Як пережити свій перший тиждень навчання за кордоном


							альт Корисно знати: Вища освіта

Незважаючи на всі очікування, мрії і планування, які привели до вашої поїздки на літаку за кордон, для багатьох студентів реальність є такою, що перші кілька днів навчання за кордоном можуть бути досить страшними. Зрештою, ніякі читання, роздуми або розмови про плани з друзями і сім'єю не можуть по-справжньому підготувати вас до того, що ви відчуваєте – фактично ступити в нову країну, де проживає безліч незнайомих людей, і все це - знаючи, що це чуже місце буде вашим будинком протягом наступних декількох тижнів, місяців або років.

Дійсно, перший тиждень після прибуття в нову країну може бути найскладнішим для студентів із-за величезної кількості новизни, яка оточує. Від міських орієнтирів до квартири або проживання в сім'ї, людей, які оточують вас в класі до незнайомців на вулицях - так багато навколо нового.

Порада № 1. Зв'яжіться з місцевим експертом

Якщо ви вчитеся за кордоном через компанію або безпосередньо берете участь за програмою в іноземному навчальному закладі, наявність місцевого фахівця, з яким ви зможете зв'язатися, перебуваючи в країні - стане важливим кроком для того, щоб ви відчували себе комфортно в новому середовищі.

Якщо ви навчаєтеся за кордоном через компанію, як Мудра, вона може організувати зустріч в аеропорту після прибуття або навіть мати місцевого консультанта за програмою або директора-резидента, з яким ви можете зв'язатися заздалегідь і зустрітися у вашій новій країні, що приймає, щоб допомогти вам отримати орієнтир.

Якщо ви поїхали навчатися за кордон самостійно, ви все одно можете заздалегідь домовитися з місцевим фахівцем. Запитайте у вашому університеті, чи є які-небудь співробітники, яким доручено допомагати іноземним студентам, або якісь місцеві студенти-консультанти, з якими ви можете зв'язатися. Запитайте свою сім'ю і друзів, чи знають вони кого-небудь у вашій країні, що приймає. Світ маленький, і ви ніколи не знаєте, у кого є контакти за кордоном.

Порада № 2. Отримайте місцеву готівку

Незалежно від того, куди ви подорожуєте, ви повинні взяти з собою достатню кількість готівки в якості резервної копії. У той час як у багатьох місцях по всьому світу приймаються кредитні карти або банкомати, готівкові гроші - найкраща страховка для поїздок за кордон.

Професійна порада: в пунктах обміну валют в аеропортах стягується навмисно висока комісія, але іноді це найзручніший варіант.

Швидше за все, в перші дні перебування за кордоном у вас буде досить багато стартових витрат, включаючи їжу, SIM-карту або інші непередбачені витрати. Не завадило б мати запас готівки для всіх цих несподіваних подій. Таксі також буде зручніше, поки ви не розберетеся в системі громадського транспорту (що іноді може здатися серйозним досягненням). Рекомендуємо обміняти гроші на тиждень, що дасть вам достатньо часу, щоб заселитися і знайти найближчий банкомат.

Порада №3. Зателефонуйте додому

У той час як ви захоплююче будете насолоджуватися новознайденою незалежністю за кордоном, не ігноруйте свою сім'ю. Ваші близькі хотітимуть дізнатися, що ви надійно дісталися до нового місця проживання, тому спробуйте зв'язатися з ними і повідомити їх, що ви прибули цілим й неушкодженим.


Порада № 4. Адаптуйтеся до місцевого часового поясу

Через джет-лег перші дні у вашій новій країні можуть бути трохи важкими. Коли ви переходите з одного часового поясу в інший, вашому тілу і розуму доведеться надолужити згаяне і це може бути неприємно. Залежно від різниці в часі ви, ймовірно, будете почувати себе ніяково і дезорієнтовано. Ваше тіло також може відчувати себе фізично слабким, у деяких мандрівників також виникають проблеми зі шлунком.

Майте на увазі, що порушення біоритму буде лише тимчасовим. Тепер ви живете в новому часовому поясі, і вам необхідно відповідним чином налаштувати свій внутрішній годинник. Намагайтеся з усіх сил, щоб протягом декількох днів дотримуватися місцевого часового поясу. Будьте зайняті, продовжуйте рухатися, виходьте і пильнуйте принаймні до 8 години вечора за місцевим часом в перші дні. За тиждень ви знову відчуєте себе нормально.

Порада № 5. Розпакуйте і заселіться

Важливий крок до того, щоб ваше нове місце розташування стало більш звичним, - зробити ваш новий житловий простір схожим на будинок.

Дивно, що така проста річ, як розпакування, може допомогти вам відчути себе як вдома. Організуйте свої речі і поставте кілька сувенірів, фотографій або прикрас, які зроблять вас щасливим, а ваше нове місце комфортним.

Не дивуйтеся, якщо вам потрібно піти в магазин, щоб придбати кілька речей, які ви забули, які ви сприймаєте за належне вдома, такі як вішалки або додатковий комплект постільної білизни. Як тільки все буде добре і організовано, ви будете пишатися своїм новим простором і підготовлені до того, щоб відчути себе на своєму місці. Більш того, ви позбудетеся цього набридливого почуття – туги за домівкою.

Порада № 6. Будьте соціальними

Замість того, щоб залишатися в своїй кімнаті і писати друзям про те, як сильно ви за ними сумуєте, зараз саме час дозволити вашому внутрішньому екстраверту сяяти і бути товариським. Завести нових місцевих друзів – буде ключем до вашого щастя навчатися за кордоном, і зараз найкращий час для початку. Об’єднайтеся і поспілкуйтеся з іншими студентами за вашою програмою або за місцем проживання. Відвідуйте будь-які цікаві події або зустрічі і постарайтеся поговорити з якомога більшою кількістю різних людей. Інтернет з його численними групами в соціальних мережах і веб-сайтами, такими як Meetup.com, дозволяє як ніколи легко знаходити місця для спілкування з тими, хто розділяє ваші інтереси.

Порада № 7. Створіть план штурму

Ви швидко зрозумієте, що є багато елементів, щоб почати нове життя за кордоном, з якими вам потрібно буде розібратися. Від відкриття рахунку в місцевому банку і пошуку квартири для оренди до покупки вживаного велосипеда і реєстрації на заняття – перші кілька днів вашого навчання за кордоном, ймовірно, будуть включати безліч заходів з налаштування.

Щоб допомогти вам почувати себе менш пригніченим, складіть список всіх речей, які вам потрібно зробити, щоб скласти власний план «штурму».

Порада № 8. Не хвилюйтеся через дрібниці

У вас є багато часу, щоб завести нових друзів і відчути себе як вдома, тому не турбуйтеся, якщо ваші перші кілька днів не будуть такими, як очікувалося. Просто продовжуйте нагадувати собі: це тільки початок! Це не займе багато часу, поки ви не будете згадувати свої перші приголомшені і заплутані дні за кордоном і сміятися над усіма помилками, які ви зробили. Ви озирнетеся на своє життя і здивуєтеся, як довго ви жили без нових друзів, або як ви пережили свої перші кілька днів, не відчуваючи впевненості в своїх мовних навичках.

Порада 9. Заведіть щоденник

Навчання за кордоном - це унікальний, особливий в житті досвід. Коли час мине і багато чого буде стерто із вашої пам'яті, ви зможете згадати деталі ваших перших декількох днів за кордоном завдяки вашому щоденнику.

Запис ваших думок стане відмінним сувеніром на майбутні роки, коли ви будете міркувати про свій досвід навчання за кордоном і про те, як це допомогло вам вирости.

Перші кілька днів навчання за кордоном часто задають тон всьому семестру. Відчуйте гордість за ваше рішення зробити такий сміливий крок і насолоджуйтеся всіма злетами і падіннями, які відбудуться протягом вашої пригоди – навчання за кордоном.

 

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація