Вища освіта за кордоном: лайфхаки від практиків.


							альт Корисно знати: Вища освіта

З кожним роком освіта за кордоном стає все більш популярною серед українців. Найталановитіші співвітчизники прагнуть отримати реальні знання, обираючи в іноземних вузах найкращі навчальні програми. Сьогодні найпопулярнішими країнами при виборі закладів освіти вважаються США, Канада, Великобританія та Німеччина. Міжнародна компанія Мудра активно співпрацює зі студентами в напрямку закордонних навчальних програм. Багато наших клієнтів на даний момент є студентами престижних навчальних закладів в різних куточках світу, або ж працівниками успішних міжнародних компаній. Отож, поспілкувавшись з ними, ми вирішили опублікувати лайфхаки від практиків, які неодмінно стануть у пригоді майбутнім студентам.

Мова!

Знання іноземної мови - це основа успішного здобуття освіти за кордоном. Тому, якщо ви задумуєтесь про навчання у Європі чи Америці, не затягуйте з вивченням англійської. Чудовим способом перевірити свої знання, удосконалити їх, а також набратись цікавих вражень допоможе програма для підлітків «Канікули за кордоном». Вивчення мови за кордоном значно ефективніше вітчизняних програм. Готуватися до вступу слід завчасно. Етап здачі тестів мовного контролю TOEFL або IELTS не омине жодного кандидата. Якщо ж ви націлені на освітню програму МВА, то ретельно готуйтесь, адже необхідно буде здати GMAT. Університети або ж їх окремі факультети можуть встановлювати власні мовні вимоги до вступу, цю інформацію варто уточнити заздалегідь.

Сьогодні найпопулярнішими країнами при виборі закладів освіти вважаються США, Канада, Великобританія та Німеччина

Програма та вартість навчання!

Здобуття освіти за кордоном для багатьох українців вважається лише мрією, оскільки більшість студентів переконані, що вони будуть не в змозі оплатити вартість навчання. Що ж, у деяких ВУЗах сума дійсно може бути досить значною. Від вас, як абітурієнта, можуть запросити документи, наприклад, виписку з рахунку про наявність ліквідних коштів для оплати навчання та проживання. Але якщо ви – кмітливий студент з активною життєвою позицією, то, напевно, знаєте, що існують гранти та стипендії, які надаються урядами країн, міжнародними організаціями, приватними підприємствами, науковими обєднаннями та самими ВУЗами. Варто детальніше ознайомитись із їх умовами, якщо освітні програми співпадають з вашими інтересами, то здобути грант на безкоштовне навчання абсолютно реально.

Для того, щоб правильно підібрати навчальний заклад та програму навчання, попередньо відберіть 10-15 ВУЗів за критеріями рейтингу, репутації, вартості навчання, проживання та можливості отримання грантів і т.д. Після проведення порівняльного аналізу, у вас залишиться 4-5 закладів, в які можна буде подати документи.

Підготовка документів!

Традиційно вступ до закордонного ВУЗу передбачає підготовку низки стандартних документів:

результати мовних іспитів, анкета, транскрипт пройдених предметів, переклад диплому, якщо ви вже здобували вищу освіту в Україні, рекомендаційні листи від ваших викладачів, роботодавців, або наукових організацій, безпосередньо пов'язаних із вашою діяльністю, а також ваш мотиваційний лист. Дуже часто саме мотиваційний лист допомагає прийомній комісії прийняти рішення стосовно того чи іншого абітурієнта. Практики говорять, що сидячи вдома за комп'ютером, абітурієнт навіть гадки не має, яка кількість студентів подала свої документи для вступу, а це тисячі людей у конкурсі. Тому реального інтерв'ю з ними не проводиться, а уявлення про абітурієнта дає саме мотиваційний лист. В ньому ви повинні  вміло «продати себе університету». Будьте цікавими та винахідливими, поділіться власною історією, що привела вас до вступу. Студенти стверджують, що нудними листом, розпочатим фразою: «Я все життя мріяв вступити у ваш ВУЗ» прийомну комісію сьогодні не проймеш. Аргументи мають бути точними та переконливими і обов'язково із реальними прикладами. Покажіть, що для вас означає бути студентом їхнього закладу.

Сподіваємось, що наша інформація була корисною для вас, адже навчання за кордоном для українців – це можливість, від якої не варто відмовлятись!

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація