Творча професія: де навчатися за кордоном?


							Творча професія: де навчатися за кордоном? | Mudra Корисно знати: Вища освіта

Одна з головних причин, чому щороку все більше українців їдуть вчитись за кордоном – це вагома різниця у навчальних підходах в українських та іноземних університетах. Орієнтованість системи освіти на сучасні вимоги ринку праці та гармонійне поєднання теоретичних й практичних занять є одним із проявів цієї різниці. Крім того, за тими навчальними програмами, про які лише поки можна мріяти в Україні, вже активно готують професіоналів за кордоном.

Це стосується, зокрема, і професій творчої сфери діяльності. Ми живемо в часи, коли науковці в один голос говорять про тотальну автоматизацію робочих процесів в найближчому майбутньому. Так, це призведе до значної втрати робочих місць, адже те, що роблять сьогодні люди, в майбутньому робитимуть машини. Але якщо машину можна налаштувати за певним алгоритмом виконувати конкретні операції, то креативно і нестандартно мислити «роботам майбутнього» точно не під силу. Саме тому важливо орієнтуватися на глобальні перспективи та будувати свою кар’єру з орієнтацією на це вже зараз.

Тому все більше студентів щороку обирають навчання за кордоном, адже це їх шанс отримати гарну підготовку та дати хороший старт своїй кар’єрі, залишаючись конкурентоспроможними. І одним із лідерів серед іноземних закладів вищої освіти в сфері творчості є Cambridge School of Visual and Performing Arts (CSVPA). Це британський приватний заклад вищої освіти в Кембриджі, який з 1985 року готує спеціалістів в сфері моди, мистецтва та комунікацій.

Чому студенти обирають Cambridge School of Visual and Performing Arts?

Cambridge School of Visual and Performing Arts має низку переваг:

  • Навчальний процес організований в невеликих групах до 15 осіб.
  • Викладачі Cambridge School of Visual and Performing Arts є практикуючими фахівцями, які навіть поєднують викладацьку та професійну діяльність.
  • Студенти в залежності від обраної спеціалізації забезпечуються всім необхідним: iMac для студентів спеціальності «Графіка та ілюстрації», манекени для студентів спеціалізації «Мода», матеріали для практичних занять. Крім того, за кожним студентом до завершення навчання закріплюється особисте робоче місце в студії.
  • Навчальний корпус Cambridge School of Visual and Performing Arts повністю укомплектований всім необхідним для студентів різних спеціалізацій: 15 загальних навчальних студій, 3 музичні кабінети, 4 класи драматургії, 3D студія, студії графіки та ілюстрації, майстерні по обробці дерева і металу, фотостудії, студії звукозапису, кабінет візажистів, кастинг студія та художні майстерні.

Обираючи університет чи коледж за кордоном, важливо цікавитися з ким співпрацює цікавий вам заклад вищої освіти. Співпраця Cambridge School of Visual and Performing Arts з іншими університетами (University of the Arts London, Falmouth University) дозволяє студентам отримати подвійний диплом чи поїхати вчитися на 1-2 семестри в інше місто чи країну.

Співпраця з компаніями показує, які кар’єрні можливості дає навчання в конкретному закладі освіти: спеціалісти з яких компаній проводять лекції та практичні заняття, а також де студенти можуть пройти стажування.

Cambridge School of Visual and Performing Arts приваблює іноземних студентів своїм партнерством з багатьма компаніями, а особливо з Hearst Magazines UK. Це британський медіагігант, який випускає понад два десятки популярних офлайн і онлайн ЗМІ, серед яких такі як Cosmopolitan, Digital Spy, ELLE, Esquire, Good Housekeeping та Harper’s Bazaar.

Такий серйозний підхід в підготовці фахівців дозволяє випускникам Cambridge School of Visual and Performing Arts працевлаштовуватися в провідних компаніях індустрії творчості: Hearst Magazines UK, Christian Dior, Adidas, Nike, Louis Vuitton, Armani, Vans та Saatchi & Saatchi.

Різноманіття програм в Cambridge School of Visual and Performing Arts

У Cambridge School of Visual and Performing Arts є програми різного рівня:

  • Короткі курси
  • Літні курси
  • Дипломні програми
  • Foundation
  • Бакалаврські програми
  • Підготовка до магістратури
  • Магістерські програми

У Cambridge School of Visual and Performing Arts допомагають студентам в підготовці власного портфоліо на спеціалізованих коротких курсах. Часто саме вміло підготовлене портфоліо стає вагомою перевагою на користь позитивної відповіді приймальної комісії. Саме тому важливо якомога професійніше представити ваші навички та досвід, дослухаючись до думки досвідчених спеціалістів.

Програми Foundation в Cambridge School of Visual and Performing Arts вирізняються орієнтованістю на результат, адже для студентів різних спеціалізацій бакалаврату тут пропонуються програми Foundation з такими спеціалізаціями:

  • Мистецтво та дизайн (загальна програма)
  • Мистецтво та дизайн (мода)
  • Мистецтво та дизайн (графіка та ілюстрація)
  • Мистецтво та дизайн (3D ілюстрація)
  • Драматургія
  • Музика
  • Контемпорарі-денс

Деякі програми Cambridge School of Visual and Performing Arts не передбачають обов’язкову наявність портфоліо, тому іноземні студенти можуть вступити на програму бакалаврату одразу після 11 класу школи. Наприклад, такий варіантів можливий для студентів програми «Фешн брендинг та креативні комунікації».

Студенти, які пройшли навчання на одній із літніх програм Cambridge School of Visual and Performing Arts, при вступі на академічну програму можуть розраховувати на отримання знижки.

Крім того, студенти, які не володіють на достатньому рівні англійською мовою, можуть підвищити рівень своїх знань в центрі англійської мови Cambridge School of Visual and Performing Arts. Викладачі центру мають багаторічний досвід підготовки студентів до IELTS, а також є унікальними фахівцями у навчанні студентів з візуальних і виконавських мистецтв.

Якщо ви бажаєте дізнатися більше про особливості вступу до Cambridge School of Visual and Performing Arts чи про конкретну навчальну програму, звертайтеся за тел. (044) 499 115, 0(098) 115 115 0 або залишайте заявку на консультацію на сайті.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація