Зміни умов вступу внаслідок COVID-19


							альт Корисно знати: Вища освіта

Запроваджені карантинні обмеження внесли свої корективи у стандартні процедури вступних кампаній у всіх країнах світу. Університети та школи вчаться швидко адаптовуватись і запроваджують зміни у вимогах вступу. Про які конкретно зміни йде мова Mudra розповість вам у цьому матеріалі.

1. Знання мови

Сертифікаційні мовні центри зачинили свої двері в багатьох країнах після запровадження карантину, тому всі попередні записи на складання іспитів (IELTS/TOEFL) були відмінені. Таким чином, абітурієнти лишилися у невизначеному становищі. Іноземні освітні заклади пропонують студентам кілька альтернативних рішень.

Якщо мова йде про англомовну програму навчання, то школи та університети пропонують один із наступних варіантів:

  • Duolingo English Test – онлайн-тестування, результати якого приймають понад 1000 освітніх закладів в різних країнах світу;
  • TOEFL iBT Special Home Edition – «карантинна» версія TOEFL;
  • власний іспит при університеті/школі.

Для тих, хто планує навчатися за програмою іншою мовою, теж найчастіше пропонують скласти іспит при освітньому закладі.

Для майбутніх студентів програм MBA деякі бізнес-школи дозволяють замість мовного сертифіката надати лист від роботодавця, в якому той підтвердить, що студент має щонайменше 2 роки досвіду роботи з використанням англійської як основної робочої мови.

2. Академічна підготовка

Студентам, які не можуть надати диплом або цьогорічну виписку оцінок з університету чи школи, дозволяють надати виписки за попередні роки.

Ті, хто вступає на програми магістратури, можуть пройти онлайн-версію GMAT чи GRE, та надати результати приймальній комісії.

3. Дедлайни

Розуміючи становище, в якому опинилися студенти, більшість закладів освіти подовжили терміни прийому документів. Це також стосується і кінцевого терміну, коли студент має прибути на кампус. Крім того, деякі університети заявили про готовність йти на компроміси щодо дедлайнів і індивідуально вивчати ситуацію кожного іноземного студента.

4. Студентська віза

Поки візові центри на карантині, а міжнародне авіасполучення призупинено, багато шкіл та університетів дозволяють студентам пройти всі процедури дистанційно. Навіть якщо авіасполучення буде призупинене і в той час, коли почнеться новий навчальний рік, студент може почати навчання в іноземному університеті онлайн до моменту отримання візи та зняття обмежень на авіасполучення.

Канадське міністерство з питань імміграції, біженців та громадянства навіть винесло рішення, що іноземним студентам дозволяється до 50 % навчального матеріалу вивчити онлайн, і це жодним чином не вплине на можливість студента отримати дозвіл на працевлаштування в Канаді після завершення навчання.

5. Вартість навчання

Ситуація довкола COVID-19 істотно вплинула і на економічну ситуацію в світі. Університети та школи-пансіони роблять істотні знижки, пропонують стипендії та можливість часткової оплати навчання.

  • Toronto School of Management виділила окремий бюджет на підтримку студентів, що опинилися в складній фінансовій ситуації;
  • St Bees School надає студентам з України знижку розміром 75 % на 1 рік навчання;
  • Студенти підготовчої програми Foundation в University of London заощаджують 70 % від стандартної вартості навчання й проживання;
  • Абітурієнти багатьох американських університетів (Auburn University, Florida International University, University of Illinois та ін.) заощаджують, оплативши навчання до 1 червня;
  • У Munich Business School пропонують студентам стипендії, які частково покривають витрати на навчання за академічними програмами, та знижку 20 % на навчання за підготовчою програмою.

Для студентів, плани яких змінилися, більшість університетів надають опцію 100 % повернення коштів, в тому числі і повернення реєстраційного збору.

Таким чином, попри карантинні обмеження, іноземні університети та школи-пансіони позитивно налаштовані щодо нового навчального року і намагаються максимально ефективно адаптуватися до умов, що склалися. Саме тому не варто ставити свої плани на паузу. Отримайте безкоштовну консультацію щодо можливостей навчання за кордоном вже зараз! Телефонуйте за номером (044) 499 115 0 і фахівці Mudra стануть вашими порадниками на шляху до реалізації заповітних мрій про якісну освіту та успішну кар’єру.

Підписатися на новини
Безкоштовна консультація