5 проблем з якими стикаються студенти після приїзду із-за кордону.


							альт Корисно знати: Вища освіта

Життя кардинально змінюється, коли ви їдете на навчання кордон. Але справжня зміна відбувається тоді, коли ви через декілька років повертаєтеся додому, оскільки ви стикнетеся з багатьма труднощами.

За роки навчання ви стаєте частиною новою культури, вивчаєте нові традиції та вчитеся жити в умовах нової країни. І коли ви повертаєтеся додому, вам доводиться пристосуватися до вашої старої культури. Це може статися не так швидко та просто, часто студенти стикаються з проблемою культурного шоку, який суттєво впливає на їх повсякденне життя.

 

Зміна клімату

Не кожна країна має 4 сезони, якщо ви навчалися в країні з тропічним кліматом, вам буде дуже його не вистачати вдома. Ваш організм вже звик до сонця та тепла, а вдома ви можливо стикнетеся з депресією, оскільки холодна погода може затягнутися на пів року.

 

Спогади про місце

Ви провели багато часу на новому місці, тому ви, природньо, маєте багато спогадів та історій про ваше перебування за кордоном. Ви ще якійсь час будете неочікувано плакати чи сміятися, коли будете знаходити музейні квитки, монети, квитанції, автобусні квитки. І головне, ви не зможете так просто їх викинути, адже вони будуть нагадувати вам про веселі часи проведені за кордоном.

 

Від свободи та незалежності – до залежності

Під час навчання ви, скоріш за все, мали велику ступінь свободи та самостійності. Ви відчували себе більш впевненим та незалежним та, безперечно, помітили зміну в собі. Але однією з найбільший труднощів після повернення до дому буде необхідність пристосуватися до старих умов, з урахуванням вашого нового досвіду самостійного життя.

 

Соціальне життя вже не таке яскраве

У вас буде безліч активностей та заходів за кордоном, що після повернення додому ви будете сумувати за активним соціальним життям.

 

Як все змінилося, поки вас не було

Коли ви повернетеся вам буде певний час важко спілкуватися з родиною та друзями. Дуже важливо розуміти, що поки вас не було інші люди теж змінилися, і що ваші зміни можуть впливати на вашу родину та друзів. Багато студентів, що повертаються із-за кордону піддаються тиску з боку рідних та друзів, адже вони не звикли до вашої самостійності. І найтяжче – це розповідати про ваше життя за кордоном. Багато студентів нарікають, що близькі не дуже зацікавлені в деталях їхнього закордонного досвіду.

 

Повертатися до дому після навчання за кордоном завжди важка і стресова стадія життя. Ви відчуватимете труднощі із адаптацією до домашніх умов, але є також багато позитивних змін, які допоможуть вам подолати стрес та впоратися з ним без проблем, оскільки ви повернетеся вже самостійною, незалежною людиною з досвідом на все життя.

Попередня новина

Чому варто здавати тест GRE. Корисно знати: Вища освіта
Чому варто здавати тест GRE.
Підписатися на новини
Безкоштовна консультація