Представлено нову «карантинну» версію TOEFL


							альт Корисно знати: Вища освіта

Наявність сертифіката TOEFL є однією з обов’язкових умов для вступу в заклади освіти Канади та США. Попри ситуацію, що склалася в світі навколо COVID-19, заклади середньої освіти та університети налаштовані позитивно щодо нового навчального року. Але щоб під час вступу не виникло проблем саме з мовним сертифікатом було запроваджено тимчасовий домашній формат складання тесту TOEFL – TOEFL iBT Special Home Edition. Розповімо про це детальніше.

TOEFL iBT Special Home Edition – що це?

Беручи до уваги, що центри тестування в більшості країн зачинені через карантин, організація-розробник Educational Testing Service створила спеціальну версію популярного тесту. TOEFL iBT Special Home Edition стала доступна з 2 квітня 2020 року. Ця версія TOEFL ідентична по змісту, формату та рівню стандартній електронній версії TOEFL iBT, яку проходять студенти в центрах тестування. Але ця версія дозволяє пройти тест на домашньому комп’ютері з використанням онлайн-програми моніторингу ProctorU.

Основні вимоги та інструкції для тестування TOEFL iBT Special Home Edition

Для того щоб тестування в домашніх умовах стало можливим, але від цього не постраждала якість міжнародного сертифіката, було розроблено перелік вимог та правил.

Вимоги до пристрою

Для тестування ваш комп’ютер має відповідати певним вимогам:

1) Тест адаптований для стаціонарних комп’ютерів та ноутбуків. Пройти тестування з планшета чи мобільного телефону неможливо.

2) TOEFL iBT Special Home Edition доступний лише для власників пристроїв, які працюють на ОС Windows 10, 8 чи 7. Власники пристроїв на iOS до участі, на жаль, не допускаються.

3) Під час тестування потрібно користуватися лише браузером Chrome або Firefox.

4) Для тестування студент має завантажити та установити 2 програми – ETS Test Browser та ProctorU® System Check.

5) У студента має бути робочий мікрофон, веб-камера та динаміки.

Вимоги по звуку та відео

  1. Під час виконання завдань із розділу «Аудіо» студент має використовувати лише динаміки. Використання навушників не дозволяється.
  2. Мікрофон, який використовується під час тестування, має бути або окремо вмонтований в пристрій, або підключений через роз’єм. Використовувати навушники з мікрофоном не дозволяється.
  3. Веб-камера може бути вмонтована в пристрій (як у ноутбуці) або підключатися через роз’єм. Важливо, щоб студент міг показати адміністратору, який буде його тестувати, всю кімнату, де він буде проходити тест, на 360°, в тому числі і поверхню столу.

Вимоги до одягу, кімнати та оточення

  1. Весь час, що триватиме тестування, студент має перебувати у кімнаті сам.
  2. Проходження тесту у громадських місцях (кафе, парк, ресторан тощо) заборонено.
  3. Монітор, мишка та клавіатура мають бути на столі в такому положенні, щоб їх було видно по веб-камері адміністратору центру тестування. Крім цього на столі не мають лежати інші сторонні предмети.
  4. Студенту забороняється сидіти на дивані, ліжку чи м’яких меблях. Він має сидіти за столом у кріслі чи на стандартному офісному стільці. Пити чи їсти під час тестування забороняється.
  5. Вуха студента мають бути відкриті під час тестування. Заборонено користуватися шапочками, закривати вуха волоссям або аксесуарами.
  6. Студент має бути одягнений так, як би він вдягнувся на тестування в екзаменаційний центр.
  7. Використовувати будь-які прикраси чи аксесуари забороняється.

Вимоги до чернеток

Під час тестування студенту забороняється робити помітки на звичайному папері. Якщо студент хоче щось занотувати, допускається лише 2 варіанти, як це можливо зробити:

1) Нотатки можна робити на дошці/планшеті маркером, який можна стерти.

2) Нотатки можна роботи на прозорому пластиковому листі маркером, який можна стерти.

По завершенню тестування студент має під контролем адміністратора стерти всі нотатки.

Консультація

Якщо у вас лишилися питання щодо можливості отримання сертифікату TOEFL в домашніх умовах або ви не знаєте, який центр тестування обрати, звертайтеся за консультацією в Mudra. (044) 499 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація