Що потрібно знати перед навчанням в Італії


							альт Корисно знати: Вища освіта

Італія тільки здається знайомою

Незалежно від того, знайомі ви з нею через фільми, літературу або просто одержимі морозивом, репутація країни як мультисенсорної країни – випереджає це.

Коли ви приїдете навчатися в Італію, ви переконаєтеся, що усі твердження правдиві. Їжа неймовірна, пейзажі вкрай прекрасні, історія, безсумнівно, багата, а атмосфера по-справжньому п'янка.

10 речей, про які ви б захотіли дізнатися, перш ніж вчитися за кордоном в Італії.

В Італії легко орієнтуватися

Однією з кращих сторін навчання за кордоном в Італії - це приймати усі переваги життя Італії! Під час навчання в Італії обов'язково плануйте поїздки на вихідні по всій країні, щоб насолодитися різними враженнями, які може запропонувати кожне місто.

Система поїздів країни, що охоплює трохи більше 15 000 миль шляху, є ефективним і відносно  економічно вигідним способом пересування; в той же час, Мілан, Рим і Флоренція є основними транспортними вузлами, які можуть привести вас в незліченні міста в іншій частині країни. Легко зробити одноденну поїздку або поїздку на вихідні в інші регіони або з міста на море. (Фактично, першою залізницею Італії була лінія Неаполь-Портичи, побудована в 1839 році для з'єднання королівського палацу Неаполя з Середземним морем.)

Квитки на поїзд можна придбати через Інтернет заздалегідь або безпосередньо на станціях, більшість з яких самі по собі є пам'ятками. У Trenitalia є спеціальні пропозиції на квитки і, якщо ви плануєте багато подорожувати, варто придбати Green Card. Ця карта вартістю 40 євро, доступна для мандрівників у віці від 12 до 26 років, дає вам знижку 10% на базові тарифи і знижку 25% на міжнародні поїздки. Andiamo!

Англійська є дуже поширеною

Якщо ви не розбиралися в італійській до прибуття в Італію, не хвилюйтеся. Англійська є дуже  поширеною у великих містах - Римі, Флоренції, Мілані, Венеції і Болоньї - і в багатьох невеликих містах. Більшість меню, розкладу поїздок і музейних гідів мають варіанти англійською мовою, що означає, що ви не залишитеся голодним, загубленим або некультурним, якщо не будете вільно говорити цією мовою.

... Але вивчити трохи базової італійської - це і ввічливо, і корисно!

Все це означає, що вивчити деякі основи мови - буде корисним правилом, подорожуючи в будь-яку країні. Запам'ятовування загальних привітань і запитань - привіт, добрий день, де я можу знайти ..? і т.ін. - гармонізує ваші подорожі і допоможе здобути прихильність серед місцевих жителів. Будь-який італійський путівник матиме список базових, необхідних фраз.

Пам'ятайте, італійські кодекси спілкування вимагають, щоб хтось використовував формальне tu / lei під час першого знайомства або під час привітання літніх людей або осіб, що займають керівні посади. Коли ви зустрічаєтеся з кимось вперше, особливо чоловіки, за правило тиснути один одному руки, хоча люди, які добре знають один одного, часто цілуються при зустрічі або прощанні. Такі поцілунки - по обидві сторони щоки - частіше зустрічаються в південній Італії, де це є звичайним привітання навіть серед незнайомців.

Літо - це туристичний сезон

З огляду на популярність Італії серед мандрівників, тут завжди буде високий рівень туризму впродовж  року, але, коли настає літо, наплив туристів особливо великий - заповнені вулиці Рима, Флоренції, Венеції, утворюються довгі черги до музеїв і визначних пам'яток, а дороги в Чінкве-Терре і узбережжя Амальфі забиті туристичними автобусами. Оскільки червень, липень і серпень є піковим туристичним сезоном, ви можете розглянути можливість навчання за кордоном вже восени, коли погода починає змінюватися, а туристичний сезон зменшується. В якості альтернативи, якщо ви перебуваєте в Італії навесні, коли туризм набирає обертів, що зазвичай відбувається в квітні, розгляньте можливість використання першої частини семестру для знайомства з містом, в якому ви навчаєтеся, а потім використовуйте вихідні дні в другій половині семестру для поїздок в менш густонаселені райони країни.

Південна Італія менш вивчена, але така ж гарна

За винятком Риму і Амальфійского узбережжя, основні і найбільш відомі туристичні напрямки Італії знаходяться в північній частині країни. Але південна половина Італії багата культурою, їжею, чудовими пейзажами і об'єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, включаючи захоплюючий район Сассо в Матере і Труллі Апулії. Як і північна Італія, південна половина країни має розвинену залізничну систему. Швидше за все, ви виявите, що культурні традиції міцніше підтримуються в цих більш сільських регіонах. Проте, місцеві жителі менш схильні говорити англійською, тому обов'язково доведеться освіжити свої знання італійської перш, ніж відправитися на південь.

Мандрівники, які хочуть пройти весь шлях на південь, можуть відправитися на Сицилію – найбільший острів Середземномор'я, розташований недалеко від узбережжя материка-чобота. Сицилія - ​​це великий острів, тому максимально використовуйте свій час, 0бравши один або два регіони для дослідження. Археологічний парк «Долина храмів» Агрідженто, розташований в південній частині острова, являє собою групу грецьких храмів, що датуються V-IV ст. до н.е., які також отримали визнання ЮНЕСКО.

Лижі і сноуборд світового класу

Коли ви думаєте про італійські пейзажі, ви, ймовірно, уявляєте собі горбисту місцевість Тоскани і протяжність недоторканої берегової лінії, але факт у тому, що Італія також є місцем для катання на лижах і сноуборді світового класу. Більшість великих курортів знаходяться в італійських Альпах і Доломітових Альпах, розташованих у північній частині країни. Ці райони ідеально підходять для одноденних або вихідних поїздок із Флоренції, Болоньї, Венеції, Мілану та інших центрів. Оренда обладнання, як правило, недорога, має бути дешевшою, ніж в аналогічних пунктах призначення у Франції і Німеччині, і варіюється від новачка до фахівця. Вид на гори захоплює дух, а повітря свіже. Гірськолижний сезон зазвичай триває з жовтня до весни і багато курортів продовжують свої сезони штучно створеним снігом.

Готуйтеся до іншого ритму життя

Одна з найбільш привабливих рис Італії - це швидкість роботи, яка зазвичай повільна. Прийом їжі неквапливий, час простою відпрацьовується днем, а розклад поїздок часто змінюється / відкладається в останню хвилину через страйки, які є поширеними на вокзалах і в аеропортах. Якщо ваші плани поїздок будуть порушені страйком, спробуйте ухилитися жартами і вжити альтернативних заходів, орендуючи автомобіль або просто знаходячи пригоди, де б ви не знаходилися. Хоча ці події, безумовно, можуть розчарувати, але в такому випадку - у вас точно буде типовий італійський досвід!

Ресторанний етикет трохи відрізняється

Пам'ятаєте, що я розповів про повільний темп життя в Італії? Це особливо стосується обідів. Італійські офіціанти відомі тим, що дозволяють собі обідати та не поспішати за обіднім столом - вам, швидше за все, доведеться помахати їм, коли ви будете готові зробити замовлення і коли ви захочете чек. На відміну від багатьох місць в Америці, італійські офіціанти отримують погодинну заробітну плату, тому чайові не є поширеними або не очікуються. Багато барів і ресторанів пропонують спеціальні аперитиви - напої і закуски зі знижкою в щасливі години, тому більшість італійців не сідають за вечерю до пізнього вечора.

Шанобливо одягатися на святих місцях

В Італії багато церков – від крихітних підземних склепів до приголомшливого, зростаючого числа соборів Ватикану - серця всесвітньої католицької церкви. Навіть якщо ви не релігійна людина, ці місця є неймовірною спадщиною мистецтва, техніки, історії, людської винахідливості і віри.

Варто одягатися скромно під час відвідування цих святих місць. Це означає носити штани або довгу спідницю, яка закриває ноги до щиколотки, а також довгі рукава або накидку, що закриває руки, плечі і груди. Охоронці в Ватикані відмовилися впускати туристів за те, що вони не дотримуються цього дрес-коду - тому обов'язково дотримуйтесь його. Крім того, в магазині подарунків Ватикану продаються поліетиленові плащі, які можна обернути навколо себе, якщо у вас немає іншого відповідного одягу.

Італія ідеальне місце навчання за кордоном в тому сенсі, що вона доступна і інтуїтивно зрозуміла. Бути там - абсолютна мрія. Цей тип реальної освіти, безумовно, є так само цінним, як і вся багата історія, мистецтво, мова і культура, про які ви дізнаєтеся, перебуваючи в країні. Ti diverti!

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація