep Nostalgia – функція оживання минулого

Ізраїльський стартап MyHeritage, який з 2003 року допомагає людям досліджувати свою родинну історію, сколихнув нещодавно соцмережі своєю новою розробкою – функцією Deep Nostalgia. Вона дозволяє дуже реалістично анімувати старі знімки. В основі функції лежить штучний інтелект. Функція працює наступним чином: завантажений знімок аналізується, на нього накладаються попередньо записані відеоролики з рухами рис обличчя і автоматично обирається найбільш гармонійний.

Станом на травень 2021 р. вже було створено 82 млн анімацій користувачами з різних куточків світу.







Cardiomo – портативний вимірювач кардіограми

Це розробка української команди науковців. Метою їхньої роботи було створення портативного пристрою, який буде відстежувати стан здоров’я людини і передавати всю інформацію на її смартфон та, за потреби, її близьким. Розробка фокусується на попередженні найпоширеніших серцево-судинних захворювань. Пристрій прикріплюється майже непомітно до грудини та починає відстежувати показники організму, які по Bluetooth передаються на мобільний телефон у хмарний сервіс. Там завдяки ШІ Cardiomo аналізує ЕКГ, серцевий ритм, роботу легенів, температуру тіла, частоту дихання та навіть положення тіла. У разі появи відхилень від норми, з’являється відповідний сигнал.

Зараз компанія Cardiomo зареєстрована у США і після успіху на європейському ринку планує вихід на американський.

Боротьба з захворюваннями шкіри від Google


Проаналізувавши пошукові запити, команда Google прийшла до висновку, що щороку близько 10 млрд запитів стосуються питання здоров’я шкіри. У зв’язку з цим компанія вирішила почати боротьбу з захворюваннями цього типу за допомогою ШІ. Для підготовки цього проєкту модель навчали на сотнях тисяч знімках здорової та хворої шкіри. Перевірка 1000 різних зразків шкіри волонтерів продемонструвала 84 % ефективності нової функції від Google. Перша версія скринінгу здатна буде виявити 288 захворювань шкіри. Її Google планує випустити в публічний доступ до кінця 2021 р. Для користування скринінгом достатньо буде зробити 3 знімки з різних боків та відповісти на кілька запитань про тип шкіри та симптоми.

Хочете вивчати штучний інтелект і створити наступний проєкт, про який говоритиме весь світ? Зверніться в компанію Mudra за безкоштовною індивідуальною консультацією і дізнайтеся де, на яких програмах і з яким бюджетом можна вивчати ШІ. Телефони для консультації (098) 115 115 0, (095) 115 115 0, (063) 115 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація