5 важливих показників, на які рідко звертають увагу, обираючи університет


							альт Корисно знати: Вища освіта

Коли мова йде про вибір університету, більшість студентів звертають увагу на рівень його престижності, місце в рейтингу найкращих вишів чи вартість навчання. Безумовно це важливі показники, але є ще 5 показників, які не поступаються по рівню важливості і які зазвичай студенти й батьки оминають увагою. Про них Mudra і розповість у цьому матеріалі.

Науковий потенціал

Науковий потенціал університету важливий не лише для студентів, які прагнуть будувати кар’єру науковців, але й для тих, хто прагне вивчати актуальні дані, що відповідають сучасному стану розвитку наук. Крім того, маючи потужну позицію як науково-дослідний заклад вищої освіти, університет може розбудовувати власну інфраструктуру і співпрацювати пліч-о-пліч з провідними корпораціями.

Рівень розвитку кар'єрного центру при університеті

Ще одна перевага іноземних університетів над більшістю вітчизняних університетів – це вагома різниця у рівні ефективності їхніх кар’єрних центрів. В університетах США, Канади та Європи кар’єрні центри є активними підрозділами, консультанти яких постійно працюють зі студентами, починаючи з першого року навчання. Індивідуальні консультації, лекції та воркшопи з питань пошуку роботи, створення резюме, портфоліо, проходження співбесід, пошук програм стажування та першого місця роботи – всі ці послуги пропонують кар’єрні центри іноземних університетів. Крім того, більшість іноземних вишів відстежують рівень працевлаштування своїх випускників і регулярно публікують ці дані на своїх сайтах.

Партнерство та співробітництво з бізнесом

Це важливий показник не лише для тих, хто зацікавлений у великому асортименті програм стажування, а й прагне здобувати знання, прив’язані до реального стану розвитку індустрій. Говорячи про цей показник, не можна не згадати про заклади вищої освіти Канади. Вони тісно співпрацюють з місцевим бізнесом, регулярно проводять опитування серед компаній провінції та з’ясовують, на яких фахівців є попит і які зміни треба внести у навчальні програми, аби випускники цих програм були готові працювати по завершенню навчання.

Інфраструктура

Навіть якщо університет не входить до переліку 100 найкращих університетів світу, він може натомість мати розвинені та по-сучасному обладнанні технічні і професійні центри, на базі яких студенти можуть розвивати важливі для своєї кар’єри навички. Це теж варто враховувати.

Наявність дистанційного формату навчання

У 2020 році цей показник став особливо важливим і через це опинилися у виграші університети, які вже мають розвинені підрозділи онлайн-навчання. Дистанційний формат забезпечує мобільність та рівні можливості до здобуття якісної вищої освіти для студентів з різних куточків світу. Випускники академічних програм навчання з дистанційним форматом отримують дипломи того ж зразка, що й випускники стандартних програм.

Для отримання безкоштовної консультації телефонуйте за номером (044) 499 115 0 або залишайте заявку на сайті.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація