Як переконати батьків дозволити вам навчатися за кордоном.


							Як переконати батьків дозволити вам навчатися за кордоном. | Mudra Корисно знати: Вища освіта

Ви їх маленька дитина, їхня гордість і радість, тому одна лише думка про те, що ви тікаєте навчатися за кордон в іншу країну, може бути жахливою думкою для ваших батьків. Спочатку, коли ви скажете їм, що плануєте навчатися за кордоном, вони можуть не подумати про дивовижні можливості та переваги, які ви там отримаєти. Натомість, все, що вони почують, це те, що ви будете блукати по великому страшному світу самі.

При правильному підході ви можете показати, як навчання за кордоном може привести до успіху в житті, відкрити кар’єрні можливості та здобути незалежність.

Ми виклали п'ять порад про те, як найкраще переконати своїх батьків дозволити вам навчатися за кордоном.

1. Підготуйтеся

Дізнайтеся більше про програму, університет та країну. Отримуйте гарні оцінки в школі. Почніть вивчати мову та культуру країни, в якій ви плануєте навчатися. Покажіть своїм батькам, що ви серйозно налаштовані до навчання за кордоном і те, що ви справді над цим працюєте.  

2. Фінансові можливості

Навчання за кордоном може бути дорогою авантюрою, і це може стати однією із перших проблем, яку передбачили батьки.

Продумайте це питання з усіх сторін, різні варіанти фінансування, можливість отримати знижку на навчання тощо.

3. Опишіть головні переваги

Переконайтеся, що вони розуміють, що навчання за кордоном - це не просто велике свято та пригоди. Ви вирушаєте до іншої країни, щоб вчитися, вчитися, і ще раз вчитися. Ті, хто говорять декількома мовами, проходили стажування в міжнародних компаніях мають кращі перспективи кар'єрного росту. Ви також можете випробувати інший спосіб життя та здійснити подорож, яка зробить вас більш різнобічною та незалежною людиною.

4. Переконайтеся, що ви будете залишатися на зв'язку

Ваші батьки будуть сумувати за вами! Хороша новина: завдяки Skype, FaceTime, Facebook Messenger та іншим соціальним платформам ніколи не було простіше (або дешевше) підтримувати контакт з друзями та сім'єю по всьому світу. Якщо ваші батьки в даний час не використовують будь-яку з цих платформ, налаштуйте їх та навчіть як ними користуватися. Подумайте про те, як підтримувати постійний контакт з батьками, щоб вони не переживали за вас.

5. Поставте себе на їх місце

Найголовніше, переконайтеся, що ви розглянули їх сторону, як вони будуть себе почувати протягом всього періоду вашого навчання. Таким чином, ви зможете передбачити будь-які проблеми або застереження, які вони можуть мати, і завчасно продумати розумні відповіді на їх запитання.

 
Потрібна домопога? Телефонуйте нам, й ми знайдемо аргументи для ваших батьків!

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація