Спеціальності у сфері медицини та охорони здоров'я


							альт Корисно знати: Вища освіта

Медицина – це одна із популярних сфер діяльності і попит на медичних спеціалістів зростає з кожним роком. Крім потреби у традиційних кваліфікованих лікарях різної спеціалізації, з’являються нові медичні спеціальності як результат поєднання медицини та інших наук. Зокрема мова йде про інформаційні технології та статистику.

Здобуття медичної вищої освіти за кордоном – це складний багатоетапний процес, який має в кожній країні свою специфіку. І мова не лише про тривалий період навчання та низку професійних тестів. У деяких країнах навчатися на певних медичних спеціальностях дозволено лише громадянам цих країн. Це актуально для Канади та США. Тому якщо ви плануєте здобувати вищу медичну освіту за кордоном, вам варто мати план, де ви будете розвивати кар’єру після навчання.

У цьому матеріалі Mudra зупиниться на огляді перспективних саме для іноземних студентів медичних спеціальностей, фахівців яких готують іноземні університети.

Фахівець з медичної радіологічної і променевої терапії

Фахівець цієї спеціалізації може самостійно або спільно з іншими медпрацівниками за призначеннями лікаря проводити всі процедури, які передбачають використання джерел випромінювання (теплового, ультразвукового). Вони співпрацюють з лікарями-радіодіагностиками та радіотерапевтами. Крім того, фахівець з радіологічної і променевої терапії контролює правильну роботу приладів.

Де навчатися?

UniCamillus - Saint Camillus International University of Health, Рим, Італія

Карідологічний технолог

Це фахівець, який працює разом з лікарем-кардіологом, і відповідає за проведення кардіологічних обстежень. Крім безпосередньої допомоги у проведенні обстежень та веденні документації, кардіологічний технолог відповідальний за обслуговування та перевірку обладнання. Кардіологічний технолог також може мати вужчу спеціалізацію: інвазивна кардіологія, ехокардіографія, стрес-тестування чи електрокардіограми.

Де навчатися?

Stenberg College, Суррей, Канада

Менеджмент у сфері охорони здоров’я

За цією спеціальністю готують фахівців, які поєднують у своїй роботі знання інформаційних технологій, менеджменту та системи охорони здоров’я. Вони відповідальні за ведення та збереження медичних електронних карток пацієнтів, аналізують медичні дані за допомогою новітнього медичного програмного забезпечення та займаються організаційними питаннями системи охорони здоров’я в медичних закладах різного рівня і спеціалізації.

Де навчатися?

Fanshawe College, Лондон, Канада

Медицина та хірургія

Це універсальна спеціальність, навчання за якою підготує вас до роботи лікарем в будь-якому регіоні світу як в клінічній, так і в академічній сфері. Програми цієї спеціальності передбачають блоки теоретичної, практичної та дослідницької роботи. Ця програма є фундаментальною і по завершенню навчання студент може продовжити навчання за вузькою спеціальністю.

Де навчатися?

Newcastle University, Ньюкасл, Великобританія

Стоматологія

Це ще одна спеціальність, яка дає фундаментальні знання для тих, хто прагне розвиватися у стоматології. Зазвичай програми цього типу спершу передбачають вивчення базових курсів з медицини і подальше вивчення курсів зі стоматології з орієнтацією на найпоширеніші проблеми, з якими зіштовхуються стоматологи на практиці. Випускники програм цієї спеціальності здобувають навички, що необхідні для профілактики, діагностики та лікування аномалій і захворювань зубів, роту, щелепи й супутніх тканин.

Де навчатися?

Medical University of Vienna, Відень, Австрія

Фахівець з медичної інформатики

Це людина, яка працює з медичним технічним обладнанням. На фоні розвитку ринку медичного обладнання ще більше зростає потреба у кваліфікованому персоналі, який буде вміти це обладнання налаштовувати, перевіряти, обслуговувати та вчити з ним працювати інший персонал.

Де навчатися?

IT Sligo, Слайго, Ірландія

Якщо вас зацікавила перспектива здобуття вищої медичної освіти за кордоном або ви хочете дізнатися більше про особливості медичної освіти в конкретній країні, звертайтеся за консультацією в Mudra. Для цього залиште заявку на сайті або зателефонуйте (044) 499 115 0.

Попередня новина

Чеклист старшокласника Корисно знати: Вища освіта
Чеклист старшокласника

Наступна новина

Інженерні спеціальності Корисно знати: Вища освіта
Інженерні спеціальності
Підписатися на новини
Безкоштовна консультація