Ваш список «Зробити за останній тиждень перед від'їздом на навчання за кордон»


							альт Корисно знати: Вища освіта

Ви нарешті у човні, про який всі мріють: до навчання за кордоном всього тиждень! Ви, ймовірно, відчуваєте приємну суміш «ущипни-мене-будь-ласка» і «як-я-збираюся-встигнути-все» емоцій – меншого ми й не очікуємо.

Ми знаємо, що у вашій голові суцільний хаос та паніка. Здається, що справ так багато, а часу так мало. Тож давайте розберемося, що треба зробити за тиждень до навчання за кордоном, а що варто перевірити та зробити в останній день перед від’їздом.

За тиждень до старту навчання за кордоном

1. Перегляньте інформацію про ваш рейс та трансфер

Двічі перевірте, що все правильно, і у вас є достатньо часу для пересадки, щоб дістатися туди, де вам потрібно бути. Отримайте підтвердження, що ваш трансфер в аеропорт забезпечено, і переконайтеся, що у вас є резервний план прибуття в аеропорт у разі погодних затримок, проблем із автомобілем або хвороби. Запізнення на рейс - не найкращий спосіб почати навчання за кордоном!

2. Підготуйте медичну страховку

Ви можете вважати, що дрібні людські деталі, такі як медична страховка, неважливі. Ми не хочемо вас розчаровувати, але навпаки. Одного разу вночі ви можете не відмовити собі у великій кількості сангрії, схопити віруса, або просто станете занадто «везучою» на підборах по мощеним вулицям. Ви ніколи не знаєте, що в кінцевому підсумку чекає вас в іноземній лікарні, тому переконайтеся, що ви застраховані від будь-яких хвороб або просто безглуздих дій.

3. Повідомте свій банк

Немає нічого гіршого, ніж опинитися в чужому місці і не мати доступу до своїх грошей, тому обов'язково повідомте свій банк, куди ви їдете, щоб вони не сприйняли несподівані транзакції за кордоном це за шахрайство!

4. Влаштуйте собі вечірку

А чому б і ні? Ви вирушаєте в пригоду на все життя, і ви заслуговуєте на те, щоб це відсвяткувати. Просто переконайтеся, що ви запросили всіх, кого хотіли би бачити та, що хтось принесе серветки для нічних-прощальних-ридань, адже це обов'язково станеться, коли ви всім скажете «до зустрічі».

5. З'їжте стільки борщу та сала скільки зможете

Ви ймовірно будете сумувати за українськими стравами, які не так легко знайти за кордоном, або вам просто не вистачатиме часу на їх приготування. Тому влаштуйте собі свято ваших улюблених блюд та наїжтеся їх вдосталь.

6. Спакуйте речі

А потім розпакуйте і зробіть це знову. Повірте нам, ви, напевне, підготували більше, ніж може вмістити людина в свою валізу. Влаштуйте своїм речам добрячий «пробний забіг» до дня вильоту, щоб у вас був час переосмислити свою стратегію в цьому питанні, якщо це буде необхідно.

За день до навчання за кордоном

День Х вже завтра! Ваш список того, що потрібно зробити перед вильотом, має бути досить коротким на цьому етапі. Залишилося всього лише кілька «предметів першої необхідності»:

7. Намагайтеся не хвилюватися та відпочити

Будь-хто, хто каже, що відпочивав в останній день перед навчанням за кордоном, бреше вам. Ми розуміємо ваші хвилювання та стан. Але продовжуйте нагадувати собі, що у вас є на то причина. Подумайте про те, наскільки вам необхідно змінитися за кордоном, і як за короткий проміжок часу ви перейдете від небажання покидати будинок до небажання повертатися додому.

8. Проведіть час із батьками

Або з (двоюрідним) братом / сестрою, татом, бабусею, котом, і тощо. Насолоджуйтеся часом з близькими. Навіть, якщо ви абсолютно впевнені в собі і готові до цього, ми обіцяємо, що в якийсь момент ви будете сумувати за домівкою під час навчання за кордоном. Останні моменти, які ви проведете з близькими або друзями перед від'їздом, будуть тими, які ви, ймовірно, будете цінувати вічно.

9. Зареєструйтеся на рейс онлайн

Зробіть все по-максимуму завчасно, наприклад,  зареєструйтеся на рейс онлайн або через додаток вашої авіакомпанії. Переконайтеся, що ви отримали затишне місце біля вікна, і якщо у вас гарний настрій, розщедріться на додаткове місце для ніг за 10 доларів. Почніть вашу подорож по-королівськи. Але не занадто по-королівськи, ми не говоримо тут про перший клас.

10. Підготуйте ручну поклажу

Ще одна річ, про яку варто подбати на ранок від'їзду! Покладіть в неї додаткову пару одягу і все інше, що вам знадобиться на випадок, якщо авіакомпанія втратить ваш зареєстрований багаж. Переконайтеся, що у вас є навушники, подушка для шиї і будь-які інші предмети комфорту в польоті.

11. Підготуйте зручний одяг в дорогу

Знову ж таки, день вашого від'їзду буде «як в тумані». Зробіть собі послугу і підберіть свій одяг напередодні, щоб у вас було менше турбот, коли ви поспішаєте, щоб дістатися до аеропорту вчасно. Не забувайте брати до уваги погоду в країні, в яку ви їдете, вона може значно відрізнятися від України.

12. З'їжте ще одну порцію борщу

 

Ніч перед навчанням за кордоном

На цьому етапі ваша сумка має бути упакована, більшість ваших «до зустрічі!» має бути сказано, і ви повинні бути на шляху до розслабленої-останньої-ночі-вдома. Проведіть час із сім'єю, насолоджуйтеся цим останнім вечором (ми не про смерть) і подбайте про заключні маленькі речі:

13. Перевірте наявність заряду в своїй електроніці

Ви ж не хочете, опинившись в пункті призначення, бажаючи повідомити батьків, що ви живі, відкрити свою сумку і побачити, що телефон без заряду? Перед від'їздом переконайтеся, що вся ваша електроніка повністю заряджена, включаючи камери, планшети і акумулятори. Незважаючи на те, що в більшості аеропортів є пункти заряду техніки, не забувайте про мільйони інших людей, які бажають ними скористатися!

14. Тричі перевірте, що паспорт із вами

Переконайтеся, що у вас є паспорт, віза (якщо необхідно), лист про зарахування в навчальний заклад, копії всіх документів в окремих місцях на випадок крадіжки та будь-які інші документи, які вам знадобляться за кордоном.

15. Виспіться (хоча б постарайтеся)

Хахаха. Так, ми знаємо. Ніч перед вашим від'їздом, ймовірно, буде досить неспокійною, але ви зможете це зробити, якщо це буде останній пункт у вашому списку «шо потрібно зробити»! Ми знаємо, що перед відправленням тремтіння справжнє, але ви ж не хочете бути занадто втомленими діставшися пункту призначення.

Успіхів!

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація