Чому освіта в США краще: особливості освітньої системи


							альт Корисно знати: Вища освіта

Навчатись в США – це не просто отримання престижної якісної освіти, це ще й цікаві, інтерактивні заняття, участь в безлічі проектах, можливість обирати цікаві предмети, корегувати власний графік та отримати незабутній досвід та знайомства на все життя. Ще не переконались? Давайте розглянемо детальніше.

 1. Якість освіти.

США дуже пильно слідкує за якістю освіти та за престижністю університету, тому намагається залучити найкращих спеціалістів та викладачів. Рівень спеціалістів, що викладають дуже високий – в топових університетах вашими викладачами можуть бути відомі люди своєї галузі, наприклад, голова міжнародного банку, відомі підприємці та лідери громадської думки.

2. Можливість обирати предмети

Чи не мрія кожного студента – вивчати саме те, що цікаво. Навчальні програми в США складаються з певної кількості кредитів. Кредит – це одиниця виміру предмета. При складанні іспиту студенту зараховується кредити, а при наборі певної кількості кредитів він отримує диплом.

В університетах США є нормативні та вибіркові предмети. Нормативні – це обов’язкові предмети, які необхідні для мінімального засвоєння спеціальності, а додаткові – це предмети, які студент може сам обрати. Додаткові предмети можуть як стосуватись майбутньої спеціальності, так і ні. Але, якщо ви захочете змінити університет – вам будуть важливі тільки ті предмети, які стосуються спеціальності для їх перезарахування в новому університеті. 

3. Співпраця з роботодавцями

Вигідною відмінністю навчання в США – є тісна співпраця з місцевими підприємцями. Після третього курсу бакалаврату студенти проходять практику в компаніях-партнерах університету. Після практики для студентів, які гарного себе зарекомендували надходять пропозиції роботи за умови завершення освіти. 

4. Навантаження та прогрес.

Американцям дуже важливо, щоб студент отримував знання не доводячи себе до великих стресів від перевантаження. Тому в навчальних закладах слідкують за навантаженням студента , яке розподілене на весь навчальний період.

Також в кожного студента є можливість відслідковувати всі свої успіхи, оцінки. Створена спеціально система, де він може продивитись предмети, на які він записаний, свої завдання, зміни по курсу, новини та іншу інформацію.

5. Цікаві заняття.

В США інтерактивний підхід до навчання. Робота на практичних заняттях зазвичай побудована на дискусіях, дебатах, підготовкою студентами самостійних досліджень та групових проектів. Тому навчання завжди цікаве і всі студенти мають брати активну участь в проходженні курсі, пасивність не вітається.

 

Ще залишились запитання? Дзвоніть нам, ми з радістю розповімо вам про всі нюанси та можливості в США.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація