Світ 2030: На кого треба йти навчатися?


							альт Корисно знати: Вища освіта

Які професії будуть актуальні в найближчі роки? Який напрямок обрати, щоб на момент випуску спеціальність була в тренді? Де навчатись, щоб бути конкурентним на міжнародному ринку праці? Майбутньому студентові під час вибору професії необхідно зважати не тільки на те, ким він хоче бути, а й на перспективність обраної сфери.

Отже, знайомимо вас зі сферами, які будуть затребувані в найближчі роки.


1. IT-сфера.


Ні для кого не секрет як стрімко розвиваються технології і, що з кожним роком сфера IT стає все більш затребуваною на ринку праці. Наразі найкращу освіту в сфері IT пропонують навчальні заклади США, Канади.

Канада: Centennial College розташований в Торонто, в провінції Онтаріо. Пропонує програми бакалаврату, в Школі інженерних технологій і прикладних наук: машинобудування, прикладна біологія, інформаційно-комунікаційні технології; Особливістю коледжу є те, що Міністерство удосконалення освіти та навичок Канади обрало заклад задля розвитку прикладних спеціалістів в сфері комп’ютерних та комунікаційних мереж.

Sheridan College вважається одним з провідних коледжів Канади, оскільки він був одним з перших, хто почав використовувати інтерактивне навчання. Сьогодні Sheridan College приваблює студентів з усього світу та представлений студентами більше 70ти країн.

США: City College of New York розташований в престижному кварталі Нью Йорку - Манхеттені. Пропонує бакалаврські та магістерські програми в сфері комп’ютерної інженерії. В коледжі цінують лідерські навички, старанність, а також шалене бажання навчатись. City College of New York поєднує в собі багаторічні академічні традиції та практики з сучасними та інноваційними підходами.

Southern Illinois University Edwardsville – сучасний, інноваційний університет, який випускає бакалаврів та магістрів з безлічі спеціалізацій сфери IT. А статистика отримання роботи просто вражає - 90% студентів SIUE отримують роботу протягом шести місяців після закінчення університету.

2. Cфера біотехнологій і біомедицини.


Останні роки сфера біотехнологій набуває нового розмаху, розвинені країни все більше інвестують в розвиток біотехнологій та біомедецини і це тільки початок розвитку цих професій.

Накращих спеціалістів в цій сфері випускають Британські, Канадські ВНЗ, а також заклади США.

Канада: Fanshawe College розташований в регіоні Лондон, пропонує навчання на бакалаврській програмі з біотехнологій.

Британія: Lancaster University – входить в 20ку кращих університетів за дослідницькою діяльністю, має широкий спектр дисциплінарних та кросдисциплінарних досліджень.

США: Colorado State University відомий своїм науково-дослідницьким центром, є найпрестижнішим ВНЗ Колорадо. Заклад позиціонує себе як інноваційне місце для отримання освіти та відпочинку. І дійсно, природа навколо, сучасний науковий центр та середовище для розвитку створює всі умови для продуктивного навчання.

3. Екологія.


Вивчати екологію пропонуємо в КитаїNankai University, який вважається одним з найкращих дослідницьких університетів Китаю.

Або в класичному Британському університеті Durham University, який славиться поєднанням традицій та правил з сучасним, інноваційним підходом до навчання.

4. Медицина.


В якій країні професія в сфері медицини найбільш престижна? Звичайно, перегляд серіалу «Доктор Хаус» вам говорит США і правильно. Отже, навчатись в сфері медицини ви можете в Colorado State University, про який згадано вище. Або в Marshall University, який знаходиться в штаті Західна Вірджинія біля річки Огайо. В університеті є школа спеціалістів в галузі здоров’я. І справді, де ж може бути коледж здоров’я як не в регіоні, що славиться чудовою природою і активним відпочинком як альпінізм, лижі і таке інше.

5. Журналістика та реклама, маркетинг.


Навчатись мистецтву пера та просування запрошуємо до сонячної Іспанії в CESINE Design & Business School, де всього за 4 роки можна отримати ступінь і бакалавра, і магістра з обов’язковим стажуванням в США чи Китаї.

Або в світовому центрі акул просування бізнесу – США, City College of New York.

6. Інженерія та логістика.


Отримати освіту в інженерній справі пропонуємо в Oregon State University, що знаходиться в невеликому містечку Корвалліс. В 2016-17 роках Oregon State University залучив $55.6 мільйонів інвестицій на дослідження в галузі інженерії.


7. Туризм та сфера гостинності.


Найкращу освіту в галузі гостинності можна отримати в Швейцарії, в César Ritz Colleges Switzerland, оскільки це єдиний в світі навчальний заклад, що отримав сертифікат «UNWTO Tedqual» від World Tourism Organization of the United Nations за найкращі програми в сфері туризму.

Також EUHT StPOL – університет в місті Сан-Поль-Де-Мар, Іспанія. Особливістю цього навчального закладу є те, що студенти паралельно з навчанням отримують практичні навички, працюючи в готелях чи ресторанах. Таким чином, випускаючись, вони вже мають практичний досвід роботи та навички для подальшої роботи.  

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація