Як здобути вищу освіту в Канаді: 5 рекомендацій


							альт Корисно знати: Вища освіта

Отримувати освіту в Канаді – це незабутній досвід, навчання в передових викладачів світового масштабу, практичні та цікаві заняття, а також дійсно якісна освіта.

Канада – це різноманітне, багатокультурне суспільство, тут кожен може знайти щось своє та відчути себе як вдома. Канадські університети готують випускників, здатних критично мислити, адаптуватися до швидким змін, стати лідерами у професійній сфері та шукати шляхи вирішення будь-яких проблем. А ще університети Канади славляться своїми дослідженнями. Чи знали ви, що канадські університети були інкубаторами для інновацій, такими як телефон BlackBerry, технологія плоского екрану, дошки SMART та фільм IMAX?

Зацікавились? Тоді 5 рекомендації для легкого вступу в Канадські виші навчальні заклади для вас.

1. Почніть підготовку завчасно.

Підготовка до вступу в університет – це не тільки знання мови, а й оцінки в школі. Для вступу в Канаду важливі високі оцінки в школі, більшість закладів вимагають, щоб якнайменш 70% оцінок в школі були відмінні – це значно підвищує ваші шанси на вступ до престижного університету. 

Оскільки в Канаді навчання можливе як англійською, так і французькою – вам необхідно буде підтвердити досить високий рівень володіння мовою навчальної програми. Для цього необхідно скласти тест на знання мови (IELTS, TOEFL для англійської та DALF, DELF, TEF для французької). Звісно, володіння двома мовами дасть вам значні переваги як при вступі, так і під час отримання візи.

 2. Напишіть мотиваційні листи, есе та отримайте рекомендації від викладачів

Дуже часто, окрім диплому та сертифікату про знання мови, університети просять ще написати мотиваційний лист або лист про наміри, де студент має описати чому він хоче вступити саме на цю спеціальність або саме в цей університет, описати свої цілі та амбіції. Окрім цього, вам також знадобиться резюме, де будуть вказані основні здобутки студента, особливо важлива активна участь у житті суспільства, створення проектів та інше. А також рекомендаційні листи від викладачів або роботодавців. Збирання всіх цих документів вимагає часу і уважності, оскільки такі ніби то дрібниці можуть значно вплинути на рішення університету про ваше зарахування або надання допомоги.

3. Дізнайтесь про всі можливості

Існують різні види навчальних програм, зокрема такі, де студент просто навчається в класі або де навчання поєднується з практикою, чи варіант, коли студент навчаючись, одразу паралельно працює за сферою. Дізнайтеся про те, чи можете ви претендувати на фінансову допомогу, чи існують можливості практики та грантів. Обов’язково дізнайтеся скільки можна працювати, щоб не порушувати умови візи. Загалом, для іноземців умови працевлаштування – 20 годин на тиждень, але завжди варто уточнювати в міжнародному відділі, перед тим як погоджуватись на ту чи іншу роботу.

4. Оцініть ваші витрати та сплануйте їх

Навчання в Канаді набагато доступніше, ніж в Англії та США, але все одно варто оцінити свої витрати.  Про вартість навчання, проживання та як зекономити гроші читайте в нашій статті.

5. Дізнайтесь якомога більше про місто та університет

Перші дні в новій країні та новому місті можуть здатись дійсно стресовими. Тому варто вивчити якомога більше про країну, звичаї та традиції. Подивитись які заклади є біля вашого майбутнього місця навчання та проживання, де знаходяться магазини, зупинки транспорту та інше. Така дослідницька робота значно полегшить адаптацію в новій країні та попередить неприємні випадки, які можуть з вами трапитися на новому місці. 

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація