Як правильно подати «навчання за кордоном» у резюме.


							Як правильно подати «навчання за кордоном» у резюме. | Mudra Корисно знати: Вища освіта

Отже, ви це зробили! Ви колись прийняли правильне рішення про навчання за кордоном, і тепер у вас є досвід і, що важливіше, диплом, щоб його довести. Але це лише початок пригоди. Тепер час переходити до практики.

Крім того, що ви отримали теоретичні знання, навчання за кордоном навчило вас багатьом практичним навичкам, необхідним для досягнення успіху в будь-якій кар'єрі. Це може бути критичне мислення, творче вирішення проблем, або спілкування з представниками різних культур. Це ті навички, які неможливо завчити з книжки.

Саме тому роботодавці надають перевагу тим кандидатам, які мають досвід навчання за кордоном. Але, спочатку, ви повинні висвітлити свій досвід у правильному напрямку, щоб його помітити.

Даємо кілька  простих порад та прийомів, які можуть допомогти вашому резюме стати більш конкурентним.


Виділіть свої навички.

Без сумніву, навчання за кордоном дало вам ті необхідні навички, які допоможуть вам впоратися з будь-якою роботою, яка буде виникати на вашому шляху.  Ви повинні були досліджувати все нове, вирішувати проблеми, навчатися, бути креативними, а також підлаштовуватися під великі зміни у вашому житті.  Пошук квартири, друзів, звикання до нових культур, логістика місцевого транспорту – ви може не замислювалися, але все це допомогло здобути навички руху та швидкого пристосування до всього нового.

Ось чому роботодавці цінують кандидатів з навчанням за кордоном. Навіть не дивлячись на досвід, який ви записали, рекрутери знають, що студент з міжнародним навчальним досвідом може робити майже все.

 Але важливо звернути увагу роботодавців на той факт, які навички ви вважаєте найважливішими. Ви можете зробити це кількома способами.

 
Наприклад:

Якщо ви закінчили стажування або мали досвід роботи під час навчання за кордоном, обов'язково чітко опишіть, як ви практично використовували свої нові навички.

 «Закінчив стажування під час навчання за кордоном, де я використав свої навички критичного мислення для вирішення складних проблем та спілкувався з клієнтами з усього світу».

 
Підкреслюючи свій міжнародний досвід, ви даєте роботодавцям зрозуміти, що ви можете швидко адаптуватися та спілкуватися з колегами незалежно від ситуації, в якій ви можете опиниться.

 

Спілкуйтеся їхньою мовою.

У вашому резюме створіть розділ під назвою "Мови" після того, як ви виділите свій академічний та професійний досвід.

Мовні навички користуються великим попитом, особливо в сучасному глобалізованому світі. Отже, чи вивчали іспанську мову в Іспанії чи китайську мову під час отримання ступеня у Китаї, чудово показати роботодавцям, що у вас є навички спілкування з клієнтами, колегами або діловими партнерами з усього світу. Оскільки той, хто намагався вивчити іншу мову, знає, це тривалий і трудомісткий процес, який вимагає багато практики та навчання. Тому знання мов у вашому резюме не тільки покажуть роботодавцям вашу практичну майстерність, але й те, що ви здатні вирішувати складні завдання та прив'язатися до проекту.

Не забутьте вказати рівень ваших знань з кожної мови у вашому резюме. 


Покажіть, що ви соціальна людина.

Ви були членом студентський клубів або інших організацій? Або, можливо, ви знайшли багато нових, міжнародних друзів та професійних контактів?

Мультикультурне спілкування є однією з найважливіших навичок у глобальному робочому середовищі. Якщо ви брали участь у соціальних заходах з іншими іноземними студентами, то скористайтеся шансом показати роботодавцям, що ви можете спілкуватися з людьми з усіх сфер життя.

 

Почитайте про культурні відмінності.

Ймовірно, ви знаєте, що очікують побачити в резюме роботодавці в Україні. Але чи знаєте ви, що шукають роботодавці у США, Німеччині чи Японії, коли ви подаєте заявку на роботу чи стажування?

 Спочатку це може здатися дивним, але стандартне резюме відрізняється від країни до країни. Тому переконайтеся чи правильний формат ви обрали.

Наприклад, у багатьох європейських країнах загальноприйнятим вважається додати фотографію до свого резюме. Проте фото в резюме в США може розглядатися як порушення принципів наймання на роботу на рівних правах.


Підсумовуючи, хочемо сказати, що ви повинні висвітлити досвід навчання за кордоном як той, що допоміг вам вирости в першу чергу як людина та професіонал. Але не бійтеся згадати деякі проблеми, з якими ви зіткнулися на цьому шляху. Ми всі люди, і все не завжди легко. Однак, якщо ви продемонструєте, як ви подолали перешкоди і перетворили перешкоду на успіх, ви, ймовірно, вразите роботодавців і доведете, що ви гідні бути обраними.

 

Успіхів!

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація