Велика Британія оголосила нову міжнародну стратегію.


							альт Корисно знати: Вища освіта

Велика Британія оголосила нову міжнародну стратегію – до 2030 року дати 600 000 іноземним студентам можливість отримати освіту у Великобританії.

Про це повідомили на початку березня 2019 року Міністерство освіти та Департамент міжнародної торгівлі Великобританії.

Стратегія, включає дві амбітні цілі на 2030 рік, а також зміну політики щодо можливості іноземних студентів працювати після закінчення навчання.

Цілями на 2030 рік є:

  • Майже вдвічі збільшити обсяг експорту освіти до 35 мільярдів фунтів стерлінгів (46 мільярдів доларів США), тобто зростання кожного року на 4% до 2030 року.
  • Збільшити кількість іноземних студентів до 600 тисяч. Наразі біля 460 тисяч іноземних студентів навчаються у закладах вищої освіти Великобританії.

Зміна політики полягає в тому, що всі студенти, які отримали ступінь бакалавра або магістра у Великобританії отримають необмежені права на роботу після навчання протягом шести місяців, а випускники PhD програм зможуть працювати протягом 12 місяців після закінчення навчання.

Також представники Уряду Великобританії зазначили, що іноземним студентам тепер буде легше отримати роботу у Великобританії,  надавши їм можливість подати заяву на отримання кваліфікованої робочої візи за три місяці до закінчення навчальної програми.

Крім того, Уряд Великобританії обіцяє також спростити процес отримання візи майбутнім студентам та їх спонсорам з метою мінімізації будь-яких незручностей для заявників.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація