Все, що ви повинні знати про програму підготовки Foundation


							альт Корисно знати: Вища освіта

Програма Foundation -  це розроблений в Великобританії навчальний курс, призначений для того, щоб майбутні студенти могли наздогнати академічну різницю між поточним рівнем кваліфікації та необхідним для вступу на ступінь бакалавра в міжнародний університет. Оскільки українська система освіти передбачає 11-річне навчання, тоді як, наприклад, в Британії діти навчаються 12 років. 

Метою програми є підлаштування всіх студентів з різних країн до системи освіти країни, в яку вони приїжджають на навчання та отримати навички та знання, яких не вистачає для навчання на бакалавраті.

В програмі можуть брати участь як місцеві майбутні студенти, так і іноземні. Програма Foundation готує студентів до вступу на певну спеціальність, наприклад програми в сфері інформатики, бізнесу, соціології та інших наук. Варто розуміти, що така програма не дає наукового ступеня. Але є обов'язковою для вступу на програму бакалаврату, наприклад, у Великобританії.

Загалом такий курс зазвичай триває 1 навчальний рік, який поділений на 3 семестри. Впродовж кожного семестру учні мають модулі, які присвячені різним темам як більш загальним, так і спеціалізованим для майбутньої кар’єри. Існує також інтенсивний курс підготовки, що триває пів-року, для тих, хто хоче якомога швидше закінчити навчання.

Що для цього потрібно?

Як правило, вступити на програму Foundation не складно. Задля цього необхідно мати базову освіту та знання мови.

Які переваги?

Програма Foundation збільшує ваші шанси на вступ та полегшує процес адаптації за кордоном. Покращує рівень володіння англійською мовою, а також, оскільки програма зазвичай відбувається на базі університету, ви можете обрати бажаний університет та одразу зрозуміти чи це належне місце для вас. Ви можете поспілкуватися з викладачами, студентами, щоб дізнатися про унікальні можливості, практику, цікаві курси, які будуть згодом на бакалавраті. Програма Foundation навчає вас навичкам, які потім знадобляться в університеті, це надасть вам перевагу перед іншими студентами та зробить навчання суттєво легшим.

Вартість навчання.

Плата за навчання на рік варіюється від 2,500 до 25,000 євро на рік, залежно від обраного університету, міста, курсу та безлічі інших факторів.

За словами студентів, плата за навчання на програмі Foundation є фактично інвестицією, оскільки забезпечує високу ймовірність вступу та полегшує навчання, адаптацію. Оскільки, часто студенти через важку адаптацію провалюють іспити, що збільшує тривалість навчання та, відповідно, витрати.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація