Все, що треба знати про медстрахування для іноземного студента у 2021 році


							альт Корисно знати: Вища освіта

Один із важливих етапів під час вступу до іноземного університету – це оформлення медичного страхування. У чому особливість цього процесу і на що варто звернути особливу увагу, Mudra розповість у цьому матеріалі.

Медстрахування: що, де і як?

Кожна країна на рівні центральної або місцевої влади визначає для студентів перелік страхових медичних випадків, які обов’язково має покривати обраний пакет медстрахування. Інколи студенти, які звертаються до освітньої агенції, заявляють, що у них вже є своя страховка. Але не всі медстраховки однакові, тому освітній консультант на цьому етапі перевіряє, що вона покриває і чи підходить вона для вступу в конкретну країну й навчальний заклад.

Зазвичай базовий набір медичних послуг покриває швидку допомогу, госпіталізацію при непередбачуваних ситуаціях на кшталт переломів, частково витрати на медикаменти і репатріацію. Останнє, до речі, передбачено не тільки страховкою для міжнародних студентів, а й страховкою для туристів. Також базова страховка не покриває послуги гінеколога, стоматолога, офтальмолога та отоларинголога.

Як обрати пакет медичного страхування?

Якщо ви мама школяра або дорослий студент, то при виборі пакету медстрахування варто в першу чергу орієнтуватися не на його вартість, а на стан здоров’я. Знаєте, що у дитини є хронічні проблеми з очима? Оберіть пакет послуг, який покриває відвідування й лікування в офтальмолога. У такий спосіб ви проявите не просто далекоглядність і підготуєте безпечні умови для проживання в іншій країні, а й продемонструєте свою заощадливість. Без страховки вам доведеться заплатити лише за 1 візит до лікаря від 150 до 500 доларів.

Якщо ви працюєте з менеджером з супроводу від освітньої агенції, то він робить запит в обраний навчальний заклад і дізнається, які страховки пропонуються на вибір студенту. Деяким вишам взагалі байдуже на перелік послуг, головне, що у студента була ця міжнародна медична страховка.

Коронавірус і медстрахування

Коронавірусного впливу зазнали і пакети послуг медстрахування. Загалом все залежить від місцевої специфіки, але у більшості країнах до базового переліку послуг додали і тестування, і лікування. Щоправда, важливо уточнювати, який саме тип аналізів передбачено базовим набором послуг:

  • ПЛР-тест на COVID-19
  • Антиген-тест на COVID-19
  • ІФА-тест на COVID-19

Це важливо, адже деякі переліки медстраховки не покривають витрати на тестування на антитіла.

Що ж стосується самоізоляції, то зазвичай навчальний заклад надає можливість самоізолюватися на кампусі.

Якщо у вас залишилися питання з приводу медстрахування або інших особливостей вступу в іноземний університет, не втрачайте нагоду отримати безкоштовну консультацію за тел. (098) 115 115 0, (095) 115 115 0 або (063) 115 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація