Чому можна отримати відмову в студентській візі США?


							Чому можна отримати відмову в студентській візі США? | Mudra Корисно знати: Вища освіта

Запорука отримання студентської візи в США полягає в тому, наскільки добре ви зможете довести серйозність своїх намірів вчитися за кордоном. Для цього вам треба надати всі необхідні документи та впевнено себе представити під час інтерв’ю.

До числа найпоширеніших причин, чому вам можуть відмовити в студентській візі, відносять наступні ситуації:

1. Ви плануєте залишитися в США після завершення навчання.

Це найпоширеніша причина, чому іноземці отримують відмову у візі, адже під час інтерв’ю студенти не можуть стовідсотково запевнити, що навчання в США є єдиною причиною поїздки в Штати та після того вони дійсно планують повернутися додому.

2. Якщо ви не можете продемонструвати фінансові можливості для проживання і навчання в США.

Ви повинні довести, що у вас є фінансова можливість, щоб жити та навчатися в США. Якщо ви цього не зробите, це буде означати, що вам потрібно буде працювати під час навчання поза кампусом вашого навчального закладу, а це не передбачувано студентською візою.

3. Якщо ваш університет/ступінь виглядає підозрілим.

Якщо візовий офіцер вважає, що університет, до якого ви подали заяву, не може бути акредитований або бачить інші аспекти, які змушують вважати підозрілою обрану програму, це може бути причиною відхилення заяви на отримання студентської візи. Саме тому важливо з відповідальністю ставитися до вибору закладу вищої освіти та перевіряти, чи обраний коледж/університет схвалений профільними акредитаційними організаціями, імміграційною та митною службами.

4. Якщо у вас є рідня, яка вже проживає у США.

Як би дивно для вас би це не звучало, але наявність родичів в США можете бути не на користь студенту, який планує навчатися в Штатах. Все тому, що це викликає підозру, що ви або подаєте заяву на отримання студентської візи під помилковим приводом і насправді планує переїхати до США, або тому, що ви плануєте після випуску з американського університету залишитися працювати в країні і не повертатися додому.

Як уникнути відмови під час отримання студентської візи в США?

  • Ознайомтеся з усією процедурою отримання візи, а ще краще проконсультуйтеся додатково зі спеціалістами з питань навчання за кордоном. Вони дадуть вам поради, які ви не знайдете в Google, адже консультанти з питань освіти за кордоном користуються найдорожчим – власним досвідом.
  • Ретельно обирайте коледж/університет та навчальну програму, перевіряйте наявність акредитації та додаткових можливостей підтримки від представників закладу вищої освіти під час отримання візи.
  • Готуючись до інтерв’ю, зберіть всі необхідні документи. Ні в якому разі не подавайте фальшиві документи або документи, які можуть викликати сумніви у перевіряючих.
  • Готуйтеся до того, щоб ви могли підтвердити свою фінансову спроможність навчатися в американському університеті та надайте переконливі аргументи щодо серйозності своїх намірів повернутися до України після навчання.
  • Будьте впевнені під час інтерв’ю, не хвилюйтеся, добре відпочиньте заздалегідь, адже зайва знервованість може зіграти з вами в злий жарт.
  • Крім того, уточніть можливо заклад вищої освіти, де ви плануєте навчатися, надає підтримку іноземним студентам в оформленні візи або має додаткову акредитацію від міграційної служби. Це значно полегшить вам процес отримання візи.
Підписатися на новини
Безкоштовна консультація