Безкоштовна освіта в Китаї. Унікальний шанс з Mudra


							альт Корисно знати: Вища освіта

Сьогодні ми живемо в швидкоплинному світі, де час летить дуже швидко, і так само швидко, практично щорічно створюються нові технології, які активно замінюють попередні, а люди ледь встигають перебудовувати свою свідомість і застосовувати все те нове, що диктує їм нова епоха.

Такими ж швидкими, практично семимильними кроками, Китай поспішає повідомити світу, що зовсім скоро він стане Номер 1. Він впевнено займає провідні ролі в світовій економіці, стверджуючи свої позиції показниками ВВП, внутрішніми державними реформами, підвищенням якості та рівня життя своїх громадян, при чому не тільки в мегаполісах, але і в так званих «провінційних містечках», де кількість хмарочосів може досягати тисячі.

Відносно внутрішньодержавних реформ, Китай нічого не робить просто так, і зараз нікого не здивувати виразом «Китайське економічне диво», але оскільки Піднебесна впевнено претендує на закріплення провідних ролей на світовій політичній арені, свої наміри вона підкріплює діями. Китай вже повідомив світові, що до 2020 року планує випустити більше 500,000 іноземних студентів з китайськими дипломами.

У зв'язку з цим, китайці відкрили державні квоти для іноземних студентів. Дана квота передбачає, що іноземний студент має право претендувати не тільки на безкоштовну освіту в китайському університеті, але і на безліч інших привілеїв.

Університет, в свою чергу, створює максимально сприятливі умови для іноземних студентів, а саме:

  • Надає безкоштовне проживання в гуртожитку, як правило, такі гуртожитки покращеного типу і в рази комфортніше, ніж гуртожитки для китайських студентів;
  • Можливість брати участь у різних спортивних і розважальних заходах, а також в спортивних і академічних клубах;
  • Додатково виплачує стипендію на кишенькові витрати (залежить від конкретного навчального закладу).


Таким чином, університети роблять все можливе, щоб привернути до себе студентів з-за кордону.

Я дуже щаслива поділитися новиною, що компанії «МУДРА» була надана честь долучитися до перетворення китайської освітньої системи. Ми отримали унікальну можливість запропонувати нашим українським випускникам і студентам отримати якісну, престижну і перспективну освіту в Китаї, завдяки вищеописаним грантам.

Програма вже стартувала і успішно функціонує. Набір студентів на зарахування на цю програму ми ведемо цілий рік.

Навчальний рік в китайських вищих навчальних закладах розділений на два семестри: перший семестр стартує у вересні і триває до січня, другий семестр починається в березні і триває до липня.


Якщо ви вже почали розглядати Китай як місце навчання - звертайтеся! А якщо ви орієнтовані на отримання освіти в Європі, зважте ще раз свої плани і, хто знає, можливо ви захочете змінити свої орієнтири. У будь-якому випадку, ми будемо раді допомогти вам з вибором навчального закладу, спеціальності та стратегії навчання.

                                                               Ганна Басаргіна, керівник проекту "Вища освіта в Азії", Mudra. Освіта за кордоном.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація