Як уникнути негативу під час навчання за кордоном?


							альт Корисно знати: Вища освіта

Навіть якщо ви без перерви говорили про свою поїздку до від'їзду, готові були підкорити світ, будували собі плани,  життя може складатися трохи інакше. Навчання за кордоном – це не лише веселощі, нові друзі, незабутні подорожі та вечірки. Це перш за все, важка праця, пройшовши через всі складнощі якої, ви станете незалежною, сильною та професійною людиною.

Чи важко вчитися за кордоном?

Чорт візьми, так!

Навчання за кордоном, швидше за все, стане однією з найтяжчих речей, які ви будете робити в своєму житті, але це не означає, що треба здаватися. Хоча перед кожним студентом постають різні виклики, все ж таки існують проблеми, з якими стикаються всі.

Культурний шок - це явище, яке торкається майже кожного студента, який навчається за кордоном, і може легко підкрастися навіть до найдосвідченішого мандрівника. На щастя, цей етап в кінцевому підсумку пройде, залишивши вас насолоджуватися навчанням за кордоном.

Крім культурного шоку, навчання за кордоном також ставить інші завдання. Студенти, які живуть в країні, де мова навчання відрізняється від місцевої, можуть відчувати себе трохи ізольованими або збентеженими, намагаючись спілкуватися з місцевими жителями. Необхідність створювати нову рутину і розбиратися в нових традиціях може викликати стрес, особливо коли місцева культура сильно відрізняється від тієї, до якої ви звикли.

Що, якщо я пошкодую про навчання за кордоном?

Приділіть хвилинку свого часу оцінці ваших думок та вашого ставлення до перебування за кордоном.

Задайте собі запитання і дайте відповідь на них чесно:

  • У вас є нереальні очікування? Ви не станете вільно говорити німецькою всього за один місяць, а на те, щоб завести нових друзів, буде потрібен якийсь час. Подумайте про те, щоб поглянути на свої цілі більш реалістично і з'ясувати, чого ви можете досягти за кордоном.
  • Ви постійно проводите порівняння? Завжди думки про речі з точки зору «краще» або «гірше» ніж вдома, швидко стомлюють. Багато речей відрізняються один від одного, і чим раніше ви це приймете, тим швидше ви адаптуєтеся до культури країни, де ви будете навчатися.
  • Ви зустрічалися зі своїм куратором ? Хочете вірте, хочете ні, вони навчені тому, як допомогти вам отримати позитивний досвід, і ви не перший учень який прийшов до них з почуттям пригніченості.

Витративши деякий час на вивчення своїх мотивів, очікувань і відносини, ви, ймовірно, отримаєте краще уявлення про те, які області вашого навчання за кордоном ви хотіли б поліпшити. Можливо, вам потрібно трохи критичного мислення, щоб зрозуміти, що ваш досвід навчання за кордоном не так вже й страшний!

Якщо наведені вище запитання не зовсім допомогли вам, або вам все ще потрібна додаткова підтримка, ось кілька перевірених і корисних порад:

Відрегулюйте своє ставлення

Коли ви роздумуєте, чи варто вам продовжувати навчання за кордоном чи ні, дуже важливо серйозно поговорити з самим собою. Що ви намагаєтеся отримати від навчання за кордоном? Що заважає вам досягти цих цілей? Знайдіть хвилинку, щоб нагадати собі, чому ви в першу чергу хотіли вчитися за кордоном, і визначте свій план, який допоможе вам добитися успіху. Іноді все, що потрібно - це нова перспектива.

 

Змініть своє середовище

Ви відчуваєте, що застрягли в колії? Ви проводити час з однієї і тієї ж групою людей щодня, ходите в одні і ті ж місця і робите одні й ті ж речі? Легко триматися за знайомих, коли ви в новій країні. Замість того, щоб дотримуватися перевіреного та істинного, пробуйте щось нове! Прогуляйтеся по невідомій частині міста, спробуйте загадковий сир на місцевому ринку або зустріньтеся з місцевими жителями.

Заведіть нових друзів

Подумайте про те, з ким ви проводите свій час. Отримуйте максимум від кожного дня, оточивши себе лише позитивними людьми, які заохочують до вивчення нового. Пам’ятаєте, що спілкування з місцевими жителями – це безцінний досвід!

Піклуйтеся про себе

Вам потрібно сконцентруватися на собі та доглядати за собою. Подумайте про те, що ви робили вдома, щоб подбати про себе, і з'ясуйте, як ви можете перенести домашню атмосферу в своє нове середовище. Якщо ви дотримувалися збалансованої дієти вдома, але за кордоном насолоджуєтеся круасанами, спробуйте додати трохи овочів у ваш раціон. Якщо ви регулярно займалися спортом, але вам важко знаходити час для занять за кордоном, спробуйте займатися вдома. Крім підтримки здоров'я вашого тіла, важливе і ваше психічне здоров'я, тому не нехтуйте їм!

Продовжувати навчання за кордоном чи ні?

Перш ніж здатися і повернутися додому, ви повинні зробити все можливе, щоб поліпшити свою ситуацію. Чи важко вчитися за кордоном? Так це складно. Але це також одна з найбільш корисних речей, які ви можете зробити. Після того, як ви впоралися з важкими завданнями і завершили свою програму, не забудьте повідомити іншим, що це того варте! Залиште відгук  поділіться своїм досвідом з потенційними студентами за кордоном. Читання чесних і реалістичних відгуків про навчання за кордоном - відмінний спосіб підготуватися до пригод на все життя, і, як ви знаєте, деяка підтримка може мати вирішальне значення!

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація