Вивчаємо авіацію за кордоном


							Вивчаємо авіацію за кордоном | Mudra Корисно знати: Вища освіта

Закордонні авіаційні заклади вищої освіти привертають увагу іноземних студентів відразу з кількох причин:

  • навчаюсь в іноземному університеті, вони переймають досвід у відомих на міжнародному рівні пілотів, диспетчерів, менеджерів у сфері авіації і авіатехніків;
  • вони приділяють більше часу вивченню англійської мови, що важливо для пілота і інших фахівців у сфері авіації;
  • це шанс завести корисні знайомства під час навчання і отримати роботу в іноземній компанії, де зарплата вище, ніж в Україні.

Різноманітність професій в авіації

Якщо мова йде про розвиток кар'єри в авіації, студенти часто самі обмежують себе, адже навчання на пілотів цивільної авіації – це не єдиний варіант для кар'єри в авіації за кордоном. Розповімо детальніше, на яких фахівців є попит в авіації.

  • Менеджмент в сфері авіаційного бізнесу

Деякі університети пропонують спеціалізовані програми для тих, хто бажає працювати з діловими або управлінськими аспектами авіаційної галузі. На таких програмах ви зазвичай вивчаєте програми загальні принципи ведення бізнесу та управління, а також вони дають вам можливість спеціалізуватися в таких областях як управління авіацією, управління аеропортами, управління авіакомпаніями, управління міжнародним повітряним транспортом або управління польотами.

  • Авіаційний технік

Для тих, хто проявляє практичний інтерес до авіації і літаків, може бути цікава спеціалізація авіаційного техніка. Ці фахівці відповідальні за ремонт і складання літаків. Вони працюють в аеропортах, авіакомпаніях або компаніях, які займаються виробництвом літаків.

  • Авіаційна інженерія

Авіаційна інженерія – це спеціалізація для тих, кому цікаво вивчати конструкції і дизайн літаків. Вони беруть участь в проєктуванні сучасних літаків, займаючись підбором матеріалів і комп'ютерних систем літака.

  • Управління повітряним рухом

Від роботи цих фахівців залежить безпека пілотів і пасажирів. Диспетчери, які відповідають за управління повітряним рухом, відповідальні за контроль польотів і посадок повітряних суден, прискорення і регулювання руху транспортних повітряних засобів в небі.

Найкращі тренувальні центри і авіаційні університети світу

Канада – це один з найпопулярніших варіантів, куди іноземні студенти їдуть вивчати авіацію за кордон. І це не тільки через оптимальне співвідношення вартості та якості навчання. Навчання на пілота цивільної авіації в коледжі в Канаді цікавить іноземних студентів, тому що канадські програми навчання дуже багато уваги приділяють практиці і партнерським відносинам з представниками індустрії. Вони регулярно запрошують фахівців з лекціями і практичними заняттями, на базі коледжів працюють власні тренувальні центри майбутніх пілотів, а стажування студенти проходять у відомих канадських компаніях. Українські студенти часто їдуть вивчати авіацію в Канаді в Centennial College, Mount Allison University і Seneca College. Вартість 1 року навчання – 13-20 тис. доларів.

Якщо ви не обмежені в грошах, то варто звернути увагу на авіаційні університети США. Америка займає одні з топових позицій за рівнем підготовки авіаційних спеціалістів. Найчастіше студенти їдуть вчитися в Florida Institute of Technology, Delaware State University, Lynn University і University of Oklahoma. Вартість навчання залежить від спеціалізації і рівня престижності університету. Середня ціна 1 року навчання в сфері авіації в університеті США – 30-35 тис. доларів за рік.

Якщо ви шукаєте в Європі хороший авіаційний університет, Чехія здивує багатством вибору. Flying Academy в Брно, Czech Aviation Training Centre або Alpha Aviation в Празі встигли себе зарекомендувати як одні з найсильніших закладів з підготовки фахівців авіації в Центральній Європі. Вартість навчання в тренінгових центрах Чехії залежить від рівня кваліфікації та в середньому складає від 40 до 66 тис. євро за всю програму.

Якщо ви не знаєте, який канадський авіаційний університет вибрати або яка спеціалізація краща для вас, звертайтеся за безкоштовною консультацією в Mudra. Для цього потрібно або зателефонувати за тел. (044) 499 115 0, або залишити заявку на сайт у pop-up вікні.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація