Погляди людей з різних куточків світу на освіту


							альт Корисно знати: Середня освіта

Громадськість по всьому світу сперечається, що важливіше виховати в школі – креативне мислення чи базові академічні навички та дисципліну. В статті наведено 4 висновки про освітні преференції 2016 року за дослідженням Pew Research Center 19 різних країн світу.

1. Загалом, в країнах з розвиненою економікою надають перевагу розвитку креативного мислення, порівняно з країнами, що розвиваються. Дійсно, більшість розвинених країн вважать, що школи мають навчати дітей творчості та самостійного мислення. Для порівняння, половина з тих країн, що розвиваються також підтримало тезу про важливість виховання творчості та самостійного мислення. Цікаво, що серед громадськості Америки думки розділилися майже навпіл: 48% населення вважає, що необхідно розвивати творчість та мислення, а 42% вважають, що краще розвивати академічні навички.

2. В більшості країн з розвиненою економікою, освітні преференції мають ідеологічне підґрунтя. Наприклад, в залежності від політичних поглядів громадськості (ліві чи праві), люди мають різні точки зору на виховання дітей. Ліві – віддають перевагу викладанню творчого та самостійного мислення, в той час як праві вважать, що необхідно розвивати академічні навички та дисципліну.

3. Молодь розвинених країн підтримує освітню модель, що розвиває творчість та самостійне мислення, на відміну від більш старшого покоління. Найбільший розрив наявний у Франції, де 53% молодих людей 18-34 роки підтримують креативну освіту, порівняно, лише 29% тих, хто старший 50ти років підтримують таку освітню модель. Відмінність за віком найбільш разюча, ніж за статтю, рівнем доходу чи навіть освітнім рівнем.

4. Китайська громадськість відрізняється від інших країн, вони вважають, що необхідно гармонійно розвивати обидва види набору навичок. Китайці вважать, що школи мають розвивати в дітях як творчість і самостійне мислення, так і базові навички та дисципліну. Така тенденція може бути пояснена наявністю в Китаї стандартизованого тестування (goao). Базові навички та дисципліна вважаються ключем до успіху на цьому тестуванні, хоча всередині країни існують дебати, що приготування тестування відбувається за рахунок більш творчих можливостей. Молодші, багатші та краще освічені китайці зазвичай підтримують творчість та уяву на заняттях.

 

 

За даними Pew Research Center, автор Laura Silver.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація