Спеціаліст з крос-культурного менеджменту — хто це?


							Де студенти вивчають крос-культурний менеджмент? Корисно знати: Вища освіта

Ми живемо в часи глобалізації. Колеги, які працюють на різних континентах і розмовляють різними мовами – це норма. Однак різниця в релігійних переконаннях, національності, поколіннях традиційно є поширеними причинами, на підґрунті яких розвиваються конфліктні ситуації. Саме в таких ситуаціях важлива роль спеціалістів з крос-культурного менеджменту, він же міжкультурний менеджмент.


На макрорівні ці спеціалісти займаються відмінностями на перетині національних та релігійних культур. На мікрорівні вони відповідальні за урегулювання відносин представників різних організаційних, вікових і професійних культур. Завдання професійного спеціаліста з крос-культурного менеджменту полягає в тому, щоб перетворити відмінності представників різних культур в ресурсну базу організації. Вони займаються не лише напряму розв’язанням проблемних ситуацій, але й також формують та розвивають в організації «міжкультурних менеджерів». З цієї метою вони працюють спільно з власниками бізнесу та менеджерами різного рівня, аби ті в межах зони своєї відповідальності провадили управлінську політику, що відповідає принциповим засадам крос-культурного менеджменту.


Здобутий досвід та знання випускників цієї програми стануть корисними для роботи у відділі кадрів та департаментах стратегічного розвитку компаній. На тлі того, як розмиваються кордони і все більшу роль набуває міжнародна співпраця громадського сектору, спеціалісти з крос-культурного менеджменту можуть працювати не лише в бізнесі, а й в органах державної влади та громадських організаціях.

Де студенти вивчають крос-культурний менеджмент?

Дисципліна «Крос-культурний менеджмент» є доволі молодою. Деякі з українських університетів можуть похизуватися тим, що студенти факультетів менеджменту та економіки, вивчають таку дисципліну. Однак в той самий час крос-культурний менеджмент в Європі представлений в багатьох закладах освіти як окрема спеціалізація бакалаврських і магістерських програм.

Carinthia University of Applied Sciences

Це австрійський університет прикладних наук в місті Філлаха, який готує фахівців з крос-культурного менеджменту за однойменною трирічною бакалаврською програмою. Мова навчання – англійська. Паралельно з навчанням іноземні студенти можуть відвідувати факультативні заняття з німецької мови. Знання мов підвищує шанси студентів на успішне працевлаштування за спеціальністю. Навчальний план програми зосереджений на вивченні культури, суспільства, глобалізації, іноземних мов та основ міжкультурного менеджменту.

Institute Of Intercultural Communication And Management (ISIT)

Це французький заклад вищої освіти в Парижі. З 1957 року в ISIT навчають крос-культурному менеджменту на бакалаврських, магістерських та коротких дипломних програмах. Мова навчання – французька. Крім стандартної спеціалізації в міжкультурному менеджменті, у ISIT також доступні програми зі спеціалізацією в міжкультурній комунікації, цифрових міжкультурних комунікаціях, міжнародних відносинах та мультилінгвістичних комунікаціях.

Hochschule Heilbronn

Це німецький державний заклад вищої освіти в Хайльброн-Зонтхаймі. Перевага цього університету прикладних наук в тому, що більшість його програм розроблені в співпраці з місцевим бізнесом та з урахуванням його потреб. Це гарантує студентам, що вони зможуть пройти практику в сучасних німецьких компаніях та отримують незабутній професійний досвід. У Hochschule Heilbronn доступні 2 програми, що дотичні до крос-культурного менеджменту:

  • Бакалаврська програма «Міжнародний бізнес: міжкультурні дослідження» (тривалість – 7 семестрів, англійська та німецька мови навчання)
  • Магістерська програма «Міжнародний бізнес та міжкультурний менеджмент» (тривалість – 3 семестри, англійська мова навчання).

Консультація

Якщо вам подобається вивчати менеджмент, глобальні процеси, соціальну психологію і ви зацікавилися можливістю здобути вищу освіту, спеціалізуючись в крос-культурному менеджменті за кордоном, звертайтеся в компанію Mudra. Ми допомагаємо не лише у виборі програми, а й під час підготовки документів та організації поїздки в іноземний університет.
Отримайте першу безкоштовну консультацію за тел. (044) 499 115 0 або залишайте заявку на сайті.

Попередня новина

Сфера продюсування Корисно знати: Вища освіта
Сфера продюсування
Підписатися на новини
Безкоштовна консультація