Як поїхати на навчання до Канади?


							альт Корисно знати: Вища освіта

Мрієте навчатись в країні з неймовірно гарною природою, але в той самий час – в країні зі всіма зручностями, історичними пам’ятками та, звичайно, із сучасною системою освіти?
Тоді Ваш вибір, безперечно, - Канада.

Отже, в цей раз, в нашій рубриці «корисно знати» ми розповімо про те, як поїхати навчатись в Канаду.

 Про Канаду та освіту в Канаді.

Канада досить молода країна, де безліч емігрантів, тому тут кожен відчуває себе як вдома. Тут усі рівні, відкриті, немає зверхності та інаковості. Освіта Канади не поступаєтеся рівнем сучасності ні США, ні Британії – в школах та університетах нормою є інтерактивні дошки, швидкісний Інтернет та різні гаджети для сучасного технологічного навчання. В Канаді є 10 провінцій і кожна з них трохи відрізняється за вимогами до подачі документів та за системою освіти. Також вища освіта ділиться на два рівні undergraduateосвіта до ступеня «бакалавр» включно та graduate -  освіта після ступеня «бакалавр».

Цікавою особливістю є те, що в Канаді є також такі програми, які дають можливість отримати за досить короткий термін освіту, яка достатня для певних спеціальностей – це 2-річна програма «Diploma», 3-річна «Advanced diploma», 4-річна (бакалавр) «Degree». Бакалавр в Канаді вважається повною вищою освітою, після якої більшість йде працювати, лише одиниці йдуть на магістратуру, зазвичай це ті, хто бажає піти в науку або займатись викладанням.

Ще однією особливістю є те, що в Канаді розповсюджені спеціалізовані професійні програми (certificate and diploma programs), які не дають наукового ступеня як бакалавр або магістр, але після яких можна йти працювати. Такі програми тривають від пів року до 2 років, вони розраховані як на дітей, що тільки закінчили школу, так і на тих, хто вже отримав вищу освіту. Після отримання сертифікату можна йти далі навчатись до університету, зарахувавши навчальні кредити (фактично кількість витрачених годин на навчання) або просто йти працювати.

 

Що потрібно для того аби навчатись в Канаді?

В Канаді рамки вступної кампанії дещо ширші, оскільки навчання починається декілька разів на рік. Документи слід подати мінімум за 8 місяців до початку навчання.

Задля того аби вступити в канадський ВНЗ необхідно, щоб останні три роки в українській школі (9-11 класи) була гарна успішність, а також достатній рівень англійської мови. Для вступу на творчі спеціальності обов’язковою умовою є ще портфоліо.

Перед тим як подавати документи варто детально вивчити якого принципу подачі заяв дотримується той чий інший університет – деякі можуть розглядати заяви з моменту подачі, а деякі тільки тоді, коли розпочнеться вступна кампанія.

Подача документів виглядає таким чином: спочатку заповнюється анкета в обраний університет, а також докладаються результати проходження мовного тесту (TOEFL або IELTS). Деякі навчальні заклади можуть призначити співбесіду по скайпу. Виглядає достатньо легко, але не всі студенти одразу можуть здати тест на достатній рівень для вступу, не занурюючись в мову повністю. Краще готуватись завчасно – ходити на мовні курси, поїхати на мовні програми для повного занурення.

Після розгляду заяви, за умови що все добре, більшість університетів Канади надішлють вам «conditional offer of admission». Це повідомлення, про попереднє зарахування в університет, але є певні вимоги для того аби остаточно вступити. Це може бути покращення оцінок та успішне завершення школи. Цей документ може бути також корисним для початку оформлення документів на дозвіл на навчання.

Після цього починається формальні процеси з оформлення студентської візи (якщо термін навчання більше за 6 місяців), а також медичної страховки, якщо вона не включена в заявлену вартість курсу. Коли всі вимоги будуть виконані – вітаємо в Канаді!

Освіта в Канаді є дуже гарною можливістю отримати сучасні практичні знання та навички, престижну освіту, а також неймовірну кількість можливостей після начання.

 

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація