10 найкращих закладів вищої освіти для успішної кар’єри в індустрії гостинності


							альт Корисно знати: Вища освіта

Переваги навчання в сфері готельного, ресторанного бізнесу та індустрії гостинності за кордоном

Індустрія гостинності – це одна із сфер діяльності, що динамічно розвивається, і на фахівців якої є попит у всіх країнах світу. Досвід іноземної освіти відкриває перед випускниками міжнародні кар'єрні можливості і дає знання для розвитку бізнесу. Навчання в сфері готельного бізнесу та індустрії гостинності за кордоном має переваги перед навчанням в Україні:

  • Акцент під час навчання в закордонних університетах робиться на практику, а не тільки теоретичне вивчення теми. Це забезпечується регулярними практичними заняттями і стажуванням. Іноземні університети регулярно запрошують з лекціями співробітників відомих компаній. Вони діляться з молодими студентами своїм досвідом і знаннями. Крім того, багато викладачів приходять працювати в університет з бізнесу або поєднують викладацьку і професійну діяльності.
  • Іноземні заклади вищої освіти мають у своїй структурі окремі підрозділи, які відповідають за співпрацю з кращими ресторанами, готелями, комплексами відпочинку по всьому світу. Фахівці цих компаній регулярно беруть участь в заходах навчальних закладів, а студенти отримують перший досвід в одному з всесвітньо відомих готелів чи ресторанів. Багатьом студентам після випуску завдяки вже набутому досвіду вдається влаштуватися на роботу туди, де вони проходили стажування.
  • Навчання в сфері ресторанного, готельного бізнесу за кордоном – це різноманіття форматів. Поєднання онлайн-навчання і традиційних занять в аудиторіях, практичні заняття, лекції та тренінги фахівців світового рівня – все це доступно для тих, кого цікавить навчання за кордоном в сфері готельного бізнесу та індустрії гостинності. Такий підхід дозволяє урізноманітнити навчальний процес і поліпшити сприйняття матеріалу.

Розповімо про найпопулярніші заклади вищої освіти в різних куточках світу, куди найчастіше їдуть студенти вивчати готельний бізнес, ресторанну справу та індустрію гостинності.

Навчання у Швейцарії у сфері готельного бізнесу

Business & Hotel Management School (BHMS) – це заклад вищої освіти в сфері туризму та індустрії гостинності в Люцерні. Ті, хто хоче вивчати готельний бізнес в Швейцарії, вибирають Business & Hotel Management School. Ця школа неодноразово була визнана регіональним лідером у своїй предметній області. Business & Hotel Management School відома:

  • Унікальною структурою бакалаврської програми «18 + 18», де 18 місяців відводиться на навчання на базі кампусу і ще 18 – це оплачуване стажування в одному з партнерських готелів в Швейцарії або іншій країні Європи. Інші навчальні заклади пропонують стажування тривалістю до 12 місяців.
  • Business & Hotel Management School співпрацює з компаніями Європи, Азії та Північної Америки. Кожному випускнику консультанти школи допомагають у працевлаштуванні в одній з партнерських компаній.
  • Це найбільший приватний заклад вищої освіти в Швейцарії, де є навчання в сфері готельного та ресторанного бізнесу.

В Business & Hotel Management School доступні дипломні, бакалаврські, магістерські програми навчання і MBA з такими спеціалізаціями:

  • Менеджмент індустрії гостинності
  • Кулінарне мистецтво
  • Менеджмент в міжнародному готельному бізнесі (зі стажуванням в Швейцарії)

Ціна 1 року навчання, проживання та харчування – від 30 тис. євро. Тривалість навчання за дипломною програмою – 1 рік, бакалаврською – 3 роки, магістерською – 1 рік. Всі студенти Business & Hotel Management School живуть в студентській резиденції в двомісних кімнатах.

Навчання в Німеччині у сфері готельного бізнесу

Berlin School of Business and Innovation (BSBI) – це приватна бізнес-школа в Берліні. Вона відома гнучким графіком навчання та великим списком партнерів як серед представників бізнесу, так і серед навчальних закладів. Студенти їдуть в Berlin School of Business and Innovation (BSBI) вчитися на магістерській програмі «Міжнародний менеджмент у сфері туризму, індустрії гостинності та організації заходів». Тривалість навчання за цією програмою – 18 місяців. Навчання Berlin School of Business and Innovation (BSBI) відбувається англійською мовою, але паралельно з основною програмою студенти можуть безкоштовно вивчати німецьку мову. Ціна 1 року навчання в Berlin School of Business and Innovation (BSBI) – 11 тис. євро. У Berlin School of Business and Innovation (BSBI) немає власного житла для студентів, але консультанти університету допомагають у пошуках як житла, так і сусідів серед студентів для спільної оренди апартаментів.

Навчання у Малайзії у сфері готельного бізнесу

Berjaya University College of Hospitality – це приватний університет в місті Куала-Лумпур. Berjaya University College of Hospitality вважається одним з кращих коледжів в регіоні за цією спеціалізацією. Це підтверджується відповідними нагородами: Hospitality Asia Platinum Awards (HAPA), BrandLaureate-SMEs Chapter Awards, Doctorjob's Students 'Choice Awards, World Association of Chefs Societies (WACS). У Berjaya University College of Hospitality готують фахівців за програмами Foundation, дипломними і бакалаврськими програмами. Серед них доступні програми з такими спеціалізаціями:

  • Foundation «Індустрія гостинності»
  • Дипломна програма «Кулінарне мистецтво»
  • Дипломна програма «Менеджмент готельного бізнесу»
  • Дипломна програма «Менеджмент в сфері туризму і подорожей»
  • Дипломна програма «Кондитерська майстерність»
  • Дипломна програма «Національна кухня»
  • Бакалаврська програма «Менеджмент індустрії гостинності»
  • Бакалаврська програма «Менеджмент в сфері кулінарного мистецтва»

Тривалість навчання за програмою Foundation – 1 рік, за дипломною програмою – 2 роки, бакалаврською програмою – 3 роки. Вартість 1 року навчання – від 10 тис. доларів. Проживають студенти Berjaya University College of Hospitality в студентських резиденціях і орендованих апартаментах.

Навчання в Італії у сфері готельного бізнесу

VISH (Vesuvio International School of Hospitality) – італійський заклад вищої освіти в Неаполі. Навчання за програмами VISH (Vesuvio International School of Hospitality) проводиться англійською мовою. У VISH (Vesuvio International School of Hospitality) доступні сертифікатні, дипломні, бакалаврські програми, а також програми MBA. Серед них програми з такою спеціалізацією:

  • Сертифікатна програма «Менеджмент індустрії гостинності»
  • Сертифікатна програма «Кулінарна майстерність»
  • Сертифікатна програма «Приготування піци»
  • Сертифікатна програма «Приготування кондитерських виробів»
  • Сертифікатна програма «Менеджмент сфери туризму і подорожей»
  • Дипломна програма «Кулінарна майстерність»
  • Дипломна програма «Менеджмент індустрії гостинності»
  • Дипломна програма «Менеджмент сфери туризму і подорожей»
  • Дипломна програма «Приготування піци»
  • Дипломна програма «Приготування кондитерських виробів»
  • Бакалаврська програма «Кулінарна майстерність»
  • Бакалаврська програма «Менеджмент індустрії гостинності»
  • Бакалаврська програма «Менеджмент сфери туризму і подорожей»

Тривалість навчання за сертифікатною програмою – 1 рік, дипломною програмою – 2 роки, бакалаврською програмою – 3 роки. Вартість 1 року навчання – від 5,5 тис. євро. VISH (Vesuvio International School of Hospitality) надає студентам тимчасове місце проживання в резиденції тільки на період самостійного пошуку постійного житла в Неаполі.

Навчання у Греції у сфері готельного бізнесу

City Unity College – це грецький коледж, який був заснований в 1999 році в Афінах. City Unity College має акредитацію Greek Ministry of Education Center of Post Secondary Education. На базі коледжу працює 7 предметних департаментів, серед яких і департамент менеджменту в сфері туризму та індустрії гостинності. Цей департамент відповідає за навчання студентів за такими програмами:

  • Бакалаврська програма «Менеджмент в сфері міжнародного туризму та індустрії гостинності»
  • Бакалаврська програма «Міжнародний менеджмент у сфері їжі і напоїв»
  • Магістерська програма «Менеджмент в сфері міжнародного туризму та індустрії гостинності»
  • MBA зі спеціалізацією «Менеджмент готельного бізнесу»

Тривалість навчання в City Unity College на бакалавраті – 3 роки, магістратурі – 2 роки, MBA – 1 рік (повна зайнятість) або 3 роки (часткова зайнятість). Вартість 1 року навчання – від 6 тис. євро. Проживають студенти City Unity College в резиденції, що знаходиться в пішій доступності від коледжу.

Навчання у Франції у сфері готельного бізнесу

Collège de Paris – французький коледж в Парижі. Відомий партнерськими відносинами зі світовими компаніями. Співпрацює з закладами вищої освіти Китаю, В'єтнаму, США, Ірландії, Франції, Південної Кореї, Великобританії. Завдяки цьому студенти їздять за обміном в інші країни і отримують подвійний диплом. У Collège de Paris доступні такі програми навчання:

  • Магістерська програма «Менеджмент в сфері їжі і напоїв» (1 рік навчання)
  • Магістерська програма «Кулінарна майстерність» (1 рік навчання)
  • MBA «Туризм та індустрія гостинності» (2 роки навчання)

Всі перераховані програми включають стажування. Вартість навчання – від 8 тис. євро на рік. Collège de Paris не надає студентам житло, але допомагає в пошуках через партнерський онлайн-сервіс оренди.

Навчання у Великобританії у сфері готельного бізнесу

University of Brighton – це британський університет, який відомий своїми зв'язками з бізнесом та науковими дослідженнями. Розташування університету в туристичному місті на березі протоки Ла-Манш робить University of Brighton привабливим з точки зору перспектив для тих, хто зацікавлений в навчанні в сфері готельного та ресторанного бізнесу в Європі. В University of Brighton доступні такі програми в цій сфері:

  • Бакалаврська програма «Менеджмент в сфері міжнародного туризму зі спеціалізацією в маркетингу»
  • Бакалаврська програма «Менеджмент в сфері міжнародної індустрії гостинності»
  • Магістерська програма «Менеджмент в сфері міжнародного туризму»
  • Магістерська програма «Менеджмент в сфері міжнародної індустрії гостинності»

Тривалість навчання за бакалаврською програмою – 3 роки, зі стажуванням – 4 роки, а за магістерською програмою – 1 рік. Проживають студенти в студентських гуртожитках і студентських будинках. Вартість 1 року навчання в University of Brighton – від 15 тис. євро.

Навчання в Іспанії у сфері готельного бізнесу

EUHT StPOL – це один з найвідоміших приватних університетів Іспанії зі спеціалізацією в готельно-ресторанній справі та туризмі. EUHT StPOL знаходиться у місті Сен Поль де Мар. Це єдиний іспанський заклад вищої освіти, що представлено в списку 50 кращих університетів світу в області індустрії гостинності. В Європі EUHT StPOL входить до 20-ки найкращих університетів в сфері готельного бізнесу. Серед партнерів EUHT StPOL готелі зі світовим ім'ям: InterContinental, Radisson, Hilton, Ritz, 4 Seasons. У EUHT StPOL доступні бакалаврські та магістерські програми зі спеціалізацією в таких областях:

  • Менеджмент в готельному бізнесі та туризмі (бакалаврська програма)
  • Менеджмент індустрії гостинності (магістерська програма)
  • Кулінарне мистецтво і кухонний менеджмент (магістерська програма)
  • Менеджмент готельного бізнесу (магістерська програма)
  • Менеджмент ресторанного бізнесу (магістерська програма)

Тривалість навчання за бакалаврською програмою – 4 роки, за магістерською – 1 рік. Вартість 1 року навчання – від 14,6 тис. євро. Студенти живуть в резиденції на території готелю, де доступні на вибір одномісні і двомісні кімнати з балконом з видом на море.

Навчання на Кіпрі в сфері готельного бізнесу

European University Cyprus – це приватний університет на Кіпрі в місті Нікосія. На базі університету готують менеджерів за бакалаврською програмою «Менеджмент туризму та індустрії гостинності». Студенти цієї програми проходять обов'язкове стажування в таких готелях класу люкс як Hilton, Four Seasons і Grand Resort. Також університет співпрацює з курортами Коста-Наваріно (Греція), де теж можна пройти стажування. Мова навчання в European University Cyprus – англійська. Тривалість програми навчання – 4 роки, вартість 1 року навчання –8,4 тис. євро. Студенти European University Cyprus проживають в апартаментах студіо і однокімнатних квартирах.

Навчання в Канаді у сфері готельного бізнесу

Acsenda School of Management – приватний заклад вищої освіти в Ванкувері. У Acsenda School of Management готують фахівців за бакалаврською програмою «Менеджмент індустрії гостинності». Акцент у навчанні робиться на тому, щоб випускники були готовими фахівцями, а не теоретиками. Це можливо завдяки тому, що студенти навчаються в невеликих групах, працюють з викладачами-практиками і регулярно відвідують практичні заняття. Тривалість навчання – 4 роки. Програма включає обов'язкове міжнародне стажування за межами Канади. Вартість 1 року навчання – 11 тисяч доларів. Проживають студенти Acsenda School of Management в студентських резиденціях і місцевих сім'ях.

Консультація Mudra

Mudra допомагає студентам, які хочуть розвиватися в індустрії гостинності, готельному або ресторанному бізнесі, здобути освіту за кордоном. Крім консультацій у виборі програм, країн та закладів вищої освіти, Mudra допомагає в підготовці і перекладі документів, купівлі квитків і організації ознайомлювальних поїздок. Для того щоб отримати безкоштовну консультацію менеджера Mudra, зателефонуйте за тел. (044) 499 115 0 або залиште заявку на сайті в спеціальній формі.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація