Як отримати студентську візу США?


							альт Корисно знати: Вища освіта

Для початку, підтвердь університету чи школі серйозність своїх намірів. Прийми пропозицію, сплати реєстраційний збір або/і вартість програми.

Потім сплати SEVIS збір. Що це за збір? Федеральний уряд США заснував Програму студентів та учасників обміну, яка має єдиний для всіх штатів реєстр всіх без виключення міжнародних студентів, що починають або продовжують своє навчання в США. Цей збір забезпечує збереження та обробку твоїх персональних даних вповноваженими для цього чиновниками (DSO). УВАГА! Пильнуй свою квитанцію про сплату SEVIS збору, бажано до кінця навчання.

Після цього отримай офіційне підтвердження про зарахування тебе студентом в обраний тобою навчальний заклад. Тобі авіапоштою має надійти оригінал форми I-20. Що це за форма?  Це свідоцтво про право на не імміграційний статус (F-1) для академічних та мовних міжнародних студентів, яке може видати лише сертифікований імміграційною службою (ICE), державною програмою студентів та учасників обміну SEVP навчальний заклад.

Що ще треба підготувати? Звісно, закордонний паспорт та документи, що підтверджують твій рівень освіти, атестат, диплом(и). Часом треба докласти рекомендаційний та/або мотиваційний листи. Обов’язково підтвердь свій фінансовий стан або фінансовий стан спонсора (батьків, рідних, наприклад), щоб візовий офіцер переконався в твоїй платоспроможності.

Нарешті, не забудь заповнити анкету, оплатити консульський збір, обрати  та підтвердити час співбесіди в посольстві.

Що оцінює візовий офіцер, коли проводить з тобою співбесіду? Чи вистачить тобі коштів на навчання та перебування за кордоном? Чи не являєшся ти потенційним прихованим мігрантом? Які шанси, що ти повернешся в Україну?

Тому, дуже важливо оцінити свої шанси на отримання візи ДО прийняття рішення про зарахування в певний університет. Факторів, які визначають ймовірність отримання студентської візи F-1, не так вже й мало: вік, освіта, фінансовий стан, міра укорінення в Україні, спеціальність, джерело доходу, часом, походження коштів, родинні зв’язки, візова історія, достовірність перекладу та наданих документів, тощо.

Якщо загуглити, які документи потрібні для подачі на студентську візу, випаде певний список. Видається, що нічого складного в тому немає, щоби підготувати пакет документів і подати самому. Власне, так воно для когось і працює. Для ідеального кандидата на студентську візу. Хоч і ідеальний кандидат може зіпсувати свою «карму» відсутністю досвіду та самовпевненістю. Тож моя тобі порада, постався до отримання своєї студентської візи відповідально від самого початку. Не змарнуй свій шанс, звертайся в МУДРУ. Прикро, коли виправляти ситуацію буває або пізно, або дорожче, або довше від запланованого. Дій мудро і МУДРА тобі в поміч.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація