Сфера продюсування


							альт Корисно знати: Вища освіта

Продюсер кіно

Продюсер кіно є керівником ділової частини кіновиробництва. Він допомагає сценаристу розробити сценарій, знайти фінансування і найняти команду. Робочий графік продюсера кіно залежить від того, на якій стадії виробництва знаходиться проект. На стадії розвитку ідеї продюсер допомагає розробляти сюжет, історію, визначати особливості проєкту з точки зору жанру. На цьому етапі продюсер також аналізує, чи буде успішним проєкт. Під час підготовки до кіновиробництва продюсер займається підбором команди. Добре підібрана команда фахівців — запорука успіху фільму. Під час зйомок продюсер відповідальний за те, щоб на знімальному майданчику не було проблем і були всі умови для комфортної роботи команди. На етапі постпродакшену продюсер спільно з іншими членами команди працює над тим, щоб з усього відзнятого матеріалу вдалося зробити якомога кращий продукт.

Якщо мова йде про університетську академічну програму зі спеціалізацією в продюсуванні кіно, то це навчання дасть вам багато загальних знань: від написання сценаріїв до складання бюджету, роботи з камерою, режисури. Програми магістратури та курси продюсування в приватних професійних школах найчастіше мають вузьку спеціалізацію і орієнтовані на студентів з певним рівнем знань і досвіду.

Навчання у сфері продюсування кіно за кордоном дає студентам можливість побачити, як працює і розвивається індустрія в інших країнах. Також це прекрасний шанс зустрітися і поспілкуватися з професіоналами галузі, завести знайомства, що будуть вигідні для розвитку кар'єри.

Музичний продюсер

Музичні продюсери пишуть, аранжують і записують пісні, незалежно від того, чи працюють вони над звучанням альбому іншого виконавця або працюють над власними проєктами. З розвитком технологій і спрощенням умов для створення домашніх студій багато музичних продюсерів стали поєднувати в собі роль власника студії і звукорежисера.

Ця спеціалізація дасть вам знання та інструменти, необхідні для запису і виробництва музики з професійним звучанням. Ви вивчите технічні аспекти виробництва музики, в тому числі те, як звук перетворюється в аудіосигнали, методи запису і такі ефекти, як реверберація, затримка і стиснення. Ви також дізнаєтеся, як працювати з різним технічним обладнанням для створення професійних записів. Обов'язковою частиною багатьох навчальних програм іноземних університетів є розробка реальних проєктів під керівництвом сучасних практиків індустрії.

Продюсер заходів

Це фахівець відповідальний за організацію різних заходів. Це може бути сімейне свято, корпоративні зустрічі або світські заходи. Професійний продюсер заходів відповідає за весь цикл процесів в заході: від створення єдиної концепції та ідеї до роботи над технічними та логістичними питаннями (бюджет, локація, робота з постачальниками, кейтеринговими службами). Одне з найважливіших завдань для досвідченого продюсера івентів — зібрати команду професіоналів.

Для різних типів заходів продюсеру можуть знадобитися знання з різних сфер діяльності. Наприклад, якщо мова йде про корпоративний або світський захід, тут особливо важливі маркетингові інструменти і знання зі сфери піару.

Продюсери заходів найчастіше здобувають академічну освіту у сфері продюсування заходів або івент-менеджменту.

Де вчитися на продюсера?

New York Film Academy (США)

Це один з найвідоміших навчальних закладів світу, де готують фахівців творчих спеціальностей, в тому числі і продюсерів. До структури New York Film Academy входить окремий факультет — школа продюсування. У школі продюсування New York Film Academy доступні програми різних академічних рівнів і тривалості:

  • Дводенний воркшоп
  • Курси продюсування тривалістю 1, 4, 8 і 12 тижнів
  • Річна неакадемічна програма
  • Програма асоціата
  • Бакалаврат
  • 2 магістерські програми

Завдяки такій різноманітності студенти з різними цілями навчання і ресурсними можливостями можуть знайти відповідний для них курс, щоб вивчати продюсування в одній з найкращих шкіл кіномистецтва в світі. Головна особливість New York Film Academy в тому, що студенти вивчають свою спеціалізацію на практичних проєктах, а не через суху теорію. Це не тільки дає необхідні знання і допомагає розвивати навички, а й дозволяє поповнити своє портфоліо реальними прикладами роботи.

MetFilm School (Великобританія)

Це приватний університет в Лондоні, що був заснований в 2003 році. Він славиться високим рівнем підготовки фахівців. У 2012 році було відкрито підрозділ MetFilm School в Берліні. Випускники працюють в BBC, Firecracker Films, Knucklehead, The Bureau і HBO.

У MetFilm School готують продюсерів кіно, телебачення, реклами і онлайн-медіа на таких програмах:

  • Бакалаврська програма з відзнакою «Практичне кіновиробництво» (3 роки навчання)
  • Бакалаврська програма з відзнакою «Практичне кіновиробництво» (2 роки навчання)
  • Магістерська програма «Продюсування» (1 рік навчання)
  • Курс продюсування тривалістю 6 місяців
  • Програма підготовки Foundation зі спеціалізацією в продюсуванні (6 місяців навчання часткової зайнятості)
  • Дводенний воркшоп «Вступ в продюсування»

Під час навчання в MetFilm School студенти працюють у власній продакшн компанії школи Met Film Production.

University of South Wales (Великобританія)

Це державний університет в Понтіпріті (Уельс). Він належить до одних з небагатьох університетів світу, що готують продюсерів заходів. В University of South Wales доступна бакалаврська програма «Продюсування звукових і лайвових заходів» в стандартному варіанті і у варіанті з програмою підготовки Foundation. Випускники програми можуть професійно займатися організацією музичних фестивалів.

Консультація

Вимоги до тих, кому цікаво навчання у сфері продюсування, в різних університетах можуть відрізнятися. Тому так важливо проконсультуватися з менеджером з питань освіти. Якщо ви хочете розвиватися як продюсер, але не знаєте з чого почати і де краще здобувати освіту в цій галузі, звертайтеся в компанію Mudra за безкоштовною консультацією.
Телефонуйте за тел. (044) 499 115 0 або залишайте заявку на сайті. Наш консультант допоможе вам наблизитися до вашої мрії.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація