Як максимізувати досвід навчання за кордоном.


							альт Корисно знати: Вища освіта

Навчання за кордоном може бути складним, веселим, лякаючим і вражаючим одразу. Тож, максимально використайте свій час навчання за кордоном.
Даємо декілька порад як це краще зробити.

Реальність ніколи не відповідає уяві.
Ваш досвід однозначно буде відрізнятися від того, що ви собі уявляли вдома перед початком навчання. Це не означає, що це все буде гірше, ніж ви собі уявляли, ні воно буде просто іншим. Будьте готові, що не всі дні будуть веселими та захоплюючими. Іноді вам доведеться багато часу навчатися,  вам буде самотньо або бракуватиме чогось. Проте це лише маленька частина від того позитивного та яскравого, що чекає на вас попереду. Будьте терплячими й цінуйте кожну хвилину, адже вона вас чомусь навчить.


Максимально займіть себе, щоб уникнути переживання.
Не проводьте занадто багато часу в кімнаті, спілкуючись зі старими друзями та рідними, що залишилися вдома. Виходьте із зону комфорту, вивчіть своє нове оточення, місто та країну. Будьте активними та запишіться на різні заняття, що організовуються  вашим начальним закладом, або приєднуйтеся до тих, в які ходять ваші одногрупники та нові друзі з резиденції.


Беріть все можливе від вашого навчання.
Навчання, звичайно, центральна частина вашого перебування за кордоном. Пам'ятайте про це і намагайтеся отримувати нові навички та розвиватися кожної хвилини. Якщо ви, наприклад, вивчаєте англійську в Лондоні, потрібно також докладати зусиль під час вільного часу. Практикуйте мову завжди й скрізь.  Переконайтеся, що ви навчилися серйозно ставитися до навчання.

Ставте собі цілі та складіть план їх досягнення.
Чому ви хочете навчатися за кордоном? Що ви хочете досягти? Який досвід прагнете здобути? Подумайте про свої цілі перед тим, як дочитаєте статтю, а потім перед тим, як оберете навчальний заклад.  Навіть якщо це просто мовні канікули за кордоном, подумайте для чого вони вам потрібні. Запам'ятайте свої цілі, згадайте про них як тільки приїдете в країну навчання і подумайте про те, як ви будете їх досягати. Без плану існує ризик того, що час пролетить дуже швидко, й ви не зможете зробити те, для чого дійсно поїхали навчатися. Тож, з першого дня працюйте зі своїми цілями.


Спілкуйтеся та знаходьте друзів на все життя.
Знайомтеся з людьми якнайчастіше; це окупиться і дасть вам краще розуміння інших культур. Ви зможете знайти друзів на все життя, познайомитися з вашим майбутніми колегами або діловими партнерами.


І, звичайно, веселіться!
Навчання за кордоном - це чудова можливість побачити світ і вирости як людина. Для того, щоб потім не жалкувати, що щось не зробили, беріть від нього все можливе, просто отримуйте задоволення й веселіться!

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація