Індустрія охорони здоров'я: 5 популярних спеціальностей


							альт Корисно знати: Вища освіта

Хороший медичний працівник в наш час на вагу золота. А хороший медичний працівник, який підготовлений відповідно до норм міжнародних стандартів за актуальними нині програмами – особливо цінується і в Україні, і за її межами. Саме тому у цьому матеріалі Mudra розповість вам про 5 популярних медичних спеціалізацій, за якими найчастіше їдуть навчатися студенти з України.

Фізіотерапевт

Спеціалістів з фізіотерапії готують в іспанському Saint Camillus International University of Health and Medical Sciences за трирічною академічною програмою. Ці медичні працівники опановують різні методики оздоровлення пацієнтів. Під час навчання студенти вивчають особливості роботи з різними реабілітаційним обладнанням, специфіку різних хворобливих процесів, правила та особливості проведення оздоровчих процедур (фізикотерапія, кінетотерапія, бальнеотерапія, лікувальний масаж тощо). Також для фахівців цієї спеціалізації важливе вміння скласти і реалізувати план реабілітації, орієнтуючись на історію хвороби пацієнта.

Кардіологічний технолог

Фахівців цієї спеціалізації готують у канадському медичному навчальному закладі Stenberg College. Тривалість навчання за дипломною програмою цієї спеціалізації – 62 тижні. Кардіологічний технолог може працювати в державних чи приватних лікарнях, приватних лабораторіях, діагностичних центрах і фармацевтичних компаніях. Випускники програми проводять низку діагностичних процедур: електрокардіографію (ЕКГ), холтерівське моніторування ЕКГ, стрес-тести тощо.

Менеджер у сфері охорони здоров’я

Здобути цю професію можна після 1 року навчання за магістерською програмою у німецькому IUBH University of Applied Sciences. Рівень актуальності цієї професії зростає, адже різні організації системи охорони здоров’я прагнуть досягати максимальних показників ефективності і продуктивності. І вмілий менеджмент – це запорука для досягнення цих цілей. Фахівці з менеджменту у сфері охорони здоров’я можуть працювати на різних рівнях та різних управлінських посадах: як менеджер, який відповідає за організаційні аспекти роботи лікаря (ведення записів, комунікація з пацієнтами тощо) і як головний управлінець, який відповідає за повний цикл організації роботи в лікарні. Студенти цієї програми вивчають як і суто менеджерські курси, так і суто медичні дисципліни для розуміння специфіки сфери діяльності.

Спеціаліст з медичної інформатики

Фахівців цієї спеціалізації готують у австрійському Medical University Vienna за дворічними магістерськими програмами з німецькою мовою навчання. Мета програми – це підготовка фахівців, які будуть працювати з IT продуктами в різних сферах біомедичних досліджень, медицини та охорони здоров’я. Фахівці з медичної інформатики можуть спеціалізуватися на біоінформатиці, нейроінформатиці, клінічній інформатиці або інформатиці громадської охорони здоров’я. Випускники програми займаються проєктуванням, розробкою та інтеграцією IT продуктів в науково-дослідні проєкти чи структури систем охорони здоров’я. Паралельно фахівці цієї спеціалізації тісно співпрацюють з вченими-біологами, нейробіологами, лікарями та фахівцями охорони здоров’я.

Аналітик даних у сфері охорони здоров’я

Цю професію можна здобути в ірландському IT Sligo за сертифікатною програмою тривалістю 1 рік. Навчальні матеріали програми зосереджені на вивченні реальних проблем сфери надання медичної допомоги. Випускники програми володіють знаннями про різні системи охорони здоров’я, принципи аудиту і оцінювання, мають навички аналізу даних, що необхідні для критичного оцінювання неефективних медичних процесів та розробки альтернативних рішень. У ситуації, що склалася у світі довкола COVID-19, попит на фахівців цієї спеціалізації буде лише зростати, адже важливо оцінювати ефективність роботи як системи охорони здоров’я загалом, так і окремих відомств.

Якщо вас зацікавила можливість здобуття вищої медичної освіти за кордоном, звертайтеся за допомогою в Mudra. Першу безкоштовну консультацію можливо отримати за тел. (044) 499 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація