Як обрати бізнес-освіту у 2021 році?


							альт Корисно знати: Вища освіта

Нещодавно Financial Times опублікували рейтинг найкращих бізнес-шкіл. Орієнтуючись на цей рейтинг, Mudra визначила кілька показників, на які слід зважати, обираючи бізнес-школу.

  1. Формат навчання

Визначте зручний для себе формат навчання. Нині провідні бізнес-школи, орієнтуючись на сучасний ритм та ситуацію у світі, пропонують навчання за стандартними програмами з повною і частковою зайнятістю, а також онлайн, офлайн та гібридні програми.

  2. Зв'язок з індустрією

Ознайомтеся, хто є викладачами навчальних програм бізнес-школи та як активно працює освітній заклад з провідними компаніями.

  3. Співпраця з Китаєм

Провідні бізнес-школи, які посіли високі позиції у рейтингу Financial Times, або мають структурні підрозділи в китайських мегаполісах, або мають міцні партнерські відносини з місцевими компаніями. Китай є потужним гравцем на міжнародному ринку, тому це варто враховувати ще на етапі навчання.

  4. Рівень підготовки

Зважайте на свій рівень підготовки та вступні вимоги на конкретні програми. Зазвичай для вступу на навчальні програми бізнес-шкіл зважають на:

  • наявність певного академічного рівня підготовки;
  • результати тестів GMAT/GRE;
  • високий рівень володіння англійською мовою;
  • практичний досвід роботи на управлінській позиції.

Якщо студент не відповідає певним вступним вимогам, зазвичай бізнес-школи пропонують підготовчі програми.

  5. Представництво у кількох країнах

Ще одна закономірність, котру можна помітити, аналізуючи рейтинг Financial Times, це те, що більшість шкіл, які присутні у рейтингу, мають представництва одразу в кількох країнах. Для викладачів та студентів це дає більше можливостей для обміну знаннями та досвідом. Так, наприклад, студент може протягом одного семестру навчатися в одній країні, протягом наступного семестру – в іншій.

  6. Спеціалізація програми

Зважайте при виборі програми у різних школах на те, що програма з однією спеціальністю, наприклад, «Бізнес-адміністрування», може мати різну спеціалізацію (бухгалтерська справа, міжнародна торгівля, людські ресурси тощо). Також доречно ознайомитися з навчальним планом, проаналізувавши, які конкретні курси вам пропонують вивчати.

Якщо вас цікавить якісна бізнес-освіта, але ви вагаєтесь, яка саме бізнес-школа підходить вам, то не втрачайте можливість отримати безкоштовну консультацію від фахівців Mudra. Для цього телефонуйте за номером (098) 115 115 0, (095) 115 115 0 або (063) 115 115 0.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація