Зміни на ринку професій після пандемії COVID-19


							альт Корисно знати: Вища освіта

COVID-19 істотно вплинув на наше життя і на рівні держав, і на рівні окремих сфер діяльності. У цьому матеріалі Mudra розповість вам, як пандемія вплине на світ та як ці зміни зачеплять ринок праці.

1. Медицина

Професія лікаря була престижною і високооплачуваною і до всіх цих подій. Однак нині роль професійних медиків підвищилася і лише буде зростати. Проблема довкола COVID-19 встановить міжнародну тенденцію, коли попит матимуть кваліфіковані медичні фахівці різного профілю. Вже зараз іноземні країни створюють вигідні умови для медичних фахівців з усього світу. Наприклад, у березні 2020 року у Держдепі США заявили, що офіційний Вашингтон запрошує пройти візову співбесіду медиків з усього світу, які раніше подавалися на візу чи програми навчання в США. Медичні спеціалісти, які вже перебувають у США, зможуть продовжити візу на термін від 1 до 7 років. Дізнатися більше про медичну освіту в США можна у цьому матеріалі.

2. IT

За прогнозами кількість ділових поїздок істотно зменшиться і їм на зміну прийдуть онлайн можливості комунікації. Вже зараз уряди багатьох країн закликали бізнес перевести працівників на віддалений формат роботи, якщо це дозволяють їхні обов’язки. Запорука продуктивної та ефективної роботи вдома – це зручне та доступне програмне забезпечення. Зокрема мова йде про програми для відеоконференцій, чати, корпоративні системи з набором інструментів для організації роботи. Крім питання зручності, важливе питання гнучкості, мобільності та безпеки збереження даних. Тому буде лише зростати потреба у фахівцях, які вміють розробляти відповідне програмне забезпечення, працювати з ним і налагоджувати віддалену роботу між фахівцями.

3. Промисловість та виробництво

Науковці Європейського інституту Лондонської школи економіки прогнозують, що одним із ключових наслідків пандемії стане перенесення багатьох промислових потужностей з Китаю ближче до споживачів. Це збільшуватиме кількість інвестицій у локальні виробництва. Як наслідок буде рости попит на вузькоспеціалізованих фахівців, які мають експертизу у конкретній галузі. Особливо слід звернути увагу на поєднання новітніх технологій та виробництва. Яскравий приклад – уміння працювати з 3D принтером, починаючи від навичок розробки макетів до обслуговування 3D принтера.

4. Створення контенту

Бренди, як і раніше потребують відмінний візуальний контент, але змінилися умови, в яких вони працюють. Сьогодні зросла потреба у швидких рішеннях за максимально допустимої якості. Якщо раніше акцент був на продакшені з великою командою, довгою сценарною та кастинговою роботою, то сьогодні є потреба у фахівцях, які зможуть адаптуватися під швидкість подій. Інформаційні приводи змінюються ледь не щодня і те промо, над яким ви довго працюватимете, за місяць-другий може бути зовсім недоречним. Тому буде зростати інтерес до креаторів, контент-менеджерів, маркетологів, які вміють працювати в нових реаліях.

Також освітні заклади (дитсадки, школи, університети) зустрілися з проблемою уміння працювати з онлайн-платформами і виробництвом візуального контенту як основного виду діяльності, а не промо офлайн заходів. Наприклад, після оголошення карантину у Гарварді почали шукати фахівців, які допоможуть професорам у виробництві та промо YouTube каналів окремих курсів. І з часом ця тенденція лише зростатиме.

Якщо вас цікавить можливість зайнятися кар’єрним плануванням і використати нинішню ситуацію у світі на власну користь, звертайтеся за консультацією в Mudra. Для цього достатньо зателефонувати за номером (044) 499 115 0

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація