Що потрібно для навчання за кордоном - поради майбутнім студентам


							альт Корисно знати: Вища освіта

Ви прийняли важливе в житті рішення – навчатися за кордоном. Вітаю, це перший крок до багатьох перспектив та можливостей, які надалі будуть відкриті перед вами. Адже дійсно, стрімке кар’єрне зростання зазвичай відбувається на базі вищої освіти, тому процес вибору майбутнього ВНЗ є вирішальним. Отже, з чого почати?

Для початку оберіть спеціальність та країну. Якщо ви досі не вирішили ким ви або ваша дитина хочете бути – почніть з малого, оберіть сферу зацікавленості, які предмети краще даються, з чим легше і цікавіше. Можливо вам варто пройти курс профорієнтації та отримати кваліфіковану підтримку.

Наступний крок – обрати країну. Ваш вибір може базуватися на локації (наприклад, ближче до дому), фінансовій основі, або ж на основі того, де найкраще отримати освіту в обраній сфері. Наприклад, вважається, що найкращу медичну освіту можна отримати в Німеччині.

Що для цього потрібно? Для навчання за кордоном – ваша дитина і, також важливо, ви маєте бути готові психологічно. Адже, навчання вимагає багато самостійної роботи, дисципліни та вміння самостійно вирішувати проблеми. На жаль, за тисячі або сотні кілометрів ви навряд чи зможете допомогти вашій дитині. Тому будьте готові, що вона має вміти вирішувати всі проблеми самостійно.  

Підготовка, підготовка і ще рік підготовки. Почніть готуватися завчасно – чим раніше ви почнете готуватися, тим більше шансів вступити в омріяний ВНЗ і отримати студентську візу.

Вивчайте мову, а краще дві – знання англійської та мови обраної країни допоможе вам під час вступу та отримання візи, а також забезпечить легшу інтеграцію під час навчання. Обираючи курси для вивчення мови, обов’язково одразу орієнтуйтесь на країну та ВНЗ, тобто цілеспрямовано готуйтеся до тестів на знання мови (TOEFL чи IELTS).

Завчасно готуйтеся до вступу в університет – зазвичай вступна кампанія проводиться ледь не за рік до початку навчання, а збір всіх необхідних документів може зайняти певний час. 

Від вас знадобляться такі документи:

  1. Закордонний паспорт
  2. Аплікаційна форма
  3. Резюме
  4. Копія диплому та додатку
  5. Завірений переклад цих документів іноземною мовою
  6. Сертифікат про знання мови
  7. Рекомендаційний лист від викладача (інколи декілька)
  8. Інколи можуть запросити мотиваційний лист

Також дуже гарною ідеєю є поїхати на мовну програму, в обрану країну – це допоможе познайомитися з країною, а також запобігти неприємностей, коли студент приїжджає і розуміє, що ця країна йому не підходить і йому дуже важко тут інтегруватися.

Варто підготуватися до співбесіди також. Інколи університети призначають співбесіди по скайпу, також для отримання візи необхідно буде пройти співбесіду з візовим офіцером. Переважна більшість українських компаній, що надають консалтинг з освітніх послуг, готують до інтерв’ю та співбесід. Варто довіритися професіоналам, адже вони знають питання та нюанси, які можуть виникнути і зможуть упередити або вчасно виправити ситуацію.

Вступ. Які у вас переваги? У вас чудове знання мови, все добре з документами, але ж таких студентів дуже багато – варто виділитися. Додатковими бонусами буде активна громадянська діяльність, участь в існуючих проектах та\або започаткування власних. Можливо ще волонтерство, стажування, досвід роботи. Також додатковим плюсом буде написання різних наукових робіт, статей та публікацій у різних виданнях. Подумайте над тим, які ви зможете показати переваги, чим ви будете вирізнятися на фоні інших.

Отже, щасти вам у підготовці та вступі до омріяного ВНЗ. І пам’ятайте, що тут варто довіритися професіоналам, адже лише одна дрібна помилка може завадити вам отримати квиток у навчальний заклад вашої мрії!

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація